S-a deschis circulația pe 109 din cei 121 de Km ai Drumului Expres Craiova-Pitești

Joi, 05 Decembrie 2024 11:12

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a deschis circulația între Colonești și Albota, precum și între Craiova și Robănești, pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Practic, se poate circula pe 109 Km din totalul de 121 de Km. După cum a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la începutul lui 2025 se va finaliza întreg drumul de mare viteză.

”Deschidem astăzi circulația pe încă 20 de km de drum de mare viteză, între Colonești și Albota, pe Drumul Expres Craiova - Pitești (DEx12)! Mâine se vor deschide și cei 17 km ai tronsonului 1 (Craiova - Robănești).

 

Benzina și motorina se scumpesc la 1 ianuarie 2025

Joi, 05 Decembrie 2024 11:12

Prima zi a anului 2025 aduce scumpiri la benzină și motorină, pe fondul actualizării accizelor în funcție de rata inflației. Astfel, litrul de benzină se va scumpi cu 17 bani, iar litrul de motorină se va scumpi cu 16 bani.

Potrivit Ziare.com, accizele vor ajunge la 2,53 lei pe litrul de benzină și la 2,32 lei pe litrul de motorină.

La 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi de 4.050 de lei

Joi, 05 Decembrie 2024 11:12

În ședința de săptămâna trecută, Guvernul condus de prim ministrul Marcel Ciolacu a aprobat majorarea salariului minim brut pe țară de la 3.700 de lei la 4.050 de lei lunar. Măsura intră în vigoare la 1 ianuarie 2025. Peste 1,8 milioane de salariați din vor beneficia de această majorare.

„Majorăm salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată de la 3.700 de lei la 4.050 de lei lunar. Validăm de fapt o decizie luată de Guvern, prin consultare cu sindicatele și patronatele care fac parte din Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Majorarea salariului minim cu 9,46% se aplica începând cu 1 ianuarie 2025 și vor beneficia peste 1,8 milioane de români”, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern, potrivit Știripesurse.ro.

 

Autorizarea și avizarea periodică a persoanelor juridice si fizice pentru deținerea, depozitarea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice de divertisment

Joi, 05 Decembrie 2024 11:12

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995 modificată, completată şi republicată, persoanele juridice şi fizice care prepară, produc, procesează, experimentează, deţin, tranzitează pe teritoriul ţării, transmit sub orice formă, transferă, transportă, introduc pe piaţă, depozitează, încarcă, distrug, mânuiesc, comercializează şi folosesc materii explozive, sunt obligate să obţină în prealabil autorizaţia din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.

Marcel Ciolacu o susține pe Elena Lasconi

Joi, 05 Decembrie 2024 09:13

Ieri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că o va susține pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale din 8 decembrie. Decizia liderului social-democrat vine după ce Klaus Iohannis a desecretizat ședința CSAT cu privire la campania lui Călin Georgescu. Zilele trecute, Ciolacu spunea că nu va sprijini pe niciunul dintre cei doi candidați la Cotroceni, Călin Georgescu și Elena Lasconi.

”Am luat act de declasificarea documentelor CSAT care arată că în campania electorală a domnului Călin Georgescu au fost folosite finanțări externe nedeclarate de către acesta și că există tipare de lucru ce arată implicarea unor actori statali!

 

Protest în Piața Universității împotriva lui Călin Georgescu!

Joi, 05 Decembrie 2024 08:34

# „Mai bine mort decât fascist!”

Peste 300 de tineri au protestat aseară în Piața Universității din București, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a desecretizat ședința CSAT. Astfel s-a aflat că independentul pro-rus Călin Georgescu a fost promovat artificial pe TikTok, iar acum are cele mai mari șanse să câștige președinția României.

Potrivit Edupedu.ro, tinerii au scandat mesaje cum ar fi: „Georgescu nu uita, România nu-i a ta!”, „Pe studenți nu-i cumpărați, suntem tineri democrați”

Iohannis a desecretizat ședința CSAT. Ce au spus serviciile despre campania lui Călin Georgescu?

Joi, 05 Decembrie 2024 08:20

 

Ieri, șeful statului, Klaus Iohannis a desecretizat și a publicat infornmațiile prezentate de SRI, SIE, MAI și STS în ședința CSAT privind campania lui Călin Georgescu.

Astfel, se arată că Georgescu a beneficiat de o „campanie coordonată în special pe platforma TikTok” și din care a făcut parte o rețea de 25.000 de conturi. S-au efectuat plăți în valoare de 381.000 de dolari către utilizatori ai unor conturi de TikTok implicat în promovarea candidatului Călin Georgescu., potrivit Știripesurse.ro.

 

Maria Coman, invitată specială la Târgul de Crăciun din Pitești, în seara de Sfântul Nicolae!

Joi, 05 Decembrie 2024 08:14

 

Maria Coman, interpreta de muzică bizantină care este promovată pe Trinitas TV, vine acasă, la Pitești de Sfântul Nicolae, pentru a bucura sufletele spectatorilor cu glasul ei desprins parcă din ceruri.

”Vineri, 6 decembrie, de la ora 18:00, te invităm să trăiești o seară de neuitat alături de Maria Coman și corul Kinonia!

Interpretă de muzică bizantină și jazz-pop, jurnalist, traducător și interpret de conferință, compozitor și textier, Maria Coman vine în orașul său natal pentru a cânta și a încânta publicul iubitor de muzică specifică sezonului sărbătorilor de iarnă, într-un spectacol organizat de municipalitate, prin Centrul Cultural Pitești, în seara de Sfântul Nicolae, în cadrul Târgului de Crăciun.

Prețurile la energie ar putea fi plafonate și după 1 aprilie 2025

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Schema de plafonare a prețurilor la energie ar putea fi extinsă și după 1 aprilie 2025, în ciuda faptului că în cazul României, Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement, pe motiv că țara nu a revenit încă la piața liberă.

„După demersul nostru la Bruxelles împreună cu Grecia și Bulgaria, ca urmare a discrepanței dintre prețurile din estul și din vestul Europei, o misiune de experți de la Comisia Europeană a venit la București săptămâna trecută și am discutat pe datele pe care le avem, urmând ca România, Bulgaria și Grecia să aibă o anumită flexibilitate pentru o situație cauzată de lipsa interconectărilor.

 

Pitești. Campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și DEEE

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A., organizează, în luna decembrie, a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, de anul acesta, pentru locuitorii municipiului Pitești.

Campania se derulează începând de joi, 12 decembrie, ora 14:00, până vineri, 13 decembrie, ora 13:00.

Piteștenii pot depozita deșeurile voluminoase, precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în containerele special puse la dispoziție în următoarele puncte de colectare:

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Județean Argeș: STRACHINĂ, SEC. XVI

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Muzeul Județean Argeș are plăcerea de a prezenta exponatul lunii decembrie 2024: o strachină din secolul al XVI-lea, o piesă remarcabilă din ceramică, descoperită în cadrul săpăturilor arheologice din situl medieval de la Câmpulung, Negru Vodă, în campania din 2022.

Încă din timpul lui Vladislav I Vlaicu, respectiv în 1368, în Câmpulung se făcea comerț cu brașovenii, cărora li se acordă o serie de privilegii , bine-cunoscute medieviștilor, vor fi reînnoite și în următoarele secole, inclusiv în timpul lui Mircea cel Bătrân (6-25 august 1413).

 

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan vine la Filarmonica Pitești

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Sâmbătă, 7 decembrie, Filarmonica Pitești este gazda unui eveniment de excepție! Profesorul Dumitru Constantin Dulcan este invitatul omului de radio Mihai Morar, alături de care va purta un dialog despre iubirea aproapelui. Publicul se va bucura și de un recital de Colinde și psalmi, în interpretarea Mariei Coman, iar moderatorul promite și un invitat surpriză.

”Vă chem la o seară a iubirii aproapelui. Ultima conferință Fain & Simplu din acest an e o întâlnire a recunoștinței. Recunoștința mea de a vă avea aproape în acest proiect personal, care de 4 ani de zile mi-a arătat cine îmi e aproape. Și recunoștința fiecăruia dintre voi de a avea aproape oameni buni și oameni dragi.”, a anunțat Mihai Morar, pe pagina sa de Facebook.


La mulți ani, domnule academician Gheorghe Păun!

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Vineri, pe 6 decembrie, e ziua de naștere a distinsului academician Gheorghe Păun. S-a născut la 6 decembrie 1950, în comuna Cicăneşti, județul Argeș. A urmat cursurile Școlii generale din Cicănești, apoi pe cele liceale la Liceul „Vlaicu-Vodă“ din Curtea de Argeș. A fost student al Facultății de Matematică a Universității din București, în perioada 1969-1974. În anul 1977 a obținut titlul de doctor cu o teză coordonată de profesorul Solomon Marcus, Simularea unor procese economice cu ajutorul teoriei limbajelor formale. Matematician la Centrul de Calcul CEPECA între anii 1974-1978.

 

”CULTURA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ” - noua expoziție de carte care promovează datinile etnofolclorice ale poporului român, de la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

„Sărbătoarea Nașterii Domnului este mereu prilej de reculegere și înălțare sufletească. Tradiția noastră numește Crăciunul „sărbătoarea creației”, căci de nu s-ar fi născut Domnul, nu s-ar fi săvârșit botezul, răstignirea, învierea, înălțarea… Nu este fără sens a spune că datinile ce se desfășoară de Crăciun ca produse populare cuprind în întinderea lor nu numai actul întrupării, ci toată viața Mîntuitorului Hristos, pentru că nașterea Domnului este izvorul tuturor sărbătorilor creștine”. (Voichița Nemeș Andreica)

IN MEMORIAM. Patru ani fără artistul de suflet al Piteștiului, Augustin Lucici!

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Augustin Lucici s-a născut la Pitești, la 19 februarie 1956, afirmându-se ca artist plastic, pictor, autor de artă monumentală, grafică, muzeograf. A absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Dinu Lipatti” Piteşti, în 1975, după care Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucureşti, în 1983, la clasa Costel Badea, Lucia Ioan, Nicolae Adam. S-a bucurat de un stagiu de pregătire în Italia (1995). A lucrat ca muzeograf la Muzeul Judeţean Argeş, din 1984, în 1990 ajungând directorul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, instituție pe care a reprezentat-o la cel mai înalt nivel artistic și managerial.

 

ARGEȘ - FILE DE ISTORIE, eveniment de marcă dedicat ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, în parteneriat cu Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I” Pitești, a organizat joi, 21 noiembrie 2024, în Sala ”Colecții Speciale”, o manifestare cultural-educativă intitulată generic ”ARGEȘ - FILE DE ISTORIE. ARGEȘENI ÎN SLUJBA ȚĂRII”.

În deschiderea alocuțiunii, doamna bibliotecar Magdalena Ioniță-Roșoiu, cea care a conferențiat manifestarea, a mulțumit conducerii celor două instituții partenere, respectiv, doamnei Mihaela Voinicu - managerul Bibliotecii Județene Argeș și domnului colonel Cătălin Gabriel Cîțulete - comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”, pentru sprijinul acordat în acest proiect.

CRUCIADA COPIILOR

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

În luna mai 1212, pe timpul papei Inocențiu III, Etienne, mic păstor francez de 12 ani și Klaus, băiatul unor țărani germani, tot de o vârstă cu el, aproape în același timp, lansau tuturor copiilor chemarea pornirii la eliberarea Locurilor Sfinte căzute în mâinile musulmanilor. Și, până la urmă, cei doi mici ,,predicatori”, reușesc să strângă 50.000 de adepți care, pe drumuri diferite, își propun ajungerea la Marea Mediterană, convinși că apele acesteia se vor despica în două, lăsându-le culoar de trecere, pentru un drum mai departe.

 

Societatea APĂ-CANAL 2000 S.A. PITEŞTI cu sediul în municipiul Piteşti, bulevardul I.C. Brătianu nr.24A, judetul Argeş, organizează concurs pentru ocuparea unui post de inginer de specialitate la Departamentul Comercial.

Miercuri, 04 Decembrie 2024 11:12

Atribuțiile de bază ale inginerului de specialitate constau în realizarea activităților subsecvente de reducere a cantității de apă nefacturate: analiză date informatice și corelare cu situațiile faptice din teren, constatare conformitate/ legalitate lucrări executate, elaborare documentații de specialitate.

Cerinţele şi condiţiile de participare la concursul pentru ocuparea postului de inginer sunt: studii superioare tehnice absolvite cu diplomă de licență sau examen de diplomă conform legislației în vigoare în domeniile: hidrotehnică, construcții civile și industriale, inginerie sanitară și protecția mediului, mecanică și domenii conexe; cunoștințe avansate utilizare programe Microsoft Office; cunoaștere AutoCAD sau similar; deținerea permisului categoria B, valabil; capactitate de a stabili obiective intermediare și asumare a responsabilitătilor; rezistență la stres.

Ce au vorbit Elena Lasconi și Marcel Ciolacu?

Miercuri, 04 Decembrie 2024 09:46

 

După ce a declarat în repetate rânduri că nu face alianță cu PSD-ul, că social-democrații sunt hoți și corupți, Elena Lasconi s-a întâlnit ieri cu premierul Marcel Ciolacu, șeful PSD-iștilor. Lasconi caută cu disperare sprijin pentru turul doi al prezidențialelor, dar negociază și intrarea USR la guvernare.

„Astăzi am avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, este foarte îngrijorat că deja începem să pierdem bani, după ce a apărut în toată presa această influență masivă a Rusiei prin candidatul Călin Georgescu. Asta înseamnă că nu vom mai avea bani pentru a plăti pensii și salarii. Noi deja până să ajungem la momentul 8 decembrie, deja am început să pierdem bani. Mulți investitori și-au înghețat practic afacerile, bursa merge în jos, foarte multă lume este speriată și dorește să părăsească țara.

 

Asistenții medicali ar putea preda „Educaţie pentru sănătate” în şcoli

Miercuri, 04 Decembrie 2024 09:30

 

Asistenţii medicali care au studii superioare ar putea să predea disciplina „Educaţie pentru sănătate” în şcoli, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

“Reticenţa – am discutat şi cu doamna ministru Deca de foarte multe ori – a fost legată de faptul că nu există pârghii să oblige, de exemplu, profesorii de biologie să înveţe această curriculă, pe care ulterior s-o predea elevilor. Asta a fost discuţia. Soluţia la care ne-am gândit la Ministerul Sănătăţii – şi cred că este operaţională, am discutat cu Ordinul Asistenţilor Medicali – ar fi ca în fiecare şcoală să fie nişte asistenţi medicali, eventual cu studii superioare, care să fie angajaţi, că medici nu o să avem de unde. De unde se angajezi 7.000 de medici în şcoli?

BEC vacantează două posturi de senatori

Miercuri, 04 Decembrie 2024 09:19

 

Biroul Electoral Central a decis vacantarea a două posturi de senatori în Giurgiu și Ialomița deoarece, POT, partidul care a câștigat mandatele la redistribuire, nu are candidați în aceste județe., potrivit Știripesurse.ro.

 

Pagina 52 din 614

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea