ATITUDINE IN ARGES

Aoleu educațional! Pandemia analfabetismului funcțional atacă generația «click & scroll». Cine mai vrea să fie salvat? Sau evacuăm?

Joi, 14 Noiembrie 2024 11:05

 

Avertisment: urmează ceva ce vă poate afecta... educațional! De data asta, spre deosebire de ediția anterioară, ne lepădăm de mănuși, exact așa cum au făcut-o miniștrii, guvernele și cioporul de politicieni timp de 30 de ani, când vine vorba despre...educație.

La începuturile pandemiei Covid, unii nu credeau, iar alții nu cred nici acum. Ei bine astăzi, “pandemia” noastră care nu țintește plămânii, ci direct neuronii, e alta: avem o invazie de analfabeți funcționali (AF), unii sărind din băncile școlilor, pe altii îi vedem în trafic, în sălile de teatru, în dosul ghișeelor sau sclipind în interviurile de angajare sau dezbateri electorale.

 

 

Omagiu marelui scriitor român Mircea Eliade (13 martie 1907 - 22 aprilie 1986)

Luni, 24 Martie 2025 12:24

La 118 de ani de la naștere, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș omagiază memoria marelui filosof român Mircea Eliade, scriitor cu o pasiune desăvârșită pentru scris încă de la vârste fragede, fiind preocupat de studiul limbilor străine, științele naturii, ocultism și antropologie.

Scriitor, istoric al religiilor, filozof și profesor român, Mircea Eliade s-a născut pe 13 martie 1907 la București. Urmează cursurile liceale la Liceul “Spiru Haret”, iar din 1925 devine student al Facultății de Litere și Filozofie din București. După susținerea tezei de licență, studiază sanscrita și filozofia hindusă la Universitatea din Calculta, locuind o perioadă în casa profesorului Dasgupta, unde o cunoaște pe fiica acestuia, Maitreyi. Experiența trăită în India o valorifică în capodopera “Maitreyi” (1933), cel mai izbutit roman de dragoste exotic românesc.

Omul de afaceri Enăchescu, de la Hanul Românesc, a bătut statul român de mai multe ori!

Joi, 06 Martie 2025 10:03

# Acesta încă se judecă pentru o sumă uriașă!

Daniel Enăchescu, patronul restaurantului Hanul Românesc, se judecă, de câțiva ani buni, cu statul român. Pentru un prejudiciu uriaș, așa cum au considerat organele de anchetă ale statului. În sarcina afaceristului argeșean, aceștia au pus o sumă de recuperat, din TVA, de 750.000 lei, la care s-ar adăuga o sumă la fel de mare, constituind dobânzi și penalități. AJFP a făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Cauza a fost dinjunsă, născându-se, astfel, un nou dosar penal, în anul 2020.

La o verificare având ca obiectiv analiza unui decont rectificativ de taxă pe valoarea adăugată prin care societatea a solicitat restituirea soldului negativ de TVA, organele de control din cadrul D.G.F.P. au constatat mai multe nereguli, cu sume mari provenite din livrări intracomunitare de bunuri (piese auto si zahăr) către o firmă bulgară.

 

Avem prea puține bancomate! Cum stă Argeșul?

Miercuri, 19 Martie 2025 10:09

Banca Națională a României a realizat o cercetare care relevă faptul că în țara noastră sunt zone în care există prea puține bancomate. Spre exemplu, în județul Tulcea există un bancomat la 100 de kilometri pătrați iar în Caraș-Severin, Călărași, Mehedinți și Teleorman sunt mai puțin de două bancomate la suta de kilometri pătrați. Argeșul se află pe locul 12 la nivel național în privința accesului locuitorilor la bancomate. Deci putem spune că nu stăm rău deloc. Totuși, în zonele rurale, argeșenii au la dispoziție un singur bancomat în comună, iar acest aspect se întâlnește în multe localități.

25% din populație se află într-o rază de un kilometru față de un bancomat și 50% într-o rază de doi kilometri, potrivit unei declarații a directorului adjunct al Direcției de Stabilitate din Banca Națională, Matei Kubinschi. Aceste declarații au fost făcute la conferința „Anul Financiar 2025” organizat de Finmedia., potrivit HotNews.ro.


Pavelele lui Pendiuc din Piața Vasile Milea vor deveni istorie! Municipalitatea vrea zonă verde. La fel și piteștenii

Marţi, 25 Martie 2025 10:08

Piteștenii au cerut în repetate rânduri mai mult spațiu verde în zona centrală a municipiului, dar acest lucru s-a lăsat așteptat. În anul 2000, fostul primar Tudor Pendiuc a amenajat Piața Vasile Milea care a făcut senzație la vremea respectivă. În timp, s-a dovedit că Piteștiul suferă de lipsa spațiilor verzi, iar zona centrală este îmbrăcată în betoane. Dar iată că schimbarea va veni în cel mai profesionist mod, iar amenajarea făcută de Pendiuc va fi înlocuită cu spațiu verde și alei pietonale.

Primăria Pitești va iniția un concurs de proiecte la care sunt invitați să participe arhitecți din țară și din străinătate, în vederea selectării unui proiect prietenos cu mediul pe care piteștenii și turiștii să-l aprecieze.

 

Pagina 29 din 2577

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea