CJ Argeș - proiect de punere în valoare a ruinelor Schitului Buliga
Luni, 26 Februarie 2024 11:54
Proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a Muzeului Județean Argeș a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională, vicepreședintele C.J. Argeș a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la vechiul sediu al Muzeului Județean Argeș.
Nu este singurul proiect care va fi implemntat la Muzeul Județean. Consiliul Judetean Arges are în vedere alte două proiecte, pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii.Începe modernizarea DJ 731 D în comuna Dârmănești
Luni, 26 Februarie 2024 11:40
Pe 29 februarie va avea loc o nouă ședință de Consiliu Județean Argeș. În cadrul întâlnirii, consilierii județeni vor dezbate și vota mai multe proiecte de hotărâre.
Unul dintre acestea vizează aprobarea proiectului tehnic, detaliile de execuție și devizul general pentru lucrarea de modernizare a DJ 731 D, în comuna Dârmănești, cu o lungime de 2,8 km. Valoare totală a acestei investiții este de 19.631.426,34 lei cu TVA, fiind derulată pe o perioadă de 12 luni.
S-a oprit apa în comuna Cocu
Luni, 26 Februarie 2024 08:50
Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 26 februarie 2024, între orele 9:00 – 18:00, lucrări de spălare şi igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei aferent Staţiei de Pompare Răchiţele de Sus din comuna Cocu, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.
Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Cocu, sat Răchiţele de Sus.Fenomene de iarnă in bazinul hidrografic Argeș-Vedea
Joi, 22 Februarie 2024 14:53
Temperaturile cu valori negative au dus la apariția formațiunilor de gheață pe unele cursuri de apă din bazinul hidrografic Argeș-Vedea. Temperatura minimă înregistrată în data de 22 ianuarie a fost de -150 C la stația hidrometrică Slobozia, pe râul Dâmbovnic, în timp ce la Pitești au fost înregistrate – 80 C.
Pe râul Arefu, la Arefu, s-a format pod de gheață continuu iar pe pârâul Râușor (stația hidrometrică Rucăr) s-a format gheață la fund. La stația hidrometrică Ciumești, pe Râul Doamnei, curg ghețuri care acoperă 10% din suprafața apei.
Pe râurile Dâmbovița, Râul Doamnei, Bratia, Târgului, Bughea, Argeșel, Dâmbovnic, Neajlov, Cârcinov, Sabar, se semnalează gheață la mal.Medicul Georgeta Drăgoi trebuie să plătească Spitalului Orășenesc Mioveni peste 420.000 de lei
Joi, 22 Februarie 2024 14:25
Pentru a înțelege întregul caz trebuie să ne întoarcem în urmă cu 11 ani! Data de 15 noiembrie 2012 trebuia să fie o zi de neuitat pentru o familie din Argeș, însă ea s-a transformat, din cauza medicului ginecolog Georgeta Drăgoi, într-un coșmar. Doctorița a fost acuzată și ulterior condamnată pentru moartea unui bebeluș. S-a constatat că aceasta a determinat direct, necondiționat și nemijlocit decesul nou născutului.
În septembrie 2017, Curtea de Apel Pitești o condamnă pe Georgeta Drăgoi la doi ani de închisoare cu suspendare și o obligă, în solidar cu Spitalul Orășenesc „Sfântul Spiridon” din Mioveni, ca parte responsabilă civilmente, la plata către victimă a unor daune morale în valoare de 100.000 de euro.
PITEȘTIUL ȘI RĂZBOAIELE AUSTRO-RUSE-TURCE
Joi, 22 Februarie 2024 14:14
Cu toate că Țările Române n-au fost implicate efectiv pe tot timpul confruntărilor armate dintre cele trei mari imperii: austriac, rus și otoman (doar un corp de armată condus de spătarul Mihai Cantacuzino, participând la asediul Vienei, iar trupele moldovene ale lui Dimitrie Cantemir au luptat alături de ruși numai la Stănilești pe Prut) pentru că luptele s-au desfășurat, mai ales pe teritorii românești, au cauzat multe pierderi materiale și umane românilor, practic, aceștia suportând cheltuielile cu întreținerea armatelor străine, premeditat venite prost aprovizionate, iar după bătălii, de fiecare dată, au fost nevoiți să muncească pentru ștergerea urmelor lăsate de înfruntările dintre beligeranți.
Românii pot ieși la pensie la 60 de ani, fără a fi penalizați. Trebuie să îndeplinească o singură condiție
Joi, 22 Februarie 2024 13:49
Sunt schimbări majore în ceea ce privește pensionarea odată cu introducerea noii legi a pensiilor. Noua lege a pensiilor urmează să intre în vigoare la 1 septembrie 2024, cu unele excepții însă, care se aplică deja de la 1 ianuarie. Această nouă lege conține, pe lângă două majorări ale veniturilor, creșterea vârstei de pensionare dar și bonusuri.
Mai mult decât atât, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem. Noua lege a pensiilor vine însă cu mai multe schimbări.
Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului de conducere
Joi, 22 Februarie 2024 13:22
Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Practic, se vor reduce timpii de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere şi oferirea posibilităţii candidaţilor la obţinerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice oriunde în ţară.
Centrul Cultural Mioveni - eveniment muzical de excepție. Spectacol 8 Martie - Pentru tine, femeie!
Joi, 22 Februarie 2024 13:03
Mărțișorul, sărbătoarea tradițională românească a prospețimii și a bucuriei vine cu surprize muzicale la Mioveni! Centrul Cultural, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni marchează ziua Internațională a Femeii printr-un eveniment muzical de excepție. ”Pentru tine, femeie!” îi aduce pe scena Sălii Sporturilor Mioveni, în data de 8 martie, începând cu ora 18.00 pe: Ansamblul Folcloric Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni, Roxana Dumitrache, Valentin Samfira și Taraful Cătălin Iancu, Diana Matei și Taraful Cleante.
Arhiepiscopia Argeșului organizează examen de Capacitate Preoțească - Sesiunea Ordinară Martie 2024
Joi, 22 Februarie 2024 12:37
Pe 5 martie 2024, de la ora 09:00, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează examenul de capacitate preoțească, sesiunea ordinară, pentru absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă și pentru absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe, care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei, precum și pentru diaconii sau preoții hirotoniți onorific care doresc să fie numiți într-o parohie vacantă.
Aproximativ 62% dintre autoturismele din Argeș sunt mai vechi de 16 ani
Miercuri, 21 Februarie 2024 13:22
# A crescut și numărul mașinilor de lux
România a ajuns, la 31 decembrie 2023, la un număr de 10.333.293 vehicule, dintre care 8.106.570 sunt autoturisme, conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Pentru prima dată în istorie, în România sunt înregistrate peste opt milioane de autoturisme. Dintre acestea, 64,5% au o vechime de peste 16 ani, ceea ce înseamnă că autoturismele mai vechi continuă să dețină monopolul șoselelor. Situația este asemănătoare și în Argeș, județul uzinei Dacia, unde la sfârșitul anului trecut erau 337.231 vehicule, dintre care 256.963 sunt autoturisme.
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE
Miercuri, 21 Februarie 2024 13:06
Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.
Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.
Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.
România, pe locul 2 în Uniunea Europeană la absorbţia de fonduri UE
Miercuri, 21 Februarie 2024 12:44
# Argeşul, campion pe regiunea Sud-Muntenia!
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană din perspectiva valorii nominale a absorbției de fonduri europene. De asemenea, în decembrie 2023, Argeşul era pe primul loc din regiunea Sud-Muntenia ca accesare de fonduri UE, după cum spunea şeful CJ, Ion Mînzînă. La acest moment, România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%.
În prezent sunt transmise spre rambursare Comisiei Europene declarații de cheltuieli de încă circa 600 milioane euro, iar pentru luna martie estimăm transmiterea de declarații de cheltuieli de încă 600 milioane euro”, a scris, ministrul Câciu, pe Facebook.
Statul Român se împrumută de la cetățeni și oferă dobândă bună. Atenție: doar până pe 7 martie!
Miercuri, 21 Februarie 2024 12:19
# ANAF lansează o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat
Începând din data de 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
Încă un pas pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni
Miercuri, 21 Februarie 2024 11:52
Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: drum expres a1 – pitești – mioveni”. Licitația a fost adjudecată de Asocierea H.V.I.D Consulting Group S.R.L. (lider de asociere) si Via Design S.R.L. (asociat), subcontractanti: Gazmind S.R.L., Vehicule Speciale S.R.L., I Wave Solutions S.R.L., Vproiekt S.R.L., Inelco Mon Impex S.R.L., Muzeul Judetean Arges, Green Collective S.R.L., Geotesting C.I. S.R.L.
Cartier nou în Pitești
Miercuri, 21 Februarie 2024 11:46
De fapt, este vorba de fosta colonie ACH, de pe malul Argeșului, unde, până recent, rețelele de utilități erau aproape inexistente, nu mai vorbim de asfalt sau altele. Se ajunge la o normalitate care, însă, a fost destul de greu de atins.
Cristian Gentea, primar: ”Am introdus rețeaua de apă și canalizare în fosta colonie Hidroconstrucția, așa cum am spus. Urmează ca cetățenii să-și facă branșamentele individuale. De asemenea, pe aleile donate domeniului public, rețeaua electrică este deja instalată, iar locatarii se pot racorda pe fiecare gospodărie. După 30 de ani, cetățeni, Primărie, reprezentanți ai deținătorilor de rețele publice - împreună am reușit să dezvoltăm încă un cartier în Pitești!”
Examen de primire în avocatură
Miercuri, 21 Februarie 2024 11:24
Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, SESIUNEA APRILIE 2024
Data desfășurării examenului este 7 aprilie 2024, pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen.
Ludovic Orban - cu mâna întinsă la USR şi PMP! Dar Miuţescu salvează Argeşul!
Miercuri, 21 Februarie 2024 10:54
“Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Asta i-am spune lui Ludovic Orban, după declaraţia de săptămâna trecută în care a recunoscut că-i roagă pe USR-işti şi pe PMP-işti să se alieze pentru a participa împreună la toate alegerile din 2024. Totuşi, înţelegerea e doar pentru europarlamentare, deci aproape nimic pentru Forţa Dreptei.
Între timp, deputatul Adrian Miuţescu, un fel de copil de mingi al lui Orban, mimează că ar salva Argeşul de PNL şi PSD. Declaraţiile parlamentarului argeşean sunt cât se poate de belicoase, dar uite că însuşi Orban a recunoscut că nu e nicio minune această alianţă politică.
Cursuri de pregătire pentru Bacalaureat, organizate de o biserică
Marţi, 20 Februarie 2024 09:12
Catedrala din Mioveni le oferă posibilitatea elevilor care se pregătesc să susțină examenul maturității să participe la cursuri GRATUITE menite să-i ajute pe cei care susțin proba la Istorie în cadrul examenului de Bacalaureat.
Meditațiile vor fi susținute de către un profesor de specialitate și se vor desfășura în fiecare zi de luni, în intervalul 19.00-20.00, pe aplicația Zoom.
Informatii suplimentare despre această activitate se pot obţine de la preot paroh Diaconescu Andrei, telefon 0742.049.518.
Din 26 februarie, Primăria Pitești va funcționa la Centrul de Calcul
Marţi, 20 Februarie 2024 09:09
Primăria Pitești va funcționa, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii din Piața Primăriei, la Centrul de Calcul din Bulevardul Republicii! În curând, se dă startul lucrărilor de reabilitare enegetică a clădirii situate în str. Victoriei, nr. 24 - sediul Primăriei Municipiului Pitești, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. În consecință, începând cu data de 26 februarie 2024, Primaria Municipiului Pitesti va funcționa, până la finalizarea proiectului, în imobilul situat în Bd. Republicii, nr. 71, cunoscut drept „CENTRUL DE CALCUL”.
Programul „BEBELUȘUL” va intra în vigoare la Mioveni de la 1 martie
Marţi, 20 Februarie 2024 08:43
Programul „BEBELUȘUL”, adoptat de Consiliul Local Mioveni, se aplică doar copiilor născuți începând cu data de 1 Martie 2024 și nu se aplică retroactiv celor născuți înainte de această data! Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni, de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).
Prin acest program, Primăria Mioveni acordă un stimulant financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.
Mai multe articole..
Pagina 82 din 559
«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»