Concert extraordinar THE MOTANS la Zilele Municipiului Pitești, ediția 31
Miercuri, 17 Mai 2023 06:42
Orașul nostru împlinește 635 de ani de atestare documentară. Un oraș cu o vârstă venerabilă, însă un oraș tânăr prin spirit. Zilele urbei vin cu multe concerte, cu expoziții, cu multe activități. Iată, mai jos, programul acestora.
Joi, 18 mai:
• Vernisaj „Tradiție și creativitate” - expoziție open-air de proiecte realizate, în cadrul Anualei de Arhitectură Oltenia-Muntenia, organizatori: Ordinul Arhitecților din România, filiala Muntenia Vest - Parc „Lunca Argeșului”;
• 19:00 - 21:00: Concert aniversar - 16 ani de activitate a Filarmonicii Pitești, invitați: Trupa „Brio Sonores” - Filarmonica Pitești.
Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielile bugetare!
Marţi, 16 Mai 2023 22:10
Încep economiile! Vineri, 12 mai, Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare. Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a făcut mai multe precizări în acest sens:
„Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări. Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice.
A început deszăpezirea Transfăgărăşanului!
Marţi, 16 Mai 2023 20:05
A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, iar zăpada e mai multă şi mai tare decât în anii trecuţi, spun drumarii. Pe unele tronsoane grosimea stratului de zăpadă ajunge și la 5-6 metri. Regionala de Drumuri Brașov a început deszăpezirea tronsonului nordic al DN 7 C – Transfăgărășan. Redeschiderea circulației între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac ar putea avea loc pe 15 iunie.
SESIUNE ȘTIINȚIFICĂ „PRODUCTICA” LA MIOVENI
Marţi, 16 Mai 2023 19:44
Centrul Cultural Mioveni a găzduit cea de-a XV-a ediție a sesiunii științifice „PRODUCTICA”, manifestare organizată de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Politehnică din București, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), Institutul de Cercetare-Incertrans S.A., în parteneriat cu primăria orașului Mioveni.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, vinerea trecută, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, lucrările fiind prezentate de-a lungul întregii zile. Sâmbătă 13 mai, de la orele dimineții, tot la Centrul Cultural, lucrările au fost prezentate pe secțiuni. Subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni s-au referit la tehnici inovatoare pentru structura reţelelor de transport, mediu, cercetări inovatoare în domeniul materialelor de sinteză eco-eficiente utilizate pentru infrastructuri rutiere, produse folosite în construcţii conform reglementărilor actuale.
Sandra N., Lora și Raluka - spectacol extraordinar la Budeasa
Marţi, 16 Mai 2023 19:40
Va fi petrecere mare, de Rusalii, în comuna Budeasa! În data de 4 iunie, în zona Plaja Veche din satul Budeasa Mare, se va organiza ediția a IV-a a Zilei comunei Budeasa. Evenimentul va începe la ora 15:00, în compania lui Andrei Sfefănescu, în calitate de prezentator și se va încheia cu un superb foc de artificii.
Vor urca pe scenă artiști precum Sandra N., Lora împreună cu band-ul, Raluka împreuna cu band-ul, iar pentru iubitorii de muzică populară taraful Doina Argeșului va face un spectacol de excepție.
Ghidul Clientului SEdC Mioveni - Cum și când transmitem indexul apometrului?
Marţi, 16 Mai 2023 18:34
Cum și când transmitem indexul apometrului?
Consumul dumneavoastră de apă se stabileşte pe baza înregistrărilor contoarelor de branșament şi constituie baza de calcul a facturii de apă.
În orașul Mioveni citirea contorului de apă se face la distanță, pentru clienții care au apometre cu modul electronic la distanță, sau prin intermediul delegaților noștri acolo unde există tipul vechi de apometru.
55 de ani de la fabricarea primului exemplar de Dacia la Mioveni
Marţi, 16 Mai 2023 12:01
Dacia, un vis împlinit! Pentru mulți, Dacia 1100 a fost prima mașină și un vis împlinit! A fost începutul unei povești de succes! În urmă cu 55 de ani, la Uzina din Mioveni începea pe 11 mai producția primului model Dacia - Dacia 1100. De atunci, Dacia a evoluat constant, devenind în prezent principalul exportator al țării și un nume de referință pe piețele din Europa și nu numai.
Simona Bucura-Oprescu: ”Dacia este o parte importantă a identității orașului Mioveni și a județului Argeș, fiind totodată un simbol al succesului colaborării româno-franceze. Așa cum am spus și am făcut și până acum, susținerea Dacia este și rămâne o prioritate a mandatului meu!”
Avocatul Dan Panțoiu, despre ziua în care Pendiuc va fi, din nou, liber: „Prin noiembrie o să iasă”
Marţi, 16 Mai 2023 08:56
# Fostul primar al Piteștiului a fost condamnat la 4 ani de închisoare
Pe 5 mai, la câteva ore după ce au fost condamnați definitiv în dosarul „Publitrans”, fostul primar Tudor Pendiuc și oamenii de afacerii Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi s-au predat autorităților și au fost transferați la Penitenciarul Mioveni.
Curtea de Apel București i-a condamnat pe cei trei inculpați la câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. În schimb, omul de afaceri Valentin Vișoiu a scăpat de condamnarea de 7 ani şi 8 luni de închisoare, dată în primă instanță. La apel, Vișoiu a fost achitat pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, iar pentru infracţiunea de dare de mită s-a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș: ”Fenomenul Cucuteni în culturile neolitice din spațiul geografic locuit de români” de Adrian Radu
Marţi, 16 Mai 2023 08:54
Renumitul sculptor Adrian Niculae Radu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte vizuale și conferențiar universitar la Universitatea din Pitești, își va lansa, marți, 16 mai, începând cu ora 12:00, la Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, volumul intitulat ”Fenomenul Cucuteni în culturile neolitice din spațiul geografic locuit de români”, Ediția a II-a (Editura RCR Editorial, 2020).
Adrian Niculae Radu s-a născut în 17 iunie 1945, la București. A absolvit în anul 1971 Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București. În 1988 a emigrat în Statele Unite ale Americii, iar în 1991 a fost repatriat la cerere.
Avocatul Dragoș Nicolescu este noul decan al Baroului Argeș
Marţi, 16 Mai 2023 08:44
Avocații din Baroul Argeș au ales vineri, 12 mai, noul decan - pe avozatul Dragoș Andrei Nicolescu în funcția de decan. După încheierea celor doua mandate permise de lege, doamna avocat Luminiţa Ioana a predat ștafeta noului decan.
„Av. Dragos-Andrei Nicolescu este avocat de peste 18 ani în Baroul Argeș. În conducerea baroului a fost consilier și apoi prodecan, iar activitatea sa a fost recunoscută și apreciată de colegii săi. Este coordonator în județul Argeș al proiectului de educație juridică „Fii Avocat în Școala Ta”. Este inițiator și organizator al Turneului Național de Tenis al Avocaților care se află deja la cea de-a șasea ediție. A fost până nu demult Președintele Asociației Tinerilor Avocați din Baroul Argeș. Implicat activ în viața socială și profesională, noul decan al Baroului Arges este un avocat de succes care cu siguranță va ridica la un rang înalt profesia de avocat”, se arată pe pagina de facebook a Baroului Argeș.
Duminică a fost petrecere câmpenească! Poiana Narciselor - Sărbătoarea Verde de la Negrași, ediția din 2023
Marţi, 16 Mai 2023 08:23
Duminica trecută s-a organizat, în localitatea argeșeană Negrași, Sărbătoarea Narciselor. Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.
Iar duminică a fost sărbătoare mare în localitate. Pe lângă Sărbătoarea Verde de la Negrași a fost și Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de-a XVI-a ediție.
Astfel, Primăria și Consiliul Local Negrași au organizat o serbare câmpenească autentică pentru a bucura pe cei veniți de frumusețea narciselor cu care natura a înzestrat aceste locuri. Spectacolul a fost unul special.
USR Argeş, criticat după o vizită politică în Lunca Argeșului și Eremia Grigorescu
Marţi, 16 Mai 2023 08:12
Săptămâna trecută, băieţii de la USR au luat-o la pas prin Lunca Argeşului şi prin cartierul Eremia Grigorescu din Piteşti. Numai mâine nu-i poimâine şi vine 2024, anul în care vor avea loc patru rânduri de alegeri. Deci miza e uriaşă, iar USR-iştii speră să mai pupe şi ei ceva... Dar poporul nu iartă, iar prietenii virtuali au reacţionat pe pagina de socializare a deputatului Ionuţ Moşteanu, care s-a lăudat că a stat de vorbă cu piteştenii.
„Continuăm să îi ascultăm pe piteșteni. Am fost în Lunca Argeșului și Eremia Grigorescu alături de echipa USR Argeș. Piteștenii nu mai fac față scumpirilor și ratelor la băncă care s-au dublat. Văd nedreptatea care li se face, sunt împovărați cu taxe, în timp ce domnii Ciucă și Ciolacu refuză să taie pensiile speciale. Ei rămân cu scumpirile, specialii cu pensii speciale de peste 20.000 de lei.Așa nu se mai poate.”, a scris Moşteanu.Ce se întâmplă cu facturile la energie electrică şi gaze?
Luni, 15 Mai 2023 22:08
În această perioadă se constată săderea preţurilor pe piața de energie, iar întrebarea este dacă se impune o reducere în schema de plafonare pentru facturile la energie. Practic Guvernul a plafonat preţurile, dar e important de ştiut cum va acţiona Executivul. Tema e sensibilă, dar ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a dat un răspuns:
”Economia și cetățenii nu trebuie să plătească erorile sau distorsiunile unei piețe imperfecte, în continuare. Trebuie să înțelegem că acum avem un preț scăzut la energie. Avem o inflație astăzi de 11,2%. Principala cauză a acestei scăderi a inflației o reprezintă intervenția Guvernului, intervenție criticată de-a lungul timpului de piață, asupra prețurilor la energie.
IN MEMORIAM ILIE STANCIU. Un doctor cu har
Luni, 15 Mai 2023 11:46
Personalitate remarcabilă a Școlii românești de medicină, a vieții social-politice și culturale, Ilie Stanciu s-a născut să fie doctor, să vindece oameni, să-i ajute. A văzut lumina zilei pe 24 octombrie 1934, în comuna Izvoru, județul Argeș, o zonă agricolă situată în lunca Teleormanului, într-o familie serioasă, muncitoare și evlavioasă, fiind cel mai mare dintre frați. A copilărit alături de sora și de fratele său, viitoare cadre sanitare – asistentă medicală și doctor – înconjurați de dragoste părintească și de înțelegere.
Despărțirea de locurile natale s-a făcut în urma înscrierii la Școala Medie Nr. 1/Colegiul I.C Brătianu, Pitești, absolvit în 1952. Își ascultă chemarea și se înscrie la Institutul Medico-Farmaceutic Iași, obținând rezultate deosebite și devenind medic în 1959, an din care va începe să-și desfășoare activitatea în domeniu, la Simnicea, Suceava, unde a inaugurat un dispensar în 1961. Momentul a fost consemnat, emoționant, prin zidirea unui pergament în colțul de sus al clădirii, la intrare, gest care dezvăluie seriozitatea care nu l-a părăsit niciodată. Între 1963-1966 va fi numit director la Spitalul Cămin pentru Bolnavi Cronici Bascovele, Cotmeana, județul Argeș.Ziua Regalității - marcată la Muzeul Județean Argeș
Luni, 15 Mai 2023 11:46
Pe 10 mai, de Ziua Regalității, la Muzeul Județean Argeș a fost vernisată expoziția temporară “Casa Regală a României”. Au fost prezentate fotografii, medalii, tablouri și alte obiecte inedite din patrimoniul Muzeului Județean care, împreună, reușesc să spună povești interesante despre regii și reginele României.
Prezent la eveniment, Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a apreciat eforturile conducerii Muzeului de a readuce în prim-plan prin activitățile sale momentele importante din istoria României, printre acestea numărându-se și obiectivele istorice atinse în perioada regalității.
EUROPA TINERILOR DIN PITEȘTI
Luni, 15 Mai 2023 11:27
Ziua Europei a fost sărbătorită, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, pe limba tinereții și în ritmul generației care crește sub ochii noștri – rapid, curajoasă, voluntară, străduindu-se să țină pasul cu tot ceea ce înseamnă, la ora actuală, provocare planetară.
Centrul Europe Direct Argeș a organizat, în Anul European al Competențelor, un eveniment impecabil. ”Cariere Europene” și-a propus să sublinieze, pe de o parte, importanța debutului în viața profesională și de creație, pe de altă parte - felul în care perspectivele și viziunile noi, indiferent de domeniul în care se manifestă, reușesc să se integreze în această societate extrem de fluidă, confuză și anomică.Ducele de Albota, atac la Alina Gorghiu!
Luni, 15 Mai 2023 11:22
Mai multe localităţi din Argeş au primit bani pentru "Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ", un proiect care face parte din PNRR şi pentru care au luptat câţiva dintre primarii argeşeni. Imediat, Alina Gorghiu şi gaşca de liberali s-au lăudat cu reuşitele, deşi cei care munciseră pe bune erau primarii, nicidecum Alinuţa care o arde prin Argeş mai mult pe la mese politice. Iar dacă prinde vreun eveniment mai mare, precis stă cu mâinile în buzunare. Altfel, îi plac pozele. Să fie cât mai multeee...
Şi în acest context – unii cu munca, alţii cu şunca – primarul de la Albota, Ion Dumitru, a scris pe Facebook un mesaj frumuşel. Poate citeşte şi Alinuţa liberalilor şi înţelege ceva:
Apa va fi oprită pe unele străzi din Piteşti şi din Bradu
Luni, 15 Mai 2023 11:11
Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile pe unele străzi din municipiul Piteşti şi comuna Bradu, în ziua de marţi, 16 mai, între orele 8:00 - 16:00. Vor fi afectaţi utilizatorii situaţi pe: strada Petrochimiştilor, de la sensul giratoriu Vamă Piteşti până la Arpechim, respectiv DN 65B, de la sensul giratoriu Vamă Piteşti până la magazinul Metro.
Furnizarea apei va fi întreruptă, în urma solicitării OMV Petrom SA, pentru executarea lucrărilor de reparaţii la conductele de apă ale Arpechim.Curtea de Apel Piteşti – sentinţă într-unul din cele mai grave cazuri de agresiune sexuală!
Luni, 15 Mai 2023 09:32
Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa într-unul din cele mai grave cazuri de viol înregistrate în Argeş. O fetiţă de 10 ani a fost agresată sexual de tată, de frate şi de doi prieteni ai tatălui. Totul s-a petrecut în comuna Poiana Lacului, iar cazul a ieşit la iveală în anul 2019. Detaliile din timpul anchetei sunt cutreurătoare. Tatăl vinovat a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare, fiind cea mai mare pedeapsă pentru viol în formă cotinuată, dată de o instanţă din Argeş.
Copila locuia alături de tată şi alţi şase fraţi în condiţii mizere. Mama copiilor a decedat în urmă cu câţiva ani, iar tatăl avea patima băuturii. Copiii erau neîngrijiţi, după cum a mărturisit chiar primarul comunei, Ion Dumitrache:
”Salutări din Europa” și ”Integrativ” - două noi expoziții la Biblioteca Județeană Argeș
Joi, 11 Mai 2023 15:52
În această săptămână, două noi expoziții de interes pentru publicul larg au fost organizate la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.
Prima expoziție, denumită ”Salutări din Europa”, poate fi vizionată în holul de la etajul al II-lea al Bibliotecii Județene Argeș, începând cu data de 8 mai și până la finele lunii iunie. Sunt expuse facsimile după cartea poștală veche din fondul Colecțiilor Speciale al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, cu imagini ale celor mai cunoscute atracții turistice europene, așa cum erau promovate la sfârșitul secolului al XIX- lea și la începutul secolului XX. Expoziția este realizată de bibliotecar, Ioniță-Roșoiu Maria Magdalena.
Șeful de la Urbanism și arhitectul șef au scăpat de acuzații în dosarul blocului de la Tancodrom
Joi, 11 Mai 2023 08:58
# Nu s-a putut demonstra că cei doi au săvârșit faptele cu intenție
Doi foști sau actuali angajați ai Primăriei Pitești au fost, până de curând, în vizorul anchetatorilor cu privire la construcția ilegală a unui bloc din municipiu. Este vorba despre dosarul blocului construit în zona Tancodrom, în care trei persoane și o societate comercială au fost trimise în judecată, la începutul anului 2023, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpații Marius Adrian Drăguț, inspector în cadrul Serviciului Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, dirigintele de șantier Sorin Gheorghe Bărăscu, omul de afaceri Florian Țăpoi și societatea sa Florian Construct Invest Concept SRL sunt acuzați că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești.
Mai multe articole..
- Ursul - în bătaia puștii! În Argeș vor fi împușcate 30 de animale
- CS Dacia Mioveni 2012 va participa la Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină
- Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit
- La Filarmonica Pitești concursurile se iau pe bune! Candidații au picat pe capete
Pagina 136 din 560
«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»