Târgurile de toamnă organizate de școlile piteștene - experiență antreprenorială pentru elevi, sărbătoare pentru comunitatea școlară!
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Perioada târgurilor de toamnă organizate de grădinițele și de școlile din Pitești este în plină desfășurare!
Vineri, 18 octombrie, trei dintre școlile gimnaziale piteștene au oferit celor prezenți - copii, părinți și bunici, dar și vizitatori ai târgului de toamnă – bucuria de a gusta din bunătățile specifice anotimpului cel mai rodnic al anului: Școala Gimnazială „Traian”, Școala Gimnazială „Alexandru Davila” și Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”. Reprezentanții municipalității au participat la evenimentele desfășurate în incinta instituțiilor de învățământ, în cadrul proiectelor de antreprenoriat pe care aceste școli le derulează.
Poliția Locală Pitești - activitate educațională, la școlile din oraș
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Marți, 15 octombrie 2024, Școala Gimnazială ,,Marin Preda’’ i-a avut ca oaspeți pe reprezentanții Poliției Locale Pitești, care, în cadrul unui proiect educațional coordonat - la nivelul unității de învățământ - de doamna director Ramona Vasilescu, au desfășurat activități educative la mai multe clase.
Temele abordate în discuțiile cu elevii au fost axate pe provocările actuale ale generației aflate pe băncile școlii, precum violența și bullyingul în mediul școlar, fumatul sau consumul de substanțe interzise în incinta unităților de învățământ, dar și răspunderea minorului în fața legii.
Dacia a prezentat noul Bigster la Salonul Auto de la Paris
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
# La finele anului viitor va intra pe piață și versiunea restilizată a berlinei Logan 3
Noua vedetă a Dacia este SUV-ul de clasă C, Bigster - cel mai mare și cel mai scump model din istoria mărcii. Potrivit Hotnews.ro, directorii Dacia iau în calcul lansarea unor modele mici de oraș.
În 2027 sau 2028 ar putea apărea o versiune de Sandero electric, iar în 2026 ar putea ieși pe piață două modele de clasă C: posibil o berlină și un break, derivate din platforma tehnică utilizată pentru Bigster. De asemenea, la finele anului viitor va intra pe piață și versiunea restilizată a berlinei Logan 3.
Directorul CNAIR: ”Sunt șanse reale să se circule, anul acesta, de la Craiova la București pe drum de mare viteză!”
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Vești bune de la Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere! Până la finalul lui 2024, ar putea fi gata Tronsoanele 1 și 4 ale Drumului Expres Craiova-Pitești. De asemenea, se lucrează și pe Autostrada Sibiu-Pitești, unde, pe Secțiunea 5, ar putea fi gata alți 15 Km.
”Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale D.Ex.12 (Craiova-Pitești) se pot finaliza până la sfârșitul anului. În primăvara anului viitor, se va da în circulație și pasajul peste A1. Până atunci se va asigura conexiunea dintre D.Ex.12 și A1, pe sensul București-Craiova printr-o variantă provizorie.
Două zile libere pe an pentru angajați, elevi și studenți
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Un proiect adoptat recent de Senat spune că toți angajații din România ar putea beneficia, anual, de două zile libere plătite pentru efectuarea controlului de sănătate. De asemenea, elevii și studenții intră în acest program și deci nu vor primi absențe dacă merg la medic de două ori pe an. Potrivit presei centrale, cele două zile libere se acordă la cererea angajaților din sistemul public și privat.
Programul ”Rabla pentru tractoare” devine mai accesibil!
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Guvernul a aprobat simplificarea programului ”Rabla pentru tractoare”, prin care fermierii pot cumpăra utilaje noi de maxim 55.000 de euro, context în care statul acoperă între 65% și 80% din sumă. Practic, la propunerea ministrului Mediului, Mircea Fechet, se reduce birocrația în accesarea acestui program. Banii vor fi încasați doar prin aprobarea Comitetului de avizare al AFM. Menționăm că programul are un buget total de 500 de milioane de lei, iar fermierii pot cumpăra utilaje noi și mai puțin poluante.
INFORMARE PUBLICĂ: CANALIZAREA NU ESTE COŞ DE GUNOI!
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Calitatea vieții, sănătatea noastră şi menţinerea unui mediu înconjurător curat depind şi de serviciul de canalizare, un serviciu extrem de important în viaţa tuturor. Funcţionarea corespunzătoare a sistemului de canalizare este influenţată în mare măsură de modul în care noi toţi respectăm normele elementare cu privire la apele uzate deversate.
Utilizarea necorespunzătoare a sistemului de canalizare duce la scăderea duratei de viață a întregii infrastructuri de canalizare, de la racorduri, colectoare şi stații de pompare până la stații de epurare și, implicit, la creșterea costurilor de întreţinere şi operare, costuri suportate indirect de toţi membrii comunităţii. În plus, înfundarea conductelor de canalizare face ca apele uzate să refuleze şi să inunde imobilele, cauzând disconfort olfactiv dar şi însemnate pagube materiale, iar sănătatea ne poate fi pusă în pericol.
”Școala altfel” și ”Săptămâna verde” - Porți deschise la Apă Canal 2000 SA Pitești
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești va veni și în acest an în întâmpinarea unităților de învățământ prin deschiderea porților stațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare, având în vedere că în perioada 9 septembrie 2024 - 30 mai 2025 se desfășoară Programele "Școala altfel" și "Săptămâna verde".
În acest sens, elevii și cadrele didactice de la unitățile de învățământ din județul Argeș au posibilitatea să viziteze aceste obiective și totodată să afle detalii despre istoria alimentării cu apă a orașelor Pitești, Costești și Topoloveni, precum și informații despre procesele de potabilizare a apei şi respectiv tratare a apelor uzate menajere.
Societatea Apă Canal 2000 SA suspendă finanţarea execuţiei branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare
Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14
Societatea Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa utilizatorilor faptul că, începând cu data de 01.11.2024 şi până la aprobarea bugetului societăţii pe anul 2025, finanţarea execuţiei branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare va fi suspendată ca urmare a consumării bugetului alocat pentru realizarea acestor lucrări.
În acest interval de timp utilizatorii pot solicita execuţia branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, dar finanţarea lucrărilor se va asigura/suporta de către fiecare utilizator în parte în conformitate cu prevederile Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciilor Publice de Alimentare cu Apă și de Canalizare nr. 1/26.03.2010, revizuit.
Totodată, Societatea Apă Canal 2000 doreşte să informeze utilizatorii cu privire la următoarele aspecte:
Alt candidat, aceeași placă... Mircea Geoană, promite ”Educația, urgențǎ naționalǎ” și salarii mai mari pentru dascăli
Marţi, 22 Octombrie 2024 09:59
Candidații la prezidențiale promit că vor avea grijă de educație și critică felul în care învață elevii din România. Vrem nu vrem, de peste 30 de ani, educația e reformată cu fiecare ministru și tot avem bube mari. Mircea Geoană, candidat independent pentru Cotroceni, promite și el că ”Educația va deveni urgențǎ naționalǎ” și că profesorii vor avea salarii mai mari. Ce nu spune nimeni, e că imediat după alegeri nu vor mai fi bani pentru toate aceste promisiuni.
”Acces real la educație de calitate pentru toți copiii țǎrii noastre.
- Pregǎtirea elevilor pentru meseriile viitorului.
- Motivarea profesorilor.
Va fi mazilit Ciolacu dacă pierde prezidențialele?
Marţi, 22 Octombrie 2024 09:38
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre posibilitatea de a fi înlăturat de la conducerea PSD, dacă pierde alegerile prezidențiale.
”Cred că trebuie să mă clarific eu dacă sunt un plus sau un minus în interiorul partidului. Am schimbat mult, totul e mai deschis. Am schimbat abordarea în partid. S-a vorbit de exemplu prea mult despre justiție. Eu cred că funcționează, hai să o lăsăm să funcționeze, ca e și o selecție naturală.”, a spus Ciolacu la Morning Glory.
Primarul Piteștiului, întâlnire cu cetățenii din Prundu, Tudor Vladimirescu și Frații Golești
Marţi, 22 Octombrie 2024 09:21
Ieri, edilul Piteștiului, Cristian Gentea, s-a întâlnit cu președinții asociațiilor de proprietari din cartierele Prundu, Tudor Vladimirescu și Frații Golești, pentru a discuta problemele cu care se confruntă cetățenii care locuiesc în aceste zone. Astfel de întâlniri vor continua în toate cartierele.
”Am fost ieri la întâlnirea programată cu cetățenii din cartierele Prundu, Tudor Vladimirescu și Frații Golești. 200 asociații de proprietari au fost reprezentate. Întrebați președinții asociațiilor de proprietari despre discuțiile pe care le-am avut, împărtășiți-le ideile și propunerile voastre și fiți activi în deciziile care contează!
Târgul de Toamnă în grădinițele și școlile din Mioveni
Marţi, 22 Octombrie 2024 08:54
Evenimente pline de culoare la Mioveni! În perioada 22-24 octombrie, grădinițele, școlile și liceele din oraș vor găzdui Târgul de Toamnă, un eveniment dedicat frumuseții și bogăției acestui anotimp. Copiii, alături de cadrele didactice și părinți, vor expune legume și fructe de sezon, prăjituri de casă și decoruri creative , toate acestea într-o atmosferă plină de culoare și voie bună.
Programul evenimentului este următorul:
Flautista Casandra Iamandi va încânta publicul la Filarmonica Pitești
Marţi, 22 Octombrie 2024 08:44
Joi, 24 octombrie, la Filarmonica Pitești va avea loc concertul simfonic susținut de orchestra de coarde a instituției, dirijor Theo Wolters. Solistă va fi flautista Casandra Iamandi.
”În program: D. Șostakovici - „Simfonia de cameră în do minor, op. 110a”, S. Mercadante - „Concert pentru flaut și orchestră în mi minor” și A. Dvořák - „Serenada pentru orchestră de coarde în Mi major, op. 22”.
O Dacia 1100, fabricată în 1969, se vinde pe un site din Germania
Luni, 21 Octombrie 2024 14:38
Un autoturism Dacia 1100 de culoare verde, fabricată în iunie 1969 la uzina de la Mioveni se vinde pe un site de vânzări automobile second-hand din Germania, mobile.de. Proprietarul, un bucureștean, susține că mașina a parcurs doar 43.612 kilometri și dispune de un motor de 45 de cai-putere.
„Mașina este în starea originală, nu a suferit vreo modificare sau vreun accident de când a ieșit de pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni în 1969. Mașina este funcțională, iar motorul pornește imediat”, se menționează în anunț. Prețul solicitat pentru această mașină de colecție este de 8.500 euro., potrivit Știripesurse.ro.
Au început lucrările de măsurători topografice pentru Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești
Luni, 21 Octombrie 2024 14:27
Astăzi, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a fost prezent pe teren alături de antreprenorul care va construi noul Stadion ”Nicolae Dobrin”.
”Suntem cu un pas mai aproape de realizarea acestui proiect uriaș pentru Pitești! A venit constructorul pe teren! Astăzi au început lucrările de măsurători topografice pentru Stadionul „Nicolae Dobrin”.”, a spus primarul.
Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea Laborator de radioterapie
Luni, 21 Octombrie 2024 13:18
Consiliul Județean Argeș va construi și va dota primul Laborator de radioterapie al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Investiția va fi acoperită prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
”Laboratorul de radioterapie va fi construit lângă Secția de Oncologie și va avea cinci etaje. Va avea dotări de ultimă generație precum acceleratoare liniare de particule - energie 15 MV, computer tomograf simulator, sistem planificare tratament, staţie de conturare, sistem de înregistrare și verificare, sistem de imobilizare și sistem de dozimetrie. În același timp, tehnologia IMRT – VMAT care va permite pacienților să beneficieze de unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi va permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice.
Vineri, 25 octombrie, se încheie modulul 1 de cursuri
Luni, 21 Octombrie 2024 13:09
Vineri, 25 octombrie, preșcolarii și elevii încheie primul modul din anul școlar 2024-2025. Urmează o vacanță de o săptămână, iar cursurile reîncep luni, 4 noiembrie.
Continuă lucrările la Grădina Zoologică din Pitești
Luni, 21 Octombrie 2024 12:58
Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a anunțat că la Grădina Zoologică continuă lucrările, cu scopul de a crea un mediu cât mai natural și confortabil pentru prietenii animale.
”De curând am reușit:
- Să consolidăm malul lacului existent;
- Să amenajăm alei în zona volierelor pentru o experiență mai plăcută;
- Să construim voliere noi și anexe pentru păsări;
- Să amenajăm un alpinariu impresionant.
Secretar de stat în Ministerul Educației: ”Am interzis detașarea profesorilor în primul an de activitate”
Luni, 21 Octombrie 2024 11:45
Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că începând cu anul școlar 2024-2025 este interzisă detașarea profesorilor în primul an de învățământ. Dascălii sunt obligați să predea cel puțin un an în școala unde au primit post.
„Cu toate riscurile, știți că anul acesta am interzis, de exemplu, detașarea profesorilor în primul an de activitate, pentru că se întâmpla în următorul fenomen: ne titularizam într-o școală undeva la țară, după care imediat ne gândeam cum să ne mutăm de acolo înainte de a călca în această școală. Am introdus în metodologiile de mobilitate interdicția de a te detașa măcar în primul an.
Rezistența în comunism pe înțelesul copiilor, la Piteşti
Luni, 21 Octombrie 2024 11:43
Sâmbătă, 26 octombrie, vă invităm la Muzeul Comunismului pentru Copii pentru deschiderea unei expoziții captivante şi cu totul speciale dedicate copiilor şi tinerilor care au avut curajul să se opună comunismului. Expoziția va fi deschisă între orele 11:00 şi 18:00 la Muzeul Comunismului pentru Copii din Piteşti (în incinta fostei închisori şi a Memorialului Închisoarea Pitești). Pe tot parcursul zilei, istoricii Lucian Vasile şi Ioana Haşu-Georgiev, împreună cu echipa muzeului și voluntari, îi vor întâmpina pe vizitatori cu dezbateri, tururi ghidate, jocuri şi ateliere speciale.
Nu există limită de vârstă, iar intrarea este liberă.
Mai mult, vizitatorii vor putea lua acasă un suvenir generos: manualul „Istoria comunismului în România", disponibil gratuit în muzeu.
„Rezistența în comunism pe înțelesul copiilor" este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, pentru cei mici şi cei mari deopotrivă, ce vorbeşte despre importanța rezistenței împotriva unui regim totalitar. Expoziția propune zone interactive în care copiii pot participa activ la evenimentele istorice prin simulări de situații în care aceștia fac alegeri în fața presiunii regimului comunist sau își exprimă gândurile și sentimentele legate de informațiile din muzeu.
Mai multe articole..
- Număr record de job-uri subvenționate de Guvern pentru integrarea șomerilor pe piața muncii!
- Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte
- Semnal editorial. Daniela Voiculescu - ”YNA JOY, memories of Atlantis”
- INOVAREA - SURSĂ DE DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ - noua expoziție de la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ
Pagina 17 din 559
«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»