CLIPA DE LITERATURĂ! Biserica veche din Moldoveni, ctitorită de Marele Vornic Barbu Știrbei, este lăsată în paragină
Marţi, 15 Noiembrie 2022 16:30
Trei autori, George-Mugurel Voinea, Ali-Izi Bucur și Dumitru Rusănescu, publică în acest an, la Editura CONTRAST, București, albumul monografic „Biserica veche din Moldoveni cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Nicolae. Un monument de cult, cultură și istorie”, o lucrare tipografică de lux (concepția grafică Dan Niculescu, sponsor Iulian Achim).
Albumul dedică cele 156 de pagini bisericii vechi din satul Moldoveni. Satul aparține comunei Izlaz, din județul Teleorman, și este așezat pe malul drept al râului Olt.
În pisania bisericii, scrisă cu litere chirilice, care este datată 18 iulie 1845, când „s-au săvârșit de zugrăvit”, se specifică faptul că „această sfântă și dumnezăească biserikă (...) s-au făcut de D. Marele Vorniku Barbu Știrbei” și că tot el este și „proprietarul acestei moșii Moldovenii”.
Un argeșean, către Ionuț Moșteanu: „V-ați născut talent și muriți speranță!”
Marţi, 15 Noiembrie 2022 15:59
Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, începe să culeagă roadele. După ani de „muncă”, de politică în stradă și de manevre nereușite pe la București, parlamentarul argeșean plătește oalele sparte. Nu-i plângem de milă, a comis-o de multe ori pe persoană fizică, deci le merită din plin.
Și uite că s-a trezit electoratul USR la realitate și nu mai înghite gogoșile. În timp ce-l lăuda pe șeful Cătălin Drulă că s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a primit un comentariu tendențios de la un argeșean foarte lucid din punct de vedere politic.
Redăm, mai jos, comentariile care i-au stricat ziua lui Moșteanu. Și asta nu-i nimic, să vezi supărare la alegeri…Comuna Mărăcineni și-a tras belea de mașină!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 15:10
Comuna Mărăcineni, situată în imediata vecinătate a Piteștiului, este una destul de bogată.
Raportat la majoritatea localităților din Argeș, Mărăcineniul stă bine cu banii. Așa că – este normal - și-a tras belea de mașină:
”Autoturism Dacia Duster Extreme blue dci 115 4wd, culoare metalizata urban grey, aer conditionat automat, media navi, card acces maini libere, scaune fata incalzite, multiview camera,cruise control, avertizor unghi mort, jante aliaj 17”.Foișor, pentru odihnă, construit din donații, la Băbana
Marţi, 15 Noiembrie 2022 11:35
La Băbana – localitate cu un buget pe care mulți l-ar considera imposibil pentru funcționare – se întâmplă, destul de des, lucruri frumoase. Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, când a fost finalizată construirea unui loc de odihnă pe domeniul public, lângă o vestită fântână. Și s-a construit fără bani de la bugetul mic al comunei, ci prin sprijinul unor oameni cu suflet mare. Oameni cu sufletul mare au ajutat și la ridicarea unei frumoase troițe, în imediata vecinătate. Primarul, Bebe Ivan, le-a mulțumit, foarte frumos, pe o rețea de socializare
Gospodăria Agrozootehnică Micești se transformă în ansamblu de „dormitoare” pentru deținuți
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:49
# Proiect de peste 22 de milioane lei
Proiect important al Penitenciarului Mioveni! La Gospodăria Agrozootehnică Micești se dorește realizarea unui ansamblu de 190 de spații de cazare a persoanelor private de libertate. Este vorba despre obiectivul de investiții „Ansamblu Dormitoare Deținuți – Gospodăria Agrozootehnică Micești”, care face parte din Planul de acțiune 2020-2025, aprobat de către Guvern prin Memorandum la data de 16.11.2020, având termen de finalizare luna decembrie 2024. Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect. Am consultat și noi memoriul de prezentare al proiectului și am constatat că la Micești se dorește realizarea unui ansamblu de spații de cazare pentru deținuți, adaptat la normele și standardele europene.
Programul „Lapte și corn” ar putea fi modificat pe ici pe colo, prin punctele esențiale!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:47
Programul „Lapte și corn” care se adresează preșcolarilor și elevii din clasele 0-VIII ar putea fi îmbunătățit! Săptămâna trecută, deputatul Cătălin Teniță a lansat în dezbatere la Senat un proiect legislativ care prevede noi măsuri în programul amintit mai sus.
Practic, se cere revenirea la acordarea porției de lapte pentru toate zilele săptămânii, nu doar în 3 zile, cum se întâmplă în prezent.
În plus, proiectul de lege presupune și noi schimbări în procesul de achiziție al produselor corn, lapte și fructe.
Adrian Miuțescu: „Primarii sunt foarte îngrijorați”
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:46
Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu, e îngrijorat de faptul că întârzie aprobarea bugetului de stat pe anul viitor. Cum Miuțescu e în opoziție, se plânge și se alarmează ca o țață în bătătură.
Invitat la un post local de televiziune, parlamentarul argeșean a declarat:
„Primarii sunt foarte îngrijorați! Rectificarea bugetară trebuia făcută deja, dar cei de la putere nu se înțeleg. Sunt aproape 7 miliarde lei care trebuie acordate pentru compensările la energie. Există mari întârzieri și cu pensiile, e o întreagă dispută și dau vina unii pe alții. E și o competiție, care dă mai mult, dar pensionarii efectiv nu mai fac față cu banii”.Mioveni. 270 de persoane s-au testat împotriva cancerului colorectal! Campania continuă!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:41
# Cabinetul pentru testare este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală
Așa cum v-am informat, proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II - Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, a ajuns și în oraşul Mioveni.
Cu riscul de a se frige, Marcel Ciolacu a anunțat că Mircea Geoană ar putea candida la prezidențiale, din partea PSD!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:40
Surprize-surprize! Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Mircea Geoană ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024, fiind susținut de social-democrați. Informația e la prima strigare, e încă timp suficient pentru ca Ciolacu să vină cu alt nume. De altfel, recent șeful PSD spunea că fiecare organizație va decide prin vot ce candidat va trimite partidul în lupta pentru Palatul Cotroceni.
Revenind la Mircea Geoană, nu uităm că a fost președintele PSD și chiar a candidat la alegerile prezidențiale, fără succes. Deci aici ar putea fi o bubă atât pentru electoratul de stânga, cât și pentru social-democrați care ar putea refuza un candidat reșapat.
Autostrada Sibiu-Pitești, probleme din cauza castrelor romane din Defileul Oltului
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:01
Apar noi probleme în construcția autostrăzii Sibiu-Pitești. Castrele romane de pe Defileul Oltului ar putea îngreuna lucrările la autostrada care va străbate Carpații și va lega Sibiul de Pitești.
Potrivit istoricilor, castrele romane din Defileul Oltului fac parte din Limes Transalutanus care era granița de est a Daciei Romane.
Iar problemele ce le pot avea constructorii încep cu „Caput Stenarum” – castrul roman de la Boița (Sibiu), dar și castrele vâlcene de la Câineni (Pons Vetus), Titeşti, Perișani, Copăceni şi Racoviţa (Praetorium I și Praetorium II) din Racovița., conform Știripesurse.ro.
Terenul de sport al școlii din Moșoaia nu va mai fi pe câmp
Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:34
La o zi distanță după ce redactorii „Atitudine în Argeș” au scris că terenul de sport al Școlii Gimnaziale Moșoaia” se află pe câmp, conducerea primăriei a început procedurile necesare pentru împrejmuirea sa. Mai bine mai târziu decât niciodată!
Spuneam în ediția trecută că au trecut 10 luni de la renovarea terenului de sport de la școala din Moșoaia, de către un ONG, interval în care Primăria nu a găsit timpul necesar nici măcar de a-l împrejmui.
Ca un fost șef la sport, Adrian Bughiu a marcat un gol… în poarta PNL!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:31
# Liberalii argeșeni pierd, pe teren propriu, ca niște sportivi amatori!
# Adrian Bughiu: ”Doamna Gorghiu, pare să nu știe nimic din toate acestea pentru că este realmente un globe-trotter!”
Târguleț de turism, săptămâna trecută, la București, cu câțiva participanți. A lipsit Consiliul Județean Argeș, ca și majoritatea Consiliilor Județene din țară. Mirosind că este loc de ceva dojeni, cei de la PNL s-au apucat să le reproșeze administratorilor județului: că de ce nu s-au dus, că de ce nu au arătat ce are Argeșul bun în turism. Fără să știe ce e cu târgul, fără să știe cam… nimic. Primii care i-au luat la întrebări pe PNL-iști, simțind că habar nu au de subiect, au fost cei din presă. Apoi a preluat și Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ. PNL-iștii au luat bătaie, rușinos chiar, pe teren propriu, dovedind că o poziție nu înseamnă și opoziție…
Primăria Ștefănești a cumpărat 2400 de timbre!
Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:28
Unde este digitalizarea promisă acum ani de zile? Unde sunt schimbările acelea spectaculoase pe care le promiteau, prin campaniile electorale, candidații ce își vânau, cu îndârjire, fotoliile călduțe?
Digitalizarea este tot acolo, departe. Noroc cu societatea care, uneori, ne împinge spre civilizație, altfel... poate așteptam, și acum, semnelele de fum de pe dealuri...
Primăria Ștefănești a cumpărat, recent, 2400 de timbre pentru corespondență. Pe care a dat 4.840 de lei, sumă la care se adaugă TVA. Aprindeți focurile de dealuri, că tehnologia digitală mai are de așteptat!...
Guvernul a reglementat prețul la energie! Cât ne va costa factura în iarna asta?
Marţi, 15 Noiembrie 2022 07:09
Săptămâna trecută, Guvernul a decis prețul plafonat la energie în anul 2023. Practic, coaliția a păstrat plafoanele pentru energia electrică și anul viitor, dar va reglementa piața printr-o nouă ordonanță de urgență.
În 2023, 80% din piața de energie va fi reglementată, adică 80 de procente din prețul energiei va fi plafonat, iar 20% va fi lăsat la libera negociere, pe piața bursieră. În acest sens, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă urmează să emită o nouă ordonanță de urgență. Care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2023.
Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, prezent la împlinirea a 103 ani de educație la Liceul Odobescu
Luni, 14 Noiembrie 2022 21:12
Colegiul Național Alexandru Odobescu, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ liceal din țară, a aniversat 103 ani de educație de calitate!
”Liceul de Matematică și Fizică nr.1 Pitești”, cum se numea când l-am absolvit eu, mi-a oferit cele mai frumoase momente în anii adolescenței și m-a pregătit pentru cele mai mari satisfacții ale vieții profesionale! La mulți ani și multe generații de absolvenți de elită!” – Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.
Primarul de la Albota: „M-am săturat de zdrențe, de caractere mizerabile, s-a umplut paharul!”
Luni, 14 Noiembrie 2022 20:27
Ducele de Albota, Ion Dumitru, tună și fulgeră! Edilul ne-a obișnuit să spună lucrurilor pe nume, iar zilele trecute a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care își arată frustrarea față de oamenii care-i pun bețe în roate. Obișnuit cu trădătorii și cu trădările, primarul nu s-a mai putut abține și a scris: „Nu mă plâng! Vreau să vă spun să fiți foarte atenți cu cine vă împrieteniți. Am luat la palme în viață, de m-am cocoșat ! Nu m-am învățat minte, am continuat și pe toate le-am considerat întâmplări fireșți. Am zis: viața cu ciudățeniile ei! M-am săturat de zdrențe, de caractere mizerabile, s-a umplut paharul! Am să dau trei exemple din viață. Eram în Egipt , la unul din colegi i-a venit soția, pe celălalt l-am luat la mine și întrebările pe care mi le punea mi-au dat de gândit. Am rămas acasă, am verificat, mă înregistra tot timpul. A găsit bagajul la ușă! Am chemat un coleg și l-am atenționat că se expune aiurea. Cum a ieșit din casă m-a turnat! Sunt multe lucruri pe care le-am trecut cu vederea. Dumnezeu le-a punctat! Ultimul mi-a creat un mare disconfort! O javră de om, de care nu vreau să mai aud!”
Experiențe inedite, în Italia, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Băiculești
Luni, 14 Noiembrie 2022 16:14
O echipă de elevi de la Școala Gimnazială Băiculești a participat, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, la „Short-term exchange of groups pupils programme”, o serie de activități de formare înscrise în cadrul proiectului internațional „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”, finanțat prin programul Erasmus+.
Scopul proiectului este de conștientizare, în rândul elevilor, a efectelor nocive ale abuzului de alcool asupra organismului, dar și de îndrumare spre promovarea unui stil de viață sănătos, atât pentru ei cât și pentru familiile și comunitatea din care fac parte, și creșterea calității procesului instructiv educativ prin formarea continuă la nivel european.
Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș și doi administratori de firmă, trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat
Luni, 14 Noiembrie 2022 11:36
# Cinci ani au durat cercetările # Au creat unității medicale un prejudiciu de 4 milioane de lei
Peste cinci ani. Atât au durat cercetările în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Pitești în care trei persoane şi o societate comercială sunt acuzate că au constituit un grup infracțional organizat, ce a funcționat până la sfârșitul lunii martie 2017, în scopul delapidării Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești. În septembrie 2022, adică exact la cinci ani distanță de la primele percheziții efectuate în cauză, dosarul a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni. Amalia Elena Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean, oamenii de afaceri Nicolae Iordache și Cătălin Adrian Iordache-Dincă, respectiv firma S.C. Rivertex Project S.R.L. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș.
Clinica Dr. TEO - ORTODONȚIA
Luni, 14 Noiembrie 2022 11:35
Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala. Ortodontia nu se aplica doar pentru aliniamentul perfect al dintilor ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:
• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;
• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;
• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.
Un argeșean – printre candidați în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării
Luni, 14 Noiembrie 2022 11:32
Opt candidaţi s-au înscris pentru două posturi de membru în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Printre aceștia se află și avocata Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș.
Fosta judecătoare și-a dat demisia, încă de la sfârșitul lunii octombrie, din partidul Alianța Pentru Patrie. Motivele plecării sale din partidul lui Codrin Ștefănescu sunt următoarele: „Nu se respecta nici Statutul, nici programul partidului. Iar eu lupt pentru țara mea, nu pentru interese de grup!”, ne-a precizat Mariana Vârgă.
Acum aceasta vrea să facă din nou justiție. Primul său obiectiv este CNCD, acolo unde își dorește să lupte împotriva discriminării.
După ce a cochetat și cu politica, Mariana Vârgă și-a lansat candidatura, din partea societății civile, pentru un loc în conducerea CNCD.UPIT a sărbătorit 60 de ani de existență! Și viitorul sună bine: toate drumurile duc spre o Universitate Națională
Luni, 14 Noiembrie 2022 11:14
Și a fost Gala UPIT 60, la Filarmonica Pitești! Moment aniversar la care au luat parte, alături de comunitatea academică argeșeană, invitați de marcă. Rând pe rând, au luat cuvântul Gigel Paraschiv - secretar de stat la ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu - fost ministru al Educației și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Tudor Prisecaru – secretar de stat la Ministerul Cercetării, Mihnea Costoiu - rectorul Universității Politehnica București, Anton Hadăr – președinte Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Valentin Popa – rectorul Universității din Suceava, Carol Schnakovszky – rectorul Universității din Bacău și mulții alții. Au fost prezenți și au vorbit despre importanța universității pentru mediul argeșean Cristian Gentea – primarul Piteștiului, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepreședintele CJ Argeș și Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului. Un discurs aparte, plin de replici speciale și tâlcuri, l-a avut și ÎPS Calinic.
Mai multe articole..
- Primarul Constantin Iatagan, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Șuici
- Aur și pietre prețioase în valoare de aproape două milioane de lei, scoase la licitație de către ANAF
- Cristian Gentea propune elaborarea unei platforme civice pentru educație
- Baze pentru o viitoare colaborare între mediul de afaceri argeșean și cel grec
Pagina 173 din 560
«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»