Speranță pentru un parc de panouri fotovoltaice la Băbana
Miercuri, 31 August 2022 19:43
Recent, prin Hotărâre de Consiliu Local, edilii din Băbana și-au dat acordul pentru efectuarea unor studii de oportunitate în vederea amplasării, pe pășunea comunală, a unui parc de panouri fotovoltaice. Dacă studiul relevă această oportunitate, pentru localitatea menționată ar fi un salt financiar serios.
Bebe Ivan, primar: ”Firme de specialitate au venit, în comună, pentru a studia această oportunitate – mai bine zis viabilitatea amplasării unui parc de panouri fotovoltaice. Sunt mai multe criterii: gradul de însorire, distanța până la rețeaua națională, posibilitatea racordării la aceasta etc. Pentru comuna noastră, un asemenea parc ar fi o oportunitate serioasă de a ne completa veniturile, pentru că acestea sunt destul de mici. Aceasta este energia viitorului, iar sistemele fotovoltaice sunt din ce în ce mai bine puse la punct, așa încât sperăm să se concretizeze și la Băbana!”
ISTERIE! Primăriţa Elena Lasconi vrea să facă un credit de 55.000.000 lei, cu dobânzi uriaşe, pentru a executa lucrări la Câmpulung!
Miercuri, 31 August 2022 15:52
# Viceprimarul Nicolae Zaharia: ”...Erau niște sume foarte mari și erau niște proiecte care nu aveau viabilitate”
Câmpulungul e şantier! Se lucrează intens la reabilitare străzi, creare de noi locuri de parcare, canalizare, reţea de gaze, construire Hală Piaţa Centrală. La prima vedere, sunt semne bune că municipiul merge în direcţia corectă, dar sunt semnale tot mai clare că viitorul nu e atatât de promiţător pentru cetăţeni. Câmpulungeanca Corina Scarlat spune, cu subiect şi predicat, că primăriţa Elena Lasconi e pe cale să acceseze un împrumut de 55.000.000 lei, pentru a executa lucrări în oraş.
Multe primării din ţară apelează la împrumuturi pentru a rezolva probleme urgente pentru comunitate. Dar Câmpulung, un oraş fără locuri de muncă, nu prea e în condiţii să se împrumute. Ani de zile, cetăţenii (şi aşa săraci) vor plăti bani grei, pe seama aroganţelor primăriţei lor care nu prea cântăreşte riscurile. Ca să vă faceţi o idee, la un credit de 55.000.000 lei, dobânda este de peste 42.000.000 lei. O sumă uriaşă, desigur.
Stolnici. Fonduri nerambursabile pentru modernizarea drumurilor locale
Miercuri, 31 August 2022 15:40
Pe lista obiectivelor de investiții ce urmează a fi finanțate de Guvern, prin Programul Național ”Anghel Saligny”, figurează și proiectul depus de Primăria comunei Stolnici.
Sevastian Roșu-Pupăză, primar: ”Documentația prevede asfaltarea mai multor drumuri din localitate, iar suma aprobată la finanțare este de 13.913.912,17 lei. Proiectul prevede modernizarea DC 142 (Centru Stolnici - Gară), DC 149 (Gară - DJ 679), DC 143 în satul Vlășcuța, strada Bisericii, strada Târgului și strada Meteorului în satul Stolnici. Este vorba de aproximativ 7 km de drumuri comunale, iar pe DC 149 sunt prevăzute și lucrări de reabilitare a podului peste râul Cotmeana.”
Săpata. Drumul din Drăghicești va fi asfaltat
Miercuri, 31 August 2022 15:39
Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea unui proiect depus de Primăria comunei Săpata prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Proiectul se referă la modernizarea DC 437 sat Drăghicești, iar suma alocată este de 4 milioane de lei.
”Vor fi asfaltați 3 km de drum. Avem însă și un altul depus și aprobat la finanțare pe lista-sinteză a CNI încă din 2020 - asfaltarea drumului de la Dealu Bradului. Aștept ca și promisiunile făcute în timpul guvernării Orban, în 2020, înainte de alegeri, să fie respectate și să fie finanțate aceste proiecte prin CNI. Ni s-au solicitat proiecte, am făcut proiecte, le-am depus și au fost aprobate la finanțare. Rămâne acum ca și Guvernul să-și respecte partea lui de înțelegere și să aloce fonduri pentru realizarea investițiilor”, spune primarul Laurențiu Micu.
Top-ul principalelor meserii solicitate de către angajatorii din Argeș
Miercuri, 31 August 2022 12:00
Muncitorii necalificați la asamblarea pieselor, șoferii și mai nou vânzătorii la domiciliul clientului, pe bază de comandă, sunt cele mai căutate meserii de către angajatorii din județ, conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș.
La nivelul Argeșului, șomajul, înregistrat în primele șapte luni din 2022, s-a evidențiat printr-un trend descendent. La sfârșitul lunii iulie, s-au aflat în șomaj 7.820 de persoane, dintre care 3.824 erau femei, „La data de 31.07.2022, șomerii cu studii gimnaziale aveau ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeș (33,06%), urmați de cei cu studii primare (25,41%) și de cei cu studii liceale sau postliceale (18,44%).
Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel va fi resfințită
Miercuri, 31 August 2022 11:21
ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, va sfinți, în data de 8 septembrie, lucrările de reabilitare realizate cu fonduri europene la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel.
„Pe 8 septembrie, bucuriei duhovnicești cu care prăznuim Nașterea Maicii Domnului, Ocrotitoarea Mănăstirii Negru Vodă, i se adaugă și bucuria imensă cu care Vă invităm la resfințirea străvechiului așezământ monahal!”, a transmis starețul Ieronim Gheorghiţă, pe pagina de Facebook a mănăstirii.
Primă de instalare pentru profesorii care se titularizează la şcoli din mediul rural
Miercuri, 31 August 2022 10:18
Dascălii care se vor titulariza la şcoli din mediul rural vor primi o primă de instalare, după cum a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu. Profesorii vor primi trei salarii medii brute pe economie dacă vor accepta posturi de titulari la ţară. Practic, măsura are scopul de a încuraja cadrele didactice să se îndrepte spre zone mai puţin favorizate, fiind ştiut faptul că e bătaie pe posturile de la şcolile din oraşe şi municipii.
„Am agreat ca pentru aceste cadre didactice care se vor titulariza în şcoli din mediul rural, din mediu izolat, va exista şi o primă de instalare. În momentul de faţă luăm în considerare trei salarii medii brute pe economie – primă de instalare pentru cadrele didactice care vor decide să se titularizeze în şcoli din mediul rural. Sigur va exista şi o perioadă de timp minimă în care acei profesori care au decis să se titularizeze în mediul rural vor exercita actul educaţional în interesul acelor copii din mediul rural”, a declarat ministrul Educaţiei.
Analogue Festival: Trei zile, 16 artiști și diferite activităţi în aer liber
Miercuri, 31 August 2022 10:04
Prima ediţie a Analogue Festival se va desfășura între 2 și 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș), unde vor avea loc 16 concerte live, petreceri cu DJs și diverse activităţi de zi.
Festivalul are loc pe parcursul a trei zile și propune, pe lângă concertele deja anunțate, diferite activități și ateliere, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la ateliere de dans și de pictură pentru copii și adolescenţi, degustări de vinuri, petreceri și multe altele. Accesul la festival se va face vineri de la ora 14:00, și sâmbătă și duminică, de la ora 12:00, permiţându-le participanţilor la eveniment să se bucure cât mai mult de activităţile pregătite pentru ei.
Aproape 150.000 dosare de pensii au fost supuse evaluării în Argeș
Marţi, 30 August 2022 19:48
La nivelul Casei Județene de Pensii Argeș este în desfășurare, până miercuri, 31 august, operațiunea de evaluare a dosarelor de pensii în vederea recalculării, respectiv de introducere date din dosare și verificarea acestora. La nivelul județului, numărul dosarelor supuse evaluării este de 149.672.
„Practic pregătim aceste dosare, a căror evidență să se afle într-o singură bază de date, cu toate elementele necesare recalculării, astfel încât, la momentul intrării în vigoare a noii legi și a stabilirii noului algoritm de calcul, această recalculare să se realizeze în sistem informatic, centralizat, fără a mai fi necesară intervenția asupra acestor dosare. Această activitate se realizează cu 31 de persoane angajate pe perioadă determinată, dar și cu sprijinul persoanelor deja existente. La nivelul județului Argeș numărul dosarelor supuse evaluării este de 149.672, până la acest moment au fost deja evaluate 95.544 dosare, respectiv un procent de 65%. Facem toate eforturile care țin de noi pentru a ne încadra în termenul stabilit (31.08.2023) pentru finalizarea procesului de recalculare”, a transmis, săptămâna trecută directorul executiv Aida Ionela Enache, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Argeș.
A.V.
Primăria Teiu a apelat la cadastrarea de urgență a drumurilor, pentru a depune proiecte cu finanțare nerambursabilă
Marţi, 30 August 2022 19:37
Primăria Teiu a efectuat, în regim de urgență, la măsurarea, cadastrarea și intebularea drumurilor comunale, în vederea depunerii de proiecte cu finanțare nerambursabilă.
Primar, Florin Dumitru: ”Așa este, era nevoie de aceste documente pentru depunerea de proiecte. Am depus și pentru drumuri comunale și pentru canalizare, pe Anghel Saligny, proiecte. Numai cel pentru canalizare a fost aprobat pentru primirea finanțării.”
Edilul localității speră ca și pentru proiectul de drumuri locale să găsească oportunități de finanțare în viitorul apropiat.
Drone, roboți și realitate virtuală pentru 60 de copii defavorizați din două școli argeșene
Marţi, 30 August 2022 19:23
În perioada 1-12 august 2022, 60 de elevi ai Școlilor Gimnaziale "Mihai Eminescu", din comuna Bradu și „Mircea Eliade”, Pitești, alături de 10 voluntari ai Fundației Leul Albastru și cadrele didactice coordonatoare, au participat la proiectul de inovație educațională și socială „Copii SMART pentru Meseriile Viitorului”. Proiectul este implementat de Fundația Leul Albastru și finanțat de Fundația Orange, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.
Proiectul reprezintă continuarea programului de educație digitală în vederea pregătirii copiilor pentru meseriile viitorului, pe care Fundația Leul Albastru îl are ca pilon principal în cadrul organizației, cu scopul de a forma adulți de succes din rândul copiilor proveniți din familii aflate în situații vulnerabile.
Ministrul Muncii îi trimite la muncă pe asistaţii sociali!
Marţi, 30 August 2022 19:08
Vineri, 26 august, Guvernul Ciucă a aprobat majorarea ajutoarelor sociale. În plus, au fost adoptate o serie de măsuri care nu-i vor încânta deloc pe mulţi dintre beneficiarii de ajutoare sociale, care de ani buni stau cu mâna întinsă la primari, ca să primească ajutoarele sociale. Mai nou, asistaţii sociali vor fi înregistraţi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi li se vor căuta locuri de muncă.
“Este aprobarea venitului minim de incluziune, care vine cu o nouă viziune asupra a ceea ce înseamnă asistenţa socială în România. Erau trei prestaţii sociale până acum, ne referim la venitul minim garantat, la alocaţia de sprijin pentru familiile cu copii, dar şi la ajutorul pentru încălzire. Ajutorul pentru încălzire a fost tratat separat în Legea 226/2021 şi au rămas cele două prestaţii sociale care au fost introduse aici.
Moşteanu, ironizat după ce a anunţat că USR depune moțiune de cenzură împotriva ministrului Energiei
Marţi, 30 August 2022 19:00
Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a agitat spiritele pe Facebook, după ce a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Iar prietenii virtuali ai lui Moşteanu au dat start-ul ironiilor. Adevărul e că parlamentarul a ieşit cam şifonat din toată povestea asta. S-au dus vremurile bune, când USR-ul era pe val şi atrăgea ropote de aplauze...
„USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare. E timpul să plece!”, a transmis Moşteanu.
Dar nici „prietenii” din social media nu s-au lăsat:
La Popești începe modernizarea unor drumuri locale
Marţi, 30 August 2022 18:59
Comuna Popești a primit finanțare pentru proiectul privind modernizarea unor drumuri locale în toate cele patru sate ale comunei.
”Străzile ce urmează a fi modernizate sunt următoarele: strada Canalului (Col Vărzaru - Cimitir Popești) în satul Popești, strada Afinului (Nelca - Casa Dalu) în satul Palanga, strada Antenelor (Iulică Albu - Căpitanu) în satul Slobozia și strada Biserica Veche (Ilie Voinea a lui Grecu – Cimitir Purcăreni) în satul Purcăreni”, precizează primarul Ion Mihai.
Pentru acest proiect au fost alocate aproximativ 4 milioane de lei.
SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile
Marţi, 30 August 2022 18:11
SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile. Punem la dispoziţie un utilaj modern destinat vidanjării şi spălării cu presiune înaltă, special proiectat pentru zonele urbane şi rurale. Aceste servicii se prestează pe bază de comandă și au la bază un contract de prestare a serviciului în baza căruia asigurăm preluarea apelor uzate de la punctele de lucru ale beneficiarului, în stația de epurare a orașului Mioveni. Pentru detalii suplimentare sau pentru a efectua o comandă, ne puteți contacta la tel: 0348/445.885, tasta 5 – Serviciul Achiziții, sau prin email la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Cererea pentru încheierea contractului de vidanjare/preluare ape uzate, poate fi ridicată de la sediul nostru (GHIȘEU UNIC, parter) sau descărcată de pe pagina noastră.
Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: „PSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă!”
Marţi, 30 August 2022 17:01
Operatorii din domeniul energiei nu au răspuns corect la decizia Guvernului de a compensa facturile și au continuat să majoreze speculativ prețurile, dovedindu-se încă o dată că liberalizarea haotică a pieței energiei, inițiată de guvernarea de dreapta, a fost o decizie aberantă. Soluția corectă este cea propusă de PSD: reglementarea temporară a prețurilor la energie.
Ion Georgescu: ”În acest sens, PSD propune reglementarea în două trepte. 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, nu la prețuri speculative; de la 1 ianuarie: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție. PSD se va asigura că Guvernul va continua să îi susțină pe consumatorii casnici și în special pe cei cu venituri mici, astfel încât la acest nivel să nu aibă loc modificări ale prețurilor din facturi!”
Primarul Gheorghe Stancu acuză: „De aproape un an, în școala Bascov se face politică”
Marţi, 30 August 2022 10:29
Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, a fost prezent, săptămâna trecută, la ședința Colegiului Prefectural, unde a atras atenția asupra unei situații mai aparte. Edilul a cerut conducerii Inspectoratului Școlar Județean Argeș să deschidă o anchetă la școala Bascov pentru că în cadrul unității școlare s-ar face politică. Legea Educației interzice acțiunile politice în unitățile de învățământ.
„Aș vrea să convocați o comisie în școala Bascov pentru că de aproape un an de zile în școală se face politică. Actuala conducere a școlii, în care unul dintre directori este și secretarul unei organizații de partid din Bascov, cheamă anumiți consilieri de la o anumită formațiune politică. (…) Nu există săptămână în care acolo să nu se facă politică, în biroul directorului și chiar în cabinetul corpului profesoral. Vreau să faceți o anchetă foarte serioasă și aș vrea să luați măsuri!”, a precizat primarul de la Bascov.
Primăria Valea Mare Pravăț a cumpărat o evaluare arheologică de teren de la Muzeul Județean Argeș
Marţi, 30 August 2022 10:03
La începutul lunii august, Primăria Valea Mare Pravăț a cumpărat, din SEAP, reperul ”diagnostic arheologic – evaluare arheologică de teren”. Și nu, nu este vorba despre deschiderea vreunui sit arheologic, nu s-a mai descoperit nimic.
Cornel Popescu, director, Muzeul Județean Argeș: ”Este vorba de un studiu arheologic, în vederea acreditării Planului de Urbanism General. Acest PUG are, ca anexă, studiul arheologic.”
Specialiștii de la Muzeul Județean au ”taxat” comuna, pentru acest studiu, cu aproape 35.000 lei, sumă fără TVA.
Facturile la energie rămân plafonate până la 31 martie 2023
Marţi, 30 August 2022 09:11
În ultima vreme, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost băgat în şedinţe, pe tema plafonării preţurilor la energie. S-au făcut multe speculaţii, luptele politice au fost şi ele prezente. Până la urmă, ministrul Popescu a a reiterat ceea se se ştia de acum câteva luni. Şi anume faptul că facturile la energie ale românilor vor fi plafonate până la 31 martie 2023. Nimeni nu ne spune însă ce va fi după această dată. Ameninţat cu remanierea, Virgil Popescu s-a cuminţit în declaraţii şi încearcă să liniştească populaţia.
,,Acum sunt supraimpozitaţi producătorii, dar este normal să fie impozitat tot lanţul. Nu văd de ce un intermediar ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, că doar ia şi vinde, nu face altceva. Nu văd de ce să câştige dublu, triplu. Nu e normal ca unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească. Preţul care este acum în PZU este foarte mare. Plafonarea va rămâne, evident. Ordonanţa este în vigoare până la 31 martie. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor peste iarnă. În septembrie-octombrie vom lucra la ce se va întâmpla după 31 martie”, a arătat oficialul guvernamental potrivit Comisarul.ro.
Reparații finalizate pe strada Gheorghe Lazăr, din Pitești
Marţi, 30 August 2022 09:05
Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări de reparații pe strada Gheorghe Lazăr (tronsonul cuprins între strada Mihail Kogălniceanu și zona Bazar Gheorghe Lazăr – aproximativ 1.000 mp carosabil și 600 mp trotuare).
Lucrările au constat în frezarea și asfaltarea carosabilului, ridicarea la cotă a căminelor pentru utilități, amenajarea acceselor către proprietăți și asfaltarea trotuarelor.
In memoriam! Gheorghe Gomoiu, părintele fenomenului ”Ars Nova”
Marţi, 30 August 2022 09:01
# Topoloveni, Muscel, 22 iulie 1939 – Călinești, Argeș, 30 august 2016
Pe 30 august se împlinesc șase ani de la trecerea în lumea drepților a emblematicului dirijor, compozitor și profesor de muzică, Gheorghe Gomoiu.
Profesor, gradul I, muzică, dirijor, cor și orchestră, memorialist. Liceul Teoretic Topoloveni (1956), Facultatea de Muzică, București (1966), Conservatorul Ciprian Porumbescu, Bucuresti (1977). Instructor-metodist la Casa Regională Argeș a Creației populare. Tipărește culegeri de muzică corală pentru formațiile de amatori. Unul dintre inițiatorii si organizatorii Festivalului Internațional de Muzică corală Dumitru Georgescu Kiriac, Pitești.
Mai multe articole..
- Se lucrează în ritm susținut în Războieni, zona bloc G1
- Viorel Enache, președinte PES Activists Argeș, consilier județean PSD: ”Reducerea sărăciei, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și a nivelului de educație sunt priorități pentru PSD!”
- Kärcher vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoarele grupului
- În atenția cadrelor didactice. Data acordării drepturilor de pensie, ca urmare a încheierii anului școlar
Pagina 193 din 561
«ÎnceputAnterior191192193194195196197198199200UrmătorSfârşit»