„Hora de la Bârla” - unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş

# Muzică, dans şi voie bună cu ocazia Zilei Comunei Bârla. Ajunsă la cea de-a X – a ediţie, „Hora de la Bârla” este, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş. Ca în fiecare an, manifestarea dedicată Zilei Comunei Bârla, organizată de edilul comunei, Ion Neacşu, a adunat și de această dată mii de oameni din localitate, dar şi din comunele învecinate.
Manifestarea a debutat sâmbătă cu spectacolele oferite de formațiile de căluşari din Bârla, Hârsești, Stolnici, Lunca Corbului, dar și formații din Olt și Teleorman, acestea întrecându-se în măiestrie, dar și pentru a-și adjudeca titlul de cea mai bună formație de calușari din Argeș. Participanții au fost premiați cu diplome și bani,  asfel : marele premiu 1200 lei, locul I 1000 de lei, locul al II-lea 800 de lei, locul al III-lea 300 de lei și mențiune 100 de lei.
La acest frumos eveniment organizat de primarul Ion Neacşu  s-au strâns  o mulţime de personalităţi artistice  care au venit alături de cetăţenii din comună să cinstească tradiţiile locului. Seara a fost şi ea una de vis pentru locuitorii din Bârla, deoarece pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric „Floricica” din Bârla, Orchestra Doina Argeșului, Cristina Turcu Preda, Constantin Enceanu, Petrică Mâțu Stoian, Mariana Ionescu Căpitănescu, Olguța Berbec. Aceștia au fost doar o parte dintre invitații care au încins atmosfera la Bârla.
Primarul Ion Neacşu a avut şi invitaţi de seamă din rândul clasei politice argeşene. Astfel, au răspuns invitației sale deputatul PNL Teo Nicolescu, şi deputatul PSD Radu Vasilică, cei doi fiind şi fii ai comunei. Pe lângă cei doi politicieni originari din Bârla, l-au mai onorat cu prezenţa pe edilul Neacşu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, președintele P.S.D Argeș, Tudor Pendiuc, preşedintele P.C Argeş, Cornel Lazăr,  Ion Mânzănă, şeful de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Olimpia Doru, președinte O.F.PDL Argeș  dar și primarii comunelor Hârsești, Ion Moloiu, Săpata, Laurențiu Micu, Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan și primarul comunei Stolnici, Pupăză Sebastian Roșu.
Petrecerea s-a încheiat după miezul nopţii, ca orice sărbătoare câmpenească cu un foc frumos de artificii. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea