Proiectele pentru Lunca Argeşului şi Parcul Ştrand au fost semnate

# Senatorul Mircea Andrei: Am reuşit astăzi să semnăm primele două contracte de aducere de fonduri pentru municipiul Piteşti. Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat săptămâna trecută cele două contracte de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Piteşti. Unul dintre ele vizează achiziţionarea şi instalarea unui sistem de supraveghere video în zona Podul Viilor – Parc Ştrand cu o valoare de 3.501.934,57 de lei. Celălalt proiect – Creare Parc Lunca Argeşului – are o valoare totală de 40.592.065,24 de lei şi propune reabilitarea unei zone verzi de 24 ha.
La semnarea contractelor a fost prezentã o delegaţie numeroasã formatã din membri ai PDL Argeş, delegaţie condusã de senatorul Mircea Andrei. Alături de acesta au fost prezenţi vicepreşedinţii PDL Cătălin Teodorescu (vicepreşedinte A.N.R.P.), Ştefan Ciocănel (preşedinte-director general C.A.S.) şi Iulian Corbu (consilier local). De asemenea, din staff-ul PDL au mai fost prezenţi primarul Florin Frătică, inspectorul şcolar general Gabriel Bratu precum şi consilierul judeţean Bogdan Ivan. Din partea Primãriei Piteşti a fost prezentã doamna viceprimar Liliana Gagiu.
Senatorul Mircea Andrei a precizat cã este un prim pas fãcut pentru acordarea de fonduri la cele zece proiecte depuse de administraţia localã din Piteşti.
Mircea Andrei: Am reuşit astăzi să semnăm primele două contracte de aducere de fonduri pentru municipiul Piteşti. Este un început în care, în sfârşit, Piteştiul ia şi el bani. Pentru proiectul parcul Lunca Argeşului, Ministerul Dezvoltãrii va plãti 4,5 milioane de euro, în timp ce proiectul privind supravegherea cu un sistem de monitorizare al Parcului Ştrand va costa cu puţin peste 900.000 de euro
Cele două contracte de finanţare ar fi trebuit să fie semnate încă de acum două săptămâni, aşa cum anunţase primarul Pendiuc, însă actele au fost finalizate de-abia acum, în condiţiile în care edilul piteştean este plecat din ţară. Oficialii PDL şi-au reafirmat intenţia de a continua să sprijine proiectele de care ar urma să beneficieze piteştenii. Printre acestea se numără şi cel legat de noua gară a oraşului, proiect a cărui desfăşurare ar urma să înceapă în cursul acestui an.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea