Deputatul PND Mihai Deaconu, critici dure la adresa Guvernului de la tribuna parlamentară pentru neadoptarea bugetului

# Mihai Deaconu: ”Ministrul Finanţelor Publice se face responsabil de incompetenţă. Primul-Ministru - de lipsă de respect faţă de banii cetăţenilor” # Mihai Deaconu: ,,În fiecare an asistăm neputincioşi cum Guvernul tratează cu dispreţ această atribuţie extrem de importantă pentru bunul mers al ţării.”

Săturat, după cum s-a adresat colegilor parlamentari, de practicile Guvernului Ponta în ceea ce priveşte adoptarea bugetului anual, deputatul PND Mihai Deaconu a ieşit săptămâna trecută la tribuna parlamentară pentru a le atrage atenţia colegilor în ceea ce priveşte legea bugetului. Deputatul PND spune că au trecut două săptămâni de când trebuia să fie creionat bugetul pe anul 2016, iar principalul responsabil de acest lucru este Ministrul Finanţelor Publice, acuzându-l de incompetenţă în realizarea proiectelor legilor bugetare.
,,Stimaţi colegi,
Astăzi se împlinesc două săptămâni de când Guvernul încalcă prevederile art. 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. Astfel, Ministrul Finanţelor Publice se face responsabil de incompetenţă în realizarea proiectelor legilor bugetare şi proiectelor bugetelor pe baza a ceea ce a primit de la ordonatorii principali, iar Guvernul în frunte cu Primul-Ministru se face vinovat de lipsă de respect faţă de banii cetăţenilor contribuabili şi de  lipsă  de responsabilitate legală şi financiară.
În fiecare an asistăm neputincioşi cum Guvernul tratează cu dispreţ această atribuţie extrem de importantă pentru bunul mers al ţării. Primim bugetul în ultimele zile din sesiunea parlamentară, la comisii se dezbate în mod superficial, deputaţii puterii stau liniştiţi căci amendamentele lor au ajuns deja pe alte căi în bugetele instituţiilor pentru obiectivele cerute, iar deputaţii opoziţiei fac amendamente la foc automat, care sunt respinse pe bandă rulantă.
Acesta este rezumatul procedurii de adoptare a legii bugetului de stat de care personal m-am săturat. Probabil că ar fi necesară introducerea unei sancţiuni pentru nerespectarea termenului de 15 octombrie, astfel încât să fie taxaţi cei care nu îşi îndeplinesc atribuţiile prevăzute de lege. Profit de această ocazie pentru a-i solicita Ministrului Finanţelor Publice să realizeze un buget pentru anul 2016 realist din punct de vedere al veniturilor şi responsabil din punct de vedere al cheltuielilor, astfel încât investiţiile să fie realizate în funcţie de priorităţile naţionale si fără alte scuze, conform cărora întârzierea s-ar putea datora retrimiterii de la promulgare a modificărilor la Codul Fiscal. Abia acum domnul ministru Teodorovici a conştientizat că sunt deja prea multe măsuri care au un impact însemnat asupra bugetului. Curiozitatea mea este ce anume i-a împiedicat pe guvernanţi să identifice până acum soluţiile care să răspundă la nevoile reale pe care România le are şi îmi pun întrebarea daca vor găsi resursele necesare prin care să acopere găurile negre create deja în buget prin măsurile populiste şi electorale adoptate  de majoritatea parlamentară”, a precizat Mihai Deaconu, deputatul PND, de la tribuna parlamentară.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea