Biblioteca Județeană Argeș, vizită de informare și documentare din Republica Moldova

Oameni calzi, deschiși, impresionați, veseli, așa i-am perceput noi, ca și gazde, pe colegii noștri, bibliotecari din raionul Criuleni, Republica Moldova. Marți, 23 noiembrie, un grup de bibliotecari a vizitat Biblioteca Județeană Argeș „Dinicu Golescu”, în cadrul Bursei de Călătorie susținute de Programul Național NOVATECA. O vizită de informare și documentare, un schimb de bune practici, idei și opinii, Raionul Criuleni fiind înfrățit cu județul Argeș.
Domnul Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș “Dinicu Golescu”,  a deschis sesiunea de prezentări și a specificat că “bibliotecile vor fi văzute ca  veritabile, importante centre de dezvoltare, cu condiția să nu uităm totuși care este rolul bibliotecii”. Despre proiectele, experiențele și bunele practici, ne-a vorbit doamna Voinicu Mihaela, director-adjunct. “Biblionet”, “Școala Atfel”, “BiblioFEST”, “Biblioteca din vacanță”, “Europe Direct Argeș” au fost doar câteva dintre cele mai importante proiecte desfășurate de biblioteca noastră. Oaspeții noștri dragi s-au inspirat din serviciile organizate și și-au propus  să le implementeze în localitățile lor. “Bătălia cărților” li s-a părut de departe un exemplu bun, ce va fi pus, cu siguranță, în practică, la nivel raional. Le urăm mult succes, inventivitate, creativitate și mult entuziasm pentru a realiza schimbarea.
La rândul lor, colegii din Republica Moldova ne-au împărtășit din propriile experiențe. Ne-au vorbit despre serviciile noi de bibliotecă implementate la Criuleni – Clubul „Micii pictori” și „Lady STIL”. Doamna Viorica Șapavalov, directoarea Bibliotecii Publice Orășenești „Tamac Isac”  din Criuleni, a ținut să ne spună că „am avut nevoie de un catalizator numit NOVATECA, pentru a ne face cunoscuți, pentru a putea veni în sprijinul comunității”.
Și, ca un exemplu de bună practică, colegii moldoveni au avut ocazia să viziteze două dintre cele mai importante biblioteci: Biblioteca Publică “Luca Paul”  din Domnești, prima bibliotecă publică prevăzută cu acces liber la internet din județul Argeș, precum și Punctul de Informare Europeană și Biblioteca Orășenească din Mioveni.
Iată că vizita nu a rămas fără ecou și gândurile bune le-am primit cu brațele deschise: Cornelia Catârău: „Mi-a plăcut cum este organizat spațiul, creativ, colorat și deschis”. Valentina Bobeico: „Mi-a plăcut atitudinea angajaților față de serviciul pe care îl organizează”. Ludmila Minciună: „Vreau să fac o schimbare în bibliotecă și anume să schimb imaginea instituției în comunitate.
Mihaela Penaru, bibliotecar
Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea