A murit Petre Masală, cel mai vârstnic călușar din țară

Luni, 19 Februarie 2024 11:34

 

# Șapte decenii de viață a fost jurat al căluşului hârseştean şi stolnicean

În dimineața zilei de 17 februarie, s-a stins din viață călușărul și vătaful Petre Măsală. În vârstă de 83 de ani, acesta era cel mai în vârstă călușar din țară și primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu. A lăsat moștenire călușul pe care l-a jucat cu atâta drag.

„Eu, la etatea mea, joc mai bine decât ăia tineri, uneori. Lumea mă întrebă mereu: Mă, mai poţi? Da' mie mi se pare uşor şi am să joc cât oi putea, cât m-or ţine picioarele nu mă las de căluş…", spunea, în urmă cu câțiva ani, Petre Măsală. Și chiar așa a făcut.

 

Un nou meci de Liga Campionilor la Sala Sporturilor Mioveni!

Miercuri, 14 Februarie 2024 10:53

 

Duminică, 18 februarie, de la ora 17.00, Sala Sporturilor Mioveni va găzdui meciul de handbal feminin dintre CS Rapid București și Team Esbjerg, din cadrul calificărilor în faza a doua a EHF Champions League. Clubul Rapid a ales să joace meciul contra campioanei din Danemarca “acasă” la Mioveni, deoarece Sala Polivalenta din București nu este disponibilă la data jocului, din cauza unor lucrări de modernizare.

Iubitorii handbalului din Mioveni vor putea achiziționa biletele de la Sala Sporturilor, în ziua meciului. Pentru această partidă, clubul Rapid București în calitate de gazdă și organizator va oferi prioritate propriilor abonați, în orice zona a salii din Mioveni, în limita capacității tribunelor.

 

 

Sărbătorește Ziua Femeii la Restaurant Club Mioveni

Miercuri, 14 Februarie 2024 08:26

 

Și în acest an, pe 8 MARTIE, începând cu ora 18.00, sărbătorim Ziua Femeii la Restaurant Club Mioveni - Strada Pieței, Mioveni, Piața Dacia, etaj II.

Vă așteptăm să petreceți cu noi o seară de neuitat, cu muzică live, distracție și multă voie bună!

REZERVĂRI: 0348/730.073 sau 0725.104.868.

 

Ore de nutriție în școlile din Mioveni

Luni, 12 Februarie 2024 11:55

 

Educația pentru sănătate reprezintă esența asigurării stării de bine și dezvoltării individuale, iar școala oferă mediul propice pentru a pune bazele deprinderii unor comportamente sănătoase.

În acest sens, primăria orașului Mioveni în parteneriat cu specialistul în nutriție Alentina Florea și unitățile de învățământ din oraș au demarat proiectul educativ „Alimentația sănătoasă înseamnă sănătate!”.

 

 

Opt noi autobuze pentru transportul public local

Joi, 08 Februarie 2024 13:12

Parcul auto al operatorului regional de transport Publitrans 2000 este îmbunătățit, începând de vineri, 8 februarie, cu opt autobuze noi și moderne, achiziționate din fondurile proprii. Valoarea investiției este de 4.498.740 lei.

Noile autobuze, de șase și opt metri (câte patru achiziționate din fiecare tip), au norma de poluare Euro VI, sunt dotate cu sisteme de climatizare și informare călători, au camere de supraveghere video și sunt adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Numărul total al locurilor disponibile pentru autobuzul de șase metri este 23, dintre care 11 sunt pe scaune, iar pentru autobuzul de opt metri numărul total al locurilor disponibile este 59, dintre care 23 sunt pe scaune.

Doriți să adoptați un câine de la Adăpostul de câini fără stăpân - Mioveni?

Joi, 08 Februarie 2024 12:09

 

Dacă doriți să adoptați un câine, sunteți așteptați în adăpostul din cartierul Racovița, (circa 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga pe drumul cu porţi metalice - v. indicator) unde vă așteaptă peste 500 de suflete.

Încredinţarea câinilor spre revendicare şi adopţie se face numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi, identificaţi prin microcipare și înregistrați în RECS.

Adopția este GRATUITĂ! Puteți vizita adăpostul după programul: L - V: 10.00 - 14.00, S - D: 10.00 - 12.00. Pentru informaţii şi adopţii puteţi suna la numărul de telefon: 0736.002.557.

 

 

O singură olimpiadă națională va fi organizată în Argeș

Miercuri, 07 Februarie 2024 14:09

 

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2023-2024, precum și ale olimpiadelor internaționale, au fost publicate, săptămâna trecută, de Ministerul Educației. O singură olimpiadă națională urmează să fie desfășurată în Argeș. Este vorba despre Olimpiada Națională - Aria Curriculară Tehnologii - Domeniul Mecanică, care va avea loc între 26 și 30 aprilie.

Olimpiadele școlare sunt competiții organizate la nivel județean, național și internațional, care se adresează elevilor cu aptitudini și performanțe înalte în domeniul anumitor discipline. În anul școlar 2023-2024, acestea vor avea următorul program:

 

Colegiul Național „Alexandru Odobescu” va reintroduce clasele de gimnaziu

Marţi, 06 Februarie 2024 22:40

 

Începând cu anul școlar 2024-2025, în cadrul Colegiul Național „Alexandru Odobescu” vor fi reintroduse clasele de gimnaziu. „Ca o noutate, clasa a V-a, care va începe cursurile în septembrie, va avea limba engleză în regim de predare intensiv. Programul orelor de curs se va menține, așa cum v-am obișnuit, în intervalul 8.00-15.00 pentru toate clasele care activează în unitatea noastră”, a transmis conducerea unității de învățământ.

Colegiul dispune de 5 laboratoare de informatică, respectiv 4 laboratoare a câte 32 de calculatoare și unul cu 20 dedicat grupelor de intensiv, toate dotate cu videoproiectoare și acces la internet, proaspăt renovate.

 

 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, acuzată că promovează măsuri socialiste

Marţi, 06 Februarie 2024 22:21

 

Electoratul nu e prost! Zilele trecute, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a lăudat pe pagina de socializare că magiunul va intra pe lista produselor ale căror preţuri vor fi plafonate de Guvern. Un prieten virtual a reacţionat şi i-a scris că astea sunt măsuri de stânga, nu de dreapta. La care Gorghiu (argeşeancă de la Tecuci) a încercat să dreagă busuiocul.

“Ca orice argeșeancă (n.red, născută la Tecuci), îmi place să dau vești bune argeșenilor! Și nu numai.

De astăzi, magiunul este pe lista produselor cu prețuri plafonate. Așa cum de altfel și cerusem într-o adresă din octombrie 2023.

 

Aplicația care îți spune când vine mașina de gunoi pe strada ta

Marţi, 06 Februarie 2024 17:27

 

În trend cu nevoile tale! De ceva timp a apărut aplicația care îți spune când vine mașina de colectare a deșeurilor pe strada ta. Totul e mai simplu cu ARA!

Aplicația ARA poate fi descărcată pe telefonul mobil de pe APP Store sau Google Play. O instalezi, setezi localitatea în care te afli și vei primi notificare din timp ca să pregătești pubela pentru colectarea deșeurilor. Vei fi, de asemenea, informat legat de tipul deșeurilor ce urmează să fie colectate sau dacă apare o modificare în programul de colectare.

 

 

Au început simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a

Luni, 05 Februarie 2024 10:10

Luni, 5 februarie, are loc simularea probei scrise la Limba și literatura română pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a. Pe 6 februarie va avea loc proba scrisă la matematică, iar pe 7 februarie la limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor va fi făcută pe 23 februarie. Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Încă o arie specială de conservare în județul Argeș

Vineri, 02 Februarie 2024 13:45

De la sfârșitul lunii ianuarie 2024, au fost adăugate pe lista ariilor speciale de conservare alte 11 situri, dintre care unul este din Argeș: Râul Târgului-Argeșel-Râușor. Acesta este localizat în partea de sud a Munților Iezer-Păpușa. Acoperă o suprafață totală de 13.213 ha și cuprinde patru localități: Rucăr, Valea Mare Pravăț, Lerești, Albeștii de Muscel.

Cele 11 situri de importanță comunitară desemnate arii speciale de conservare sunt: Cheile Lăpușului, Comana,  Corabia - Turnu Măgurele, Oltenița - Mostiștea – Chiciu, Castanii comestibili de la Buia, Munții Ciucului, Râul Târgului-Argeșel-Râușor, Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, Dealurile Strehaia - Bâtlanele, Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

 

1 februarie 2005 – 1 februarie 2024. 19 ani de neurochirurgie la Pitești!

Joi, 01 Februarie 2024 06:52

 

 

Avem, de 19 ani, secție de neurochirurgie la Pitești. Iar pe 2 februarie se împlinesc, de asemenea, 19 ani de la prima intervenție de specialitate. O șansă la viață primită, astfel, de mulți pacienți, atât din Pitești cât și din întregul județ. Un plus considerabil, pentru Spitalul Județean de Urgențe, printre multe minusuri!

Două persoane se află, din prima zi de la înființare și până acum, la conducerea secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu și asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu. Cele două persoane nominalizate mai sus sunt, de fapt, două personalități! Sunt oameni cărora multe, foarte multe persoane, le datorează viața.

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a dat pe mâna poliției mai mulți braconieri de iepuri

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 08:56

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu, zis și „Nenea”, a contribuit la găsirea mai multor persoane care braconau pe un câmp din fondul cinegetic nr 48 Ungheni, gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Diana. În calitate de președinte al acestei Asociații, „Nenea” împreună cu un paznic de vânătoare au interceptat și urmărit un autoturism în care se aflau patru persoane bănuite de braconaj. Incidentul a avut loc în noaptea de 27 noiembrie 2022 când reprezentanții AVPS Diana au desfășurat mai multe activități de patrulare pe raza fondului cinegetic cu scopul prevenirii faptelor de braconaj.

 

Simfonia Lalelelor, ediția a 47-a, se va desfășura între 19 - 21 aprilie 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 15:39

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că perioada în care se va desfășura cea de-a 47-a ediție a festivalului „Simfonia Lalelelor”, unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale, va fi între 19 și 21 aprilie 2024.

Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative - simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile pline de bucurie și energie pozitivă.

 

Cursuri de înot la Mioveni. Vezi tarifele

Marţi, 30 Ianuarie 2024 12:46

 

O oportunitate unică de dezvoltare și distracție! Cursurile de inițiere la Bazinul de Înot Mioveni se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori, iar la înscriere puteți opta pentru oricare dintre aceștia: George Grigore - 0723 588 361 și Ștefan Covălcescu - 0754 240 141.

„Colegii noștri Ștefan și George vă așteaptă să învățați mișcările de bază ale înotului, sport ale cărui beneficii sunt de necontestat. Nu există bucurie mai mare pentru cei mici decât aceea de a se juca și de a se distra alături de prietenii lor, practicând un sport, în acelasi timp”, precizează SEdC Mioveni.

 

 

Obligațiile proprietarilor de câini

Marţi, 30 Ianuarie 2024 11:40

 

 

Singura solutie pentru a ține sub control situația câinilor fără stăpân este de a acționa asupra cauzei: înmulțirea necontrolată a câinilor, ai căror pui ajung pe stradă. Pe lângă microcipare și vaccinare/deparazitare periodică, deținătorii de câini mai au o altă obligație majoră: STERILIZAREA.

„Problema câinilor fără stăpân este greu a fi stopată, cauza acestui fenomen găsindu-se în numărul mare de câini nesterilizaţi care se împerechează necontrolat, atât câini cu stăpân cât și fără. Este foarte important ca fiecare stăpân de câine să știe că înmulțirea lor, fără a avea drept se montă, este ilegală.

 

Argeșul are vicecampion balcanic la primul campionat de ciclocros organizat vreodată

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:05

 

Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi de asemenea ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup, în sezonul 2023-2024.

Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor si-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei. La start au fost prezenţi sportivi din 5 naţiuni balcanice: România, Albania, Serbia, Moldova şi Bulgaria. Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur!

 

 

Parohia Turculești-Călinești. Zeci de copii au primit haine noi, de iarnă

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:56

 

A dărui, ceva, din inimă, este deosebit de frumos. A vedea, însă, lumină de bucurie în ochii unor copii, este divin! Așa ceva s-a întâmplat, recent, la micuța parohie a Turculeștilor, din comuna Călinești, păstorită de inimosul preot Cosmin Bologea. Câteva zeci de haine de iarnă și seturi de îmbrăcăminte au fost dăruite unor copii care aveau nevoie de ele și care s-au bucurat ”ca niște copii”, cu acea bucurie sinceră pe care numai copiii o pot avea.

 

Lista celor 20 antibiotice care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă, în doză de urgență

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:48

 

Un ordin emis de Ministerul Sănătății reglementează condițiile în care farmaciștii pot să le elibereze clienților anumite antibiotice și în lipsa unei rețete. Doar 20 de antibiotice figurează în lista celor care pot fi eliberate, în regim de urgență și în doze pentru doar 48 ore, din farmacie fără rețetă.

Este vorba doar de situațiile în care pacientul nu a reușit să ajungă la medic, iar situația solicită un astfel de medicament.

 

 

Pagina 6 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea