Nouă probe speciale pentru Raliul Argeșului, cel mai important eveniment de motorsport al județului

Marţi, 16 Aprilie 2024 16:19

 

# Un format diferit pentru Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën în 2024

# Echipajele vor parcurge mai mulți kilometri de probă specială în cursa din perioada 9-11 mai 2024

Tradiția începută în 2019, când Raliul Argeșului a revenit în Campionatul Național de Raliuri, continuă și în 2024, cu o nouă ediție a celui mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș. Competiția atât de îndrăgită de fanii din Pitești, Câmpulung sau Curtea de Argeș este programată în perioada 9-11 mai. Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului.

Mai puțini consilieri locali în trei localități din Argeș!

Marţi, 16 Aprilie 2024 14:21

 

 

A fost emis Ordinul de prefect prin care se stabilește numărul membrilor Consiliilor Locale din județul Argeș. Modificări importante apar într-un oraș și două comune.

Astfel, orașul Costești va avea 15 membri ai Consiliului Local, în loc de 17 așa cum a fost în 2020. Tot despre o scădere este vorba și în comuna Domnești, acolo unde Consiliul Local va fi format de 11 consilieri, cu doi mai puțini față de 2020.

Comuna Mioarele va avea Consiliu Local format din 9 persoane. În 2020 erau 11. Modificările au apărut ca urmare a datelor Institutului Național de Statistică.

Cei mai mulți consilieri locali, 23 de membri, va avea Consiliul Local Pitești. La polul opus sunt nouă localități cu cel mai mic număr de consilieri, respective câte 9 persoane: la Albeștii de Muscel, Boțești, Ciomăgești, Dâmbovicioara, Mioarele, Nucșoara, Poienarii de Argeș, Râca și Teiu.

 

Dumitru Chirleşan, prorector al Universității Politehnica București

Marţi, 16 Aprilie 2024 13:17

 

# Conducere nouă la Centrul Universitar Pitești

Schimbare importantă la vârful Universităţii Naţionale Politehnica Bucureşti, Centrul Universitar Piteşti. Rectorul Dumitru Chirleşan a anunţat că a preluat funcţia de prorector al POLITEHNICA București, pentru un mandat de cinci ani. Chirleşan a condus Universitatea din Piteşti timp de 8 ani, iar managementul său a fost încărcat de rezultate foarte bune. La conducerea Centrului Universitar Pitești a fost numit Cristian Negrescu, cu rangul de prorector coordinator. Din echipa managerială mai fac parte Alin Mazăre, vicepreședinte al Senatului și prorectorul Tudor Petrescu.

 

Gheorghiță Boțârcă a fost desemnat de PSD să candideze pentru un nou mandat de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 11:30

Numele primarului Gheorghiță Boțârcă este sinonim cu modernizarea și dezvoltarea Topoloveniului. Nu întâmplător orașul de pe Valea Cârcinovului se numără printre așezările urbane din România cu cea mai puternică dezvoltare, totul grație proiectelor cu fonduri locale, județene, guvernamentale și europene pe care administrația Gheorghiță Boțârcă le-a implementat.

Este firesc, așadar, ca Gheorghiță Boțârcă să se bucure de un grad mare de încredere și apreciere din partea locuitorilor, iar astăzi a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

 

Un tânăr argeșean, condamnat la închisoare cu executare pentru vaccinări fictive

Luni, 15 Aprilie 2024 11:15

Curtea de Apel Pitești a dat, pe 11 aprilie 2024, decizia definitivă în dosarul vaccinărilor fictive. Dănuț Costin Ivănoiu, în vârstă de 28 de ani, registrator în cadrul Centrului de Vaccinare Bradu, la data săvârșirii faptelor, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia instanței este definitivă! Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni!

Numeroase consultații medicale gratuite, doar săptămâna aceasta, în Pitești!

Luni, 15 Aprilie 2024 11:08

Primăria Municipiului Pitești se alătură campaniei „Împreună pentru oameni”, desfășurată în perioada 14 - 16 aprilie 2024, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România - Conferința Oltenia, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Asociația "Ridică-te și umblă", Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie Filiala Oltenia, Asociația Creștină pentru Educație și Sănătate Pitești, Amicus Pitești, sponsori medicali fiind Samsung Medical, Liamed Aparatură Medicală și Philips.

 

Echipa de la Colegiul Zinca Golescu a obținut premiul I la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Luni, 15 Aprilie 2024 11:03

Vineri, 12 aprilie, a avut loc la Pitești etapa locală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială. Evenimentul, ajuns la a II-a ediție, a fost organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Argeș la Filarmonica Pitești.

În cadrul evenimentului, elevi din opt licee, organizați în 11 echipe, și-au prezentat ideile de afaceri în fața unui juriu de prestigiu, care a evaluat planurile de afaceri și au acordat punctaje pe baza unei grile de evaluare.

Andreia Dumitrică, președintele CONAF Argeș și Rotary Pitești, a atras atenția că principala calitate pe care trebuie să o aibă un antreprenor la început de drum este curajul.

Polițiștii locali, acțiuni în unitățile de învățământ din Pitești

Luni, 15 Aprilie 2024 10:54

Vineri, 12 aprilie 2024, în cadrul proiectului „Educație Rutieră, Educație pentru Viață”, polițiștii locali au fost oaspeții Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Pitești. Cei 120 de "grădinari" au fost extrem de încântați de vizită.

A fost o discuție interactivă în care au fost dezbătute pentru cei mici și regulile de circulație. Nu au rămas nediscutate subiecte precum alegerea locurilor de joacă sigure, traversarea regulamentară a străzii, dar și comportamentul în societate.

Drept recompensă, cei mici au primit de la polițist local un „ghid al micului pieton", pe care l-au luat acasă și au promis solemn că vor ține cont de toate recomandările din acesta.

 

Premiile Muzicale Dinu Lipatti. Lista câștigătorilor

Luni, 15 Aprilie 2024 09:58

În perioada 10 - 11 aprilie 2024, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti, dedicat tinerelor talente. Casa Memorială Dinu Lipatti a răsunat din nou în acordurile pianiștilor, violoniștilor și ale interpreților de canto clasic.

După o jurizare strânsă, cei aproximativ 75 de concurenți au aflat clasamentul final al competiției. Iată și lista câștigătorilor, pe secțiuni și categorii de vârstă:

Proiect despre diminuarea consumului de alcool în rândul tinerilor la o școală din Argeș

Vineri, 12 Aprilie 2024 07:43

Duminică, 7 aprilie, a avut loc la Școala Gimnazială Băiculești conferinta internațională "Cut! Preventing alcohol abuse among preadolescents". Întâlnirea a avut ca scop analizarea rezultatelor obținute în proiectul internațional 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118  ce a vizat diminuarea consumului de alcool in randul pre-adolescenților.

La eveniment au luat parte factori de decizie, experți în politici educaționale de elaborare a curiculumului, experți în proiecte naționale și europene, psihologi, diriginți, experți în management educațional.

 

Explorând Rolul Inteligenței Artificiale în Combaterea Dezinformării: Sesiune Educativă la Biblioteca Județeană Argeș"

Joi, 11 Aprilie 2024 11:57

 

În era digitală, valurile de informații ne înconjoară din toate direcțiile, făcându-ne adesea să ne întrebăm: ce este adevărat și ce este fals? Biblioteca Județeană Argeș vă invită să explorăm împreună puterea și potențialul inteligenței artificiale (AI) ca scut împotriva dezinformării. Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât adevărul, înțelegerea modului în care AI-ul poate identifica, filtra și combate informațiile false devine esențială pentru fiecare dintre noi.

O nouă unitate de învățământ din Pitești intră în renovare energetică

Joi, 11 Aprilie 2024 10:31

Încă o unitate de învățământ piteșteană intră în renovare energetică, finanțare obținută prin PNRR! Este vorba despre Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”.

Valoarea totală a acestui contract, în cadrul proiectului finanțat prin programul național, este de 4.232.000,00 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este martie 2025.

Am semnat pe 10 aprilie, cu câștigătorii licitației, contractul de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor. Clădirea va beneficia de modernizarea sistemului de încălzire centrală și distribuție de apă caldă, termoizolare, panouri fotovoltaice, iluminat cu LED. Va fi instalată și o stație de încărcare pentru vehicule electrice”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Mircea Geoană, în vizită la Pitești și Topoloveni

Joi, 11 Aprilie 2024 08:32

 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va fi prezent vineri, 12 aprilie 2024, în județul Argeș, la un an de la precedenta vizită în care a fost la Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Calinic.

De această data vizita sa este legată de lansarea cărții: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul, organizat de Asociația Proiectul România 2030, România Renaște! și Editura Litera va fi susținut, în județul Argeș, în două locații.

 

Dr. Alexandra Ciocârlan, noul șef al Secției ATI din cadrul SJU Piteşti: "Invit colegii specialiști să ni se alăture"

Miercuri, 10 Aprilie 2024 20:41

Dr. Liana-Alexandra Ciocârlan este noul Șef al Secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Consiliul Județean Argeș a validat în ședința de marți, 9 aprilie, rezultatul examenului pentru ocuparea acestei funcții, organizat pe 1 aprilie 2024.

 

Medicii de familie ar putea fi obligaţi să raporteze şoferii cu probleme psihice

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:33

 

Potrivit unui proiect de lege, medicii de familie ar putea fi obligaţi să trimită pacienții (conducători auto) la evaluare psihologică, în cazul în care constată că starea psihică le afectează capacitatea de a conduce. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest proiect.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să

 

Un nou medic șef la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:37

 

Dr. Liana Alexandra Ciocârlan va fi noul medic șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești după ce aceasta a promovat examenul pentru ocuparea funcției.

Validarea rezultatului urmează să fie făcută în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș care se va desfășura pe 9 aprilie, de la ora 12:00. Dr. Liana Alexandra Ciocârlan urmează să se alăture, astfel, echipei SJU Pitești. Pe lângă acest subiect, consilierii județeni vor dezbate și alte proiecte de hotărâre, după cum urmează:

 

 

Avocatul Poporului îi cere ministrului Educaţiei să elimine pragul de 30% elevi per clasă pentru burse de merit și de reziliență!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:39

 

# Cu această condiţie s-ar ajunge la situaţia în care toţi elevii unei clase vor primi burse

În acest an şcolar, peste 8000 de elevi cu medii de la 1 la 5 primesc burse de merit, graţie unui ordin al MEN care a fost făcut pe genunchi, între două cafele şi un coafor. Aşa a ajuns ministrul Ligia Deca să premieze analfabeţii şi să lase fără burse elevii cu medii mai mari de 9.00. Şi deci tot Ligia Deca a emis un alt ordin care vine să corecteze gafa din 2023. Dar şi aici sunt multe de spus…

 

Anunț al Casei Județene de Pensii Argeș

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:36

 

Pentru seria 5 din acest an, cu date de plecare în perioada 23 – 27.04.2024, au fost repartizate, la Casa de Pensii Argeș, un număr de 65 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Covasna, Olanesti, Geoagiu Bai, Moneasa și Pucioasa. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro

Eliberarea biletelor se face în perioada 5 – 23.04.2024, conform planificării care este anunțată telefonic fiecărui beneficiar.

Au ramas 20 de bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunile: Amara – 8 bilete, Covasna – 2 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 2 bilete, Moneasa – 1 bilet, 1 Mai – 1 bilet si Pucioasa – 4 bilete.

 

 

Mioveni. A început acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:27

 

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că a început și acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali, de diferite dimensiuni, pe bulevardul Dacia și în zona de picnic Făgetu.

Diferite specii au fost achiziționate, urmând să fie plantate în mai multe zone nou amenajate, sau în zone în care a fost înlăturată vegetația ce prezenta risc. Printre speciile ce vor înfrumuseța orașul din această primăvară. sunt menționate: azalee, forstitia, magnolia, pruni ornamentali, mesteacăn pletos sau gard viu.

 

Prima Campanie din România derulată în parteneriat public-privat Împotriva Abuzului asupra Animalelor

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

Organizaţia Eduxanima și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş se unesc pentru a lansa o campanie crucială, pentru reducerea abuzului față de animale şi pentru conștientizarea importanţei protejării acestora  - prima campanie din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat.

Sub titlul "Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!", Campania, susţinută de PETA Germania - partener Eduxanima, își propune să inspire și să mobilizeze întreaga comunitate în lupta împotriva maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării animalelor.

 

Pagina 2 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea