Anunț privind închirierea pășunilor U.A.T. Stolnici județul Argeș prin atribuire directă

Miercuri, 27 Martie 2024 07:18

 

U.A.T. Stolnici, județul Argeș, având codul de identificare fiscal 4469493, cu sediul în comuna Stolnici, sat Stolnici, str. Principala, nr. 160, judeţul Argeş, tel./ fax 0248/676201, e- mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Pupaza Rosu Sevastian -primar anunță închirierea pentru o perioadă de 7 ani a suprafeței totale de 207,40 ha pășuni prin atribuire directa ce v-a avea loc în data de 17.04.2024 la sediul Primăriei Stolnici, comuna Stolnici, sat Stolnici, strada Principala, nr. 160, judeţul Argeş.

Argeș Mall, cel mai mare și modern centru comercial din județ, își deschide porțile peste o lună

Marţi, 26 Martie 2024 12:35

 

Branduri internaționale și naționale în premieră pentru comunitatea locală, un hipermarket Carrefour modern, food court generos cu restaurante variate, terasă cu design spectaculos, dar și multe alte surprize îi așteaptă pe clienți la deschiderea Argeș Mall.

Prime Kapital, dezvoltator și investitor pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu o vastă experiență în construcția și managementul centrelor comerciale, va deschide pe 25 aprilie Argeș Mall, marcând astfel inaugurarea celui mai mare și modern centru comercial din județ.

 

Se oprește apa în comuna Albota, în zilele de 27 şi 28 martie

Marţi, 26 Martie 2024 12:27

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în zilele de 27 şi 28 martie 2024, între orele 9:00 – 18:00, lucrări de spălare şi igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din satele Frăteşti şi Cerbu, comuna Albota, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Albota, după cum urmează:

- în data de 27.03.2024, utilizatorii din satul Frăteşti şi strada Dealul Ursului;

- în data de 28.03.2024, utilizatorii din satul Cerbu şi străzile Toneşti, Linia Mare, Linia Mică, Principală (DN65), Cerbu Deal.

Ziua Porților deschise la IPJ Argeș. Tyson și Nicu i-au impresionat pe vizitatori

Marţi, 26 Martie 2024 12:01

În ziua de 25 martie, la ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la volanul autospecialei din dotare - Cupa Poliției la Conducere Auto, aflată la a doua ediție.

De asemenea, prin evenimentul Ziua Porților Deschise, zeci de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au ales să viziteze atelierele pregătite de poliţişti şi au participat la activitățile interactive şi prezentările structurilor de poliţie. Cei care au trecut pragul IPJ Argeș le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

 

LEGE. Autovehiculele vor putea fi înmatriculate online

Marţi, 26 Martie 2024 08:51

 

Autovehiculele vor putea fi înmatriculate online, potrivit noii legi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, românii nu vor mai sta la cozi interminabile, ci vor reuşi să îşi înmatriculeze maşinile de pe telefon, tabletă sau leptop, prin intermediul unei platforme dedicate.

”Dezvoltarea unei platforme informatice în vederea furnizării de servicii publice electronice pentru înmatricularea vehiculelor reprezintă un obiectiv imediat şi urgent, care are la bază necesitatea societăţii de a avea acces rapid la servicii publice de calitate, în considerarea faptului că modificarea legislativă va avea ca efect decongestionarea situaţiei operative şi va crea un flux simplificat de lucru la nivel naţional”, prevede OUG, potrivit Stiripesurse.ro.

 

Doar o şcoală din Argeş - eligibilă în programul național de combatere a abandonului școlar, runda a II-a

Marţi, 26 Martie 2024 07:54

 

Numai o şcoală din judeţul Argeş a fost declarată eligibilă în programul național de combatere a abandonului școlar, Runda a II-a (seria a 2-a) (PNRAS II). 475 de școli din toată ţara au putut aplica pentru 300.000 de euro pe proiect, dar au fost declarate eligibile 82 de școli.

Școala Gimnazială Albeştii de Argeş este singura unitate de învăţământ din judeţul nostru care va beneficia de acest program, cu scopul reducerii abandonului şcolar, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

 

Ora Pământului, marcată la Pitești. Iluminatul public din Piața Primăriei va fi întrerupt

Vineri, 22 Martie 2024 13:10

 

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului, celebrat anual la sfârșitul lunii martie, reunește milioane de oameni, instituții și companii, într-o acțiune simbolică de promovare a activităților de salvare a planetei: stingerea luminilor din casa sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră.

Ediția a 18-a a manifestării va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20:30 – 21:30, răstimp în care va fi întrerupt iluminatul public în Piața Primăriei din Pitești.

Festivalul „Simfonia Lalelelor” 2024

Miercuri, 20 Martie 2024 08:12

 

# Se primesc cereri pentru închirierea spațiilor comerciale. Atenție: doar până pe 25 martie!

Ediția a 47-a a festivalului „Simfonia Lalelelor” va avea loc în perioada 19 - 21 aprilie 2024, iar Parcul „Lunca Argeșului” va fi locul unde se va desfășura cea mai mare parte a evenimentelor și manifestărilor prilejuite de evenimentul-simbol al orașului nostru.

Solicitările agenților economici în vederea închirierii spațiilor de comercializare amenajate în incinta Parcului „Lunca Argeșului”, în perioada festivalului, se primesc până în data de 25 martie 2024 – ultima zi în care acestea se înregistrează.

 

 

Echipa HighFive de la Colegiul Brătianu a compus o melodie pentru comunitatea pasionată de robotică

Marţi, 19 Martie 2024 17:45

 

Piteștiul s-a calificat cu cinci echipe de robotică la Etapa Națională a Concursului de Robotică Școlară FIRST Tech Challenge (FTC) România, care va avea loc la Iași, în perioada 21-24 martie. Cele cinci echipe piteștene de robotică sunt de la Colegiul Național „Zinca Golescu”, Colegiul Național „Ion. C. Brătianu”, Colegiul Național „Al. Odobescu” și Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”.

Argeșul este în top înainte de începerea competiției, având cele mai multe echipe participante, fiind urmat de București și Ploiești cu doar patru echipe calificate. În urma competiției de la Iași, echipa câștigătoare va pleca în Statele Unite ale Americii, la concursul internațional de la Houston.

Poliţiştii din M.A.I. şi poliţiştii de Penitenciare ies în stradă pe 25 martie!

Marţi, 19 Martie 2024 09:40

 

# Angajaţii de la Penitenciarul Mioveni se alătură protestatarilor

Pe 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, sindicaliştii din MAI, alături de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP vor organiza un protest de amploare la care îşi anunţă prezenţa 4000 de protestatari. Dacă nu le vor fi împlinite revendicările, acţiunile vor continua în teritoriu. La acest protest vor participa şi poliţiştii de la Penitenciarul Mioveni.

“NU mai putem accepta restanțe, amânări, suspendări, prorogări, înghețări și minciuni!”, strigă poliţiştii care spun că au fost minţiţi în 2023, dar nu mai sunt dispuşi să accepte umilinţa guvernanţilor.

 

 

Zona de picnic din Mioveni este deschisă!

Marţi, 19 Martie 2024 07:18

 

Zona de picnic din Făget –Mioveni este deschisă publicului de luni până duminică, între orele 09.00-17.00.

„Revenim cu rugămintea către cei care aleg să utilizeze facilităţile din zona de picnic să respecte regulile de funcţionare, să nu distrugă obiectele de mobilier (foişoare, toaletă, cişmea, grătare, etc.) şi să aibă un comportament decent. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor, să colectați toate resturile de mâncare, ambalaje și să le depuneți în containerele special amenajate. Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067”, a transmis SEdC Mioveni.

 

Rezultate simulare BAC în Argeș: O singură notă de 10 la limba română

Luni, 18 Martie 2024 15:06

 

Peste 36% dintre elevii de clasa a XII-a din Argeș nu au luat nota 5 la simularea examenului național de Bacalaureat la limba și literatura română, peste 31% dintre elevi nu au luat nota de trecere la matematică sau istorie, în timp ce peste 43% nu au luat nota 5 la disciplina la alegere a profilului și specializării, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul școlar Județean (ISJ) Argeș. Procentul total de promovare la nivelul județului a fost de doar 41,15%. De asemenea, niciun elev din Argeș nu a obținut media 10 la simulare. Limba română le-a creat cele mai mari probleme.

 

 

O piteșteancă a câștigat premiul I la GastroPan, la categoria „Piesă artistică”

Luni, 18 Martie 2024 11:18

 

# Raluca s-a folosit de 11 proverbe pentru a crea o lucrare dulce

 

Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti, și-a îmbogățit CV-ul cu încă un premiu important la secțiunea cofetărie. La a XV-a ediție a expoziției GastroPan, desfășurată între 14-16 martie la Brașov, piteșteanca a obținut premiul cel mare la categoria „Piesă artistică”. Lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci care au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc, tema din acest an a concursului.

Încă un piteștean centenar! Felicitări distinsei doamne Velișcu Rodica pentru împlinirea vârstei de 100 de ani!

Luni, 18 Martie 2024 11:08

 

Edilul Cristian Gentea, a oferit, pe 15 martie, în numele municipalității, diploma de „Piteștean centenar” și un premiu simbolic doamnei Velișcu Rodica, în semn de respect și apreciere a comunității piteștene, pentru împlinirea unui secol de viață.

Născută la Pitești, în prima zi a anului 1924, a absolvit Liceul Economic „Teiuleanu”, în anul 1947, iar pasiunea pentru matematică a dus-o mai departe, la Școala de Statistică. Cu responsabilitate și seriozitate, Rodica Velișcu a lucrat ca statistician medical la Spitalul Județean Argeș, contribuind la dezvoltarea sistemului medical din Pitești.

 

 

“Urșii or să ajungă, probabil, și în București”

Marţi, 12 Martie 2024 08:15

 

# În Argeş, primarii strigă că urşii sunt o ameninţare pentru populaţie

Problema urşilor e încă de actualitate! Animalele au făcut prăpăd în multe judeţe, chiar şi în Argeş, dar autorităţile centrale nu vor să ia măsuri serioase. Primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, trage un semnal de alarmă şi spune că ar trebui să se permit vânarea urşilor. 8 oameni au fost ucişi, sute de gospodării au fost devastate, dar e linişte din partea decidenţilor.

 

Consiliul Județean Argeș a fost dotat cu un defibrilator extern

Marţi, 12 Martie 2024 08:10

 

Asociația „Leul Albastru" a montat în cadrul Consiliul Județean Argeș un defibrilator extern, aparat care poate fi utilizat pentru a acorda primul ajutor în caz de necesitate. Aparatul a fost achiziționat de ONG în cadrul proiectului „Eroii Argeșului” finanțat de Consiliul Județean Argeș. Tot în cadrul acestui proiect, elevi și cadre didactice de la două instituții de învățământ din județ - Liceul "Astra" și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești - au primit informații despre cum să acționeze în caz de urgențe medicale.

 

 

În lipsă de rezultate, antrenorul lui FC Argeș dă vina pe terenul de la Mioveni

Luni, 11 Martie 2024 18:36

 

# „CS Mioveni se bate la promovare și joacă pe același teren”, îi dă replica Nicolae Tudose

În lipsă de rezultate, Eugen Neagoe, antrenorul echipei FC Argeș, dă vina pe condițiile de pregătire și se declară dezamăgit de condițiile pe care le-a găsit la Mioveni unde echipa sa dispută meciurile de pe teren propriu.

De când stadionul „Nicolae Dobrin” a fost demolat pentru a se contrui o arenă ultramodernă, FC Argeș nu mai are o bază proprie și se antrenează la vecinii de la Mioveni, în condiții pe care Neagoe le consideră potrivnice.

 

Ministrul Muncii și președintele CJ Argeș, alături de femeile din Bradu

Luni, 11 Martie 2024 15:08

 

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și al PSD Argeș, au ales să petreacă momente speciale de 8 Martie alături de femeile din comuna Bradu. Împreună cu primarul Dan Stroe le-au oferit doamnelor și domnișoarelor flori și le-au urat să aibă bucurii în viață și multă sănătate. Primăria și Consiliul Local Bradu au pregătit un spectacol special dedicat Zilei Internaționale a Femeii, la Căminul Cultural Bradu.

 

 

Meditaţii gratuite pentru elevi la Biserica ”Sfintele Femei Mironosiţe” din Piteşti!

Luni, 11 Martie 2024 15:06

 

Prin grija Înaltului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, elevii de clasa a VIII-a au parte de meditaţii gratuite la limba română şi matematică, organizate la Biserica Sfintele Femei Mironosiţe din Piteşti, din cartierul Găvana. În acest program sunt pregătiţi 13 copii.

“Parohia Găvana IV organizează meditații gratuite pentru elevi. Dincolo de definiții, este clar că educația umanizează ființa umană încă de la naștere, adică îl face pe copil să ajungă om și să poată trăi între oameni. Poate că omul, dacă ar fi o ființă izolată, dacă ar trăi singur, atunci educația ar putea să fie facultativă sau superficială ori să lipsească de tot.

 

UPDATE: 30 de zile de arest preventiv pentru șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean Argeș

Vineri, 08 Martie 2024 11:20

 

UPDATE: Tribunalul Argeș a admis măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la SJU Pitești. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Textul inițial: Medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost reținută pentru 24 de ore, în seara zilei de 7 martie, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită. Medicul urmează să fie prezentat vineri, 8 martie, Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Pagina 4 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea