27 de şcoli din Argeş - incluse în Programul “Masă sănătoasă”!

Joi, 07 Martie 2024 08:39

 

# Elevii vor primi zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare

Guvernul a aprobat lista celor 1200 de unităţi de învăţământ din toată ţara, în care se va implementa programul “Masă sănătoasă în şcoli”. Elevii care învaţă în şcolile din 27 de comune din Argeş vor primi, zilnic, pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare, în funcţie de cum va decide fiecare şcoală.

La nivel naţional, 450.000 de copii vor primi mâncare la şcoală, fiind alocată suma de 1 miliard de lei pentru acest program.

 

Castrări gratuite pentru câini și pisici la Bradu!

Joi, 07 Martie 2024 08:05

 

Proprietarii de câini și pisici din localitatea Bradu vor putea să își castreze gratuit patrupedele în cadrul unei ample campanii care se va desfășura pe durata întregului an. Operațiile de sterilizare se vor efectua în două locații, respectiv în Bradu de Sus, la Baza Sportivă, și în Geamăna, în incinta Unității Militare, puse la dispoziție de către Primăria Bradu. Prima campanie de sterilizare va avea loc pe 8 martie și se va desfășura în ambele locații.

 

MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi!

Marţi, 05 Martie 2024 19:45

 

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Posturile sunt din domeniile: ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

„Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.

 

Ilinca Năstăsie, fiica unui fost fotbalist, singura elevă din Argeș cu media 10 la simularea Evaluării Naționale

Luni, 04 Martie 2024 14:25

 

Dacă în 2023 elevii argeșeni au obținut 55 de note de 10 la simularea Evaluării Naționale (49 la matematică și 6 la limba și literatura română), în acest an au fost doar 13 note de 10 (8 la matematică și 5 la limba română). Scăderea vine și pe fondul notelor mult mai mici obținute de elevi la matematică, probă care le-a creat adevărate probleme.

 

Polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar

Luni, 04 Martie 2024 13:28

 

Un amendament adus legislaţiei rutiere indică faptul că polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar. Astfel, pentru viteze de 100 km/h inclusiv, viteza ar putea fi redusă cu 10 km/h, iar pentru viteze de peste 100 km/h, cu 10% din viteză.

Potrivit Comisarul.ro, legislația privind măsurarea vitezei cu radarul nu conferă claritatea și precizia necesare elaborării și aplicării normelor juridice.

 

Încep lucrările pe pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele

Joi, 29 Februarie 2024 12:59

 

În anul 2024 va începe execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare împotriva inundațiilor pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele, județul Argeș”, realizat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Lucrările propuse și aprobate a se executa pentru amenajarea cursului de apă Valea Caselor în intravilanul localității Dragoslavele sunt:  regularizarea albiei pe o lungime de 4 km, consolidări de mal din ziduri de piatră (cu o inălțime de 2 metri) pe lungimea de 4 865 de metri, reabilitarea zid si subzidire pe o lungime de 1290 metri, reabilitarea căderilor existente pe o lungime de 5 metri, refacerea a 3 praguri de retenție, 32 de căderi de beton. Pârâul Valea Caselor este afluent de stânga al Râului Dâmbovița, pe teritoriul localității Dragoslavele în Județul Argeș. Amenajarea pârâului Valea Caselor și realizarea unor lucrări de protecție a albiei este necesară pentru punerea în siguranță, reducerea riscului la inundații a comunităților riverane și pentru diminuarea pagubelor produse de inundații în localitate.

 

A sunat alarma la baraje!

Joi, 29 Februarie 2024 09:03

 

La toate barajele din administrarea ABA Argeș-Vedea, dotate cu sisteme de alarmare, au fost acționate sirenele din dotare.

În data de 28 februarie 2024, între orele 10.00-11.00 a avut loc exercițiul de alarmare publică cu scopul de a verifica funcționarea alarmelor pe întreg teritoriul național. Astfel, sirenele din țară au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

Au fost deblocate peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale

Joi, 29 Februarie 2024 06:50

 

 

# Vor fi organizate concursuri și în spitalele din Argeș

Guvernul a aprobat, pe 22 februarie, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale. Urmează a fi organizate concursuri și în spitalele din Argeș. În memorandum au fost propuse spre aprobare: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din cele 88 de posturi solicitate; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din cele 7 solicitate; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat de 1.448, conform PRO TV.

 

 

O argeșeancă a câștigat premiul "Raluca Rîpan" pentru Chimie

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:50

Marți, 27 februarie, la Opera Națională din București a avut loc “Gala Cercetării Românești” - ediția 2024. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, având drept scop susținerea performanței în cercetarea românească și acordarea premiilor pentru rezultatele excepționale în acest domeniu.

Argeșul a primit două premii importante la Gala Cercetării Românești!

Cristian Gentea, premiu de excepție la Gala Cercetării Românești!

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:28

Proiectele inovative pe care administrația din Pitești condusă de primarul Cristian Gentea le dezvoltă la nivelul municipiului au reușit să capteze atenția comunității științifice și să se bucure de recunoaștere la nivel național.

Primarul Cristian Gentea a primit în seara zilei de 27 februarie, la Gala Cercetării Românești 2024, Premiul pentru susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României.

 

Peste jumătate din românii care stau la bloc nu-și cunosc vecinii

Marţi, 27 Februarie 2024 11:58

 

Circa 65% dintre românii care locuiesc la bloc declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură, conform unui studiu realizat de ONG-ul „ÎntreVecini”, cu scopul de a înțelege percepțiile și comportamentele celor care locuiesc în comunitățile de la bloc. Doar o mică parte dintre oameni își cunosc vecinii bine (27%) sau foarte bine (8%).

Întrebați ce motive i-ar determina să se cunoască mai bine unii cu alții, 68% dintre respondenți au menționat pe primul loc soluționarea unor probleme comune, pe locul doi dorința de a construi o comunitate mai strânsă (32%) și proiectele comune în cartier (32%), urmate fiind de ocaziile de socializare organizate în cartier (26%) și de interesul comun pentru activități sau hobby-uri (21%).

 

Pitești. Cupa ,,Mărțișor’’ la înot: 9 - 10 martie 2024!

Marţi, 27 Februarie 2024 08:16

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Pitești și cu A.J.N.P.M Argeș, organizează, în perioada 9 - 10 martie 2024, competiția Cupa ,,Mărțișor’’, care va avea loc la Bazinul Olimpic Pitești. Evenimentul se va desfășura pe parcursul zilelor de:

# Sâmbătă, 9 martie, pentru categoriile de vârstă:

- 6-8 ani, băieți și fete - de la ora 13:00;

- 12-13 ani (băieți și fete), 14-24 ani (open fem+masc) și 25 ani+ (open masters fem+masc) - de la ora 08:00;

# Duminică, 10 martie, pentru categoria de vârstă 12-14 ani, băieți și fete - de la ora 09:00.

Mult succes tuturor participanților!

 

 

CJ Argeș - proiect de punere în valoare a ruinelor Schitului Buliga

Luni, 26 Februarie 2024 11:54

Proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a Muzeului Județean Argeș a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională, vicepreședintele C.J. Argeș a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la vechiul sediu al Muzeului Județean Argeș.

Nu este singurul proiect care va fi implemntat la Muzeul Județean. Consiliul Judetean Arges are în vedere alte două proiecte, pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii.

S-a oprit apa în comuna Cocu

Luni, 26 Februarie 2024 08:50

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 26 februarie 2024, între orele 9:00 – 18:00, lucrări de spălare şi igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei aferent Staţiei de Pompare Răchiţele de Sus din comuna Cocu, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Cocu, sat Răchiţele de Sus.

 

Fenomene de iarnă in bazinul hidrografic Argeș-Vedea

Joi, 22 Februarie 2024 14:53

Temperaturile cu valori negative au dus la apariția formațiunilor de gheață pe unele cursuri de apă din bazinul hidrografic Argeș-Vedea. Temperatura minimă înregistrată în data de 22 ianuarie a fost de -150 C la stația hidrometrică Slobozia, pe râul Dâmbovnic, în timp ce la Pitești au fost înregistrate – 80 C.

Pe râul Arefu, la Arefu, s-a format pod de gheață continuu iar pe pârâul Râușor (stația hidrometrică Rucăr) s-a format gheață la fund. La stația hidrometrică Ciumești, pe Râul Doamnei, curg ghețuri care acoperă 10% din suprafața apei.

Pe râurile Dâmbovița, Râul Doamnei, Bratia, Târgului, Bughea, Argeșel, Dâmbovnic, Neajlov, Cârcinov, Sabar, se semnalează gheață la mal.

Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului de conducere

Joi, 22 Februarie 2024 13:22

 

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Practic, se vor reduce timpii de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere şi oferirea posibilităţii candidaţilor la obţinerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice oriunde în ţară.

 

 

Arhiepiscopia Argeșului organizează examen de Capacitate Preoțească - Sesiunea Ordinară Martie 2024

Joi, 22 Februarie 2024 12:37

 

 

 

Pe 5 martie 2024, de la ora 09:00, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează examenul de capacitate preoțească, sesiunea ordinară, pentru absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă și pentru absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe, care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei, precum și pentru diaconii sau preoții hirotoniți onorific care doresc să fie numiți într-o parohie vacantă.

 

Examen de primire în avocatură

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:24

 

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, SESIUNEA APRILIE 2024

Data desfășurării examenului este 7 aprilie 2024, pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen.

 

 

Cursuri de pregătire pentru Bacalaureat, organizate de o biserică

Marţi, 20 Februarie 2024 09:12

 

Catedrala din Mioveni le oferă posibilitatea elevilor care se pregătesc să susțină examenul maturității să participe la cursuri GRATUITE menite să-i ajute pe cei care susțin proba la Istorie în cadrul examenului de Bacalaureat.

Meditațiile vor fi susținute de către un profesor de specialitate și se vor desfășura în fiecare zi de luni, în intervalul 19.00-20.00, pe aplicația Zoom.

Informatii suplimentare despre această activitate se pot obţine de la preot paroh Diaconescu Andrei, telefon 0742.049.518.

 

Un nou adăpost pentru animale la Zoo Pitești

Marţi, 20 Februarie 2024 07:05

 

În data de 14 februarie 2024 a avut loc recepția noului adăpost pentru animale, amplasat în incinta Grădinii Zoologice Pitești, în zona denumită „pajiște zimbri”. Proiectul are ca scop conservarea și protejarea habitatelor naturale și a speciilor vulnerabile, prin furnizarea de condiții optime pentru bunăstarea animalelor. Concepută pentru a oferi un mediu sigur și confortabil animalelor în perioadele când se manifestă condiții meteo nefavorabile, clădirea este realizată

 

 

Pagina 5 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea