Casieria SEdC Mioveni – închisă pentru lucrări de mentenanță

Luni, 18 Decembrie 2023 12:43

Marți, 19 decembrie, casieria Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni va fi închisă după ora 14.00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță la sistemele informatice. Programul de lucru va fi de la ora 7.00 la 14.00.

Vă reamintim că plata facturii apă canal se poate face și prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Celelalte modalități de plată a facturii apă-canal pot fi găsite aici: https://www.sedcmioveni.ro/index.php/modalitati-de-plata.


Ministrul Muncii: “În România, vârsta de pensionare nu va creşte”

Miercuri, 13 Decembrie 2023 14:22

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că în România nu va creşte vârsta de pensionare, pentru că, potrivit noii legi a pensiilor, vârsta de pensionare va fi corelată cu speranţa de viaţă a românilor, care la acest moment este sub media europeană.

”Venim în noua lege a pensiilor cu garanţia că vârsta de pensionare a românilor nu va creşte fiindcă aceasta este corelată cu speranţa de viaţă. Prin urmare, nu va putea creşte vârsta de pensionare ad-hoc fiindcă din datele pe care noi le-am analizat nu se întrevede situaţia în care speranţa de viaţă să se îmbunătăţească semnificativ până în 2050.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:32

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

Numărul farmaciilor ar putea scădea!

Miercuri, 13 Decembrie 2023 07:38

 

La Parlament a fost depus un proiect de lege potrivit căruia farmaciile trebuie amplasate la cel puţin 500 de metri una de alta, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Proiectul ar putea modifica Legea farmaciei nr. 266/2008.

De asemenea, înființarea farmaciilor se va putea face numai prin raportare la numărul locuitorilor din localitate. Proiectul mai prevede ca farmaciile să funcționeze nu doar pe baza autorizației emise de Ministerul Sănătății, ci și a avizului de funcționare acordat de Colegiul Farmaciștilor din România, conform Adevărul.

 

 

Benzina şi motorina – mai scumpe de la 1 ianuarie 2024!

Miercuri, 13 Decembrie 2023 07:06

 

Anul nou vine cu scumpiri la pompă! Preţurile benzinei şi motorinei se vor majora cu 6 bani pe litru, deoarece vor creşte accizele. Şi veştile proaste nu se opresc aici.

Tot în 2024, accizele vor mai crește în lunile aprilie și iunie. Deci la vară, benzina va înregistra o creștere de 18 bani pe litru, iar motorina se va scumpi cu 17 bani pe litru. Astfel, un plin de 60 de litri la mașină va costa mai mult cu aproape 11 lei, potrivit Ziare.com.

Vor urma multe alte creşteri de preţuri, la produsele care sunt influențate de transportul rutier.

 

Ministerul Muncii introduce Venitul Minim de Incluziune pentru persoane vulnerabile

Marţi, 12 Decembrie 2023 08:20

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că de la 1 ianuarie 2024 se va implementa un nou program social, destinat persoanelor vulnerabile. E vorba de Venitul Minim de Incluziune, care înlocuieşte Venitul Minim Garantat şi Ajutorul pentru Susţinerea Familiei. Programul vine la pachet cu noi reguli pentru beneficiari.

”În acest fel se reduce birocraţia, dar cresc şi beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate. Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscrişi la şcoală şi vor beneficia automat şi de bursa socială.

 

 

Parc fotovoltaic la Budeasa. Investiție de peste 2,5 milioane de lei

Marţi, 12 Decembrie 2023 08:13

 

Primăria comunei Budeasa a depus, pe 6 decembrie, la Ministerul Energiei proiectul „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în comuna Budeasa”, în vederea obținerii finanțării din Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene.

Proiectul este de o importanță majoră pentru că ar asigura pentru localitate independență energetică, economia la buget fiind una semnificativă.

 

A început inspecţia lucrărilor executate pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:28

 

Săptămâna trecută, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a început inspecția lucrărilor executate pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, care este cuprins între Slatina și Colonești şi are 31,75 km.

Se estimează că acest tronson va fi dat în folosinţă la finele acestui an, cu o lună mai devreme decât termenul asumat de constructorii SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL.

 

 

Tren nou pe ruta Câmpulung – București

Luni, 11 Decembrie 2023 16:39

 

S-a deschis un nou capitol în transportul muscelenilor. De sâmbătă, 9 decembrie, pe ruta București – Câmpulung, circulă un nou tren. Acest proiect nu doar că aduce un tren modern și eficient pentru musceleni, ci deschide noi orizonturi pentru turism și dezvoltarea locală.

Vechiul tren, din 1937, fabricat de Malaxa a devenit istorie. După demersuri și discuții la Ministerul Transporturilor, s-a reușit schimbarea acestuia cu unul modern.

 

Atenție, se oprește curentul. Iată unde!

Luni, 11 Decembrie 2023 16:30

# Distribuție Oltenia anunță întreruperi de furnizare a energiei electrice în Pitești!

Serviciul de furnizare și distribuire a energiei electrice nu este în subordinea municipalității, aceasta este o modalitate de a informa publicul piteștean asupra întreruperilor programate și anunțate de către Distribuție Oltenia pentru prevenirea eventualelor defecțiuni sau neplăceri ce pot apărea în intervalul orar în care se efectuează respectivele intervenții la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

 

Pitești. Au început lucrările de extindere a rețelei de canalizare în strada Lacului

Luni, 11 Decembrie 2023 16:12

 

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat că au început lucrările de extindere a rețelei de canalizare menajeră și în strada Lacului, din zona vestică a Piteștiului.

„Apă Canal 2000 SA gestionează proiectul complex în care se regăsesc și aceste lucrări, în urma cărora 10 proprietăți vor beneficia de canalizare pentru ape uzate. Termenul de finalizare este februarie 2024, dar executantul – Vys Construct Select 2007 – face eforturi să încheie lucrarea în acest an. Costul obiectivului de investiții este de 283.608 lei fără TVA”, a transmis primarul Cristian Gentea.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Miercuri, 06 Decembrie 2023 07:31

 

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

 

 

Ministrul Economiei: “Dacia e cu 100 de euro mai scumpă pentru că nu suntem în Schengen”

Marţi, 05 Decembrie 2023 09:59

 

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a acordat un interviu pentru ziarul bulgar Kapital, în care a vorbit despre dezavantajele pe care le are România deoarece nu face parte din Spaţiul Schengen. Oprea a vorbit despre faptul că Dacia e cu 100 de euro mai scumpă pentru cetăţenii europeni, din cauza faptului că stă prea mult la coadă la export.

Dar discursul ministrului vine să-i convingă pe austrieci să nu se mai opună intrăii ţării noastre în Schengen.

 

Valoarea tichetelor de masă se majorează de la 1 ianuarie

Marţi, 05 Decembrie 2023 09:57

 

Guvernul Ciolacu a decis săptămâna trecută să majoreze valoarea tichetelor de masă de la 35 de lei, la 40 de lei, de la 1 ianuarie 2024. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a fost cea care a propus ca valoarea tichetelor să crească.

Astfel, un angajat cu normă întreagă, va încasa suma de 880 de lei în tichete de masă.

 

 

Apă Canal 2000 S.A. - Protejaţi contoarele de apă împotriva îngheţului!

Marţi, 05 Decembrie 2023 08:54

 

Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa utilizatorilor necesitatea luării de măsuri de protejare a instalaţiilor de alimentare cu apă pentru a evita apariţia problemelor legate de îngheţul acestora, a transmis operatorul regional într-un comunicat de presă.

După cum prevede şi regulamentul serviciului, utilizatorii au obligaţia de a asigura protecţia şi integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent.

 

Câți bani primesc primăriile din Argeş de la Guvern

Luni, 04 Decembrie 2023 15:23

 

 

# Patru localități nu primesc nimic

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută alocarea din Fondul de rezervă a aproximativ 1,58 de miliarde de lei. La Argeş vor ajunge mai mult de 48 milioane lei.

Guvernul a aprobat alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unități administrativ-teritoriale. În Argeș ajung peste 48 milioane lei. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale, precum și pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:14

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

 

Sorin Grindeanu: “În câteva zile vom da în circulație 31 de km pe drumul expres Craiova – Pitești”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 22:18

 

Cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi dați în folosință până la finalul anului 2024. În plus, se va putea circula pe 31 de km din drumul expres Craiova - Pitești, chiar în următoarea perioadă.

„În toamna aceasta, în câteva zile chiar, vom da în circulație A0 Nord, după aceea vor urma 31 de km pe drumul expres Craiova - Pitești, după aceea 23 de km pe A0 Sud, în în jur de 15 km pe Chețani - Câmpia Turzii. Acestea vin împreună cu cei 13 km inaugurați în luna septembrie (...).

 

 

Locuinţele se scumpesc cu 5000 de euro în 2024

Joi, 23 Noiembrie 2023 07:55

 

Anul viitor aduce scumpiri importante şi pe piaţa imobiliară! Guvernul a anunţat creşterea TVA de la 5% la 9% pentru imobile al căror preț se situează sub 600.000 de lei și au o suprafață de până la 120 de metri. În aceste condiţii, de la 1 ianuarie 2024, preţurile locuinţelor se vor majora cu aproximativ 5.000 de euro.

Vor avea un avantaj cei care plătesc avansul pentru o locuință până la finalul acestui an şi care vor beneficia tot de TVA de 5%.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 11:03

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare;

 

 

Pagina 7 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea