Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Miercuri, 18 Octombrie 2023 22:18

 

 

Sunt mai multe variante pentru a plăti facturile SEdC Mioveni. Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea “PayPoint”, în Play Store şi App Store. Mai multe detalii găsiți aici: https://paypointapp.ro/?page_id=3550

Pensionarii din România vor primi pensii cu 30% mai mari! Cine este vizat?

Miercuri, 18 Octombrie 2023 12:58

 

Şeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat că o anumită categorie de pensionari va primi pensii cu 30% mai mari, în cadrul programului de recalculare și indexare a indemnizațiilor acordate de stat.

Astfel, potrivit Click.ro, persoanele născute între aprilie 1945 și septembrie 1946, care s-au pensionat în perioada septembrie 2008-iulie 2010, vor beneficia de o creștere de 30% a pensiilor lor. Același procent este valabil și pentru cei născuți între mai și septembrie 1948, care au ieșit la pensie în intervalul octombrie 2021-martie 2013, precum și pentru cei care s-au pensionat între octombrie 2012 și martie 2013 și s-au născut între mai și septembrie 1948.

 

 

Un nou program pentru eficientizarea energetică a caselor din mediul urban şi din mediul rural

Miercuri, 18 Octombrie 2023 07:43

 

Veşti bune pentru românii care locuiesc la case atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Aceştia vor putea beneficia de vouchere din fonduri europene pentru a-și monta panouri fotovoltaice, precum şi baterii de stocare, cu scopul de a-și face locuința mai eficientă din punct de vedere energetic.

„Acest nou program care este în cuantum mai mare decât cel pe care l-ați spus (de aproximativ 4.000 de lei – n.r.), face parte din propunerea României în capitolul RePowerEU.

 

Se deschide sesiunea de finanțare a Programului Rabla Local la Pitești

Marţi, 17 Octombrie 2023 18:20

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că, începând cu data de 16 octombrie, solicitanții de finanțare pot depune documentele, fie fizic, la sediul instituției, fie on-line, prin expedierea pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza a acestora, în format PDF, conținând semnătura beneficiarului.

Compartimentul Relații Publice primește documentele solicitanților de finanțare. Comisia le analizează în ordinea depunerii. În cazul în care se constată că lipsesc documente sau acestea nu sunt completate corect, solicitantul de finanțare va fi înștiințat că este necesară completarea/corectarea acestora în termen de 10 zile lucrătoare.

 

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat mediul de afaceri

Marţi, 17 Octombrie 2023 07:44

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, săptămâna trecută, cea de-a XXVIII-a ediție a Galei Topul Firmelor din Argeș. Gazdă a fost restaurantul Star Plaza din Bascov - iar ca invitați - peste 275 de reprezentanți ai mediului de afaceri, administrativ și academic din județ. Evenimentul a fost un excelent prilej de a onora și premia performanța antreprenorilor care, prin eforturile lor, fac ca județul Argeș să fie unul dintre cele mai dinamice din România.

 

Toamna piteșteană continuă, în centrul orașului, și săptămâna aceasta!

Luni, 16 Octombrie 2023 10:56

Festivalul „Toamna piteșteană” continuă, până pe 22 octombrie! Peste 150 de comercianți, majoritatea producători locali, participă, în acest an, la târgul tradițional al produselor de toamnă, la Pitești!

Cristian Gentea, primar: ”Suntem la a 17-a ediție a festivalului „Toamna piteșteană” și mă bucur să văd că avem un număr mai mare de participanți față de anul trecut, majoritatea producători locali! Atât pentru comercianți, cât și pentru piteștenii care vor vizita târgul tradițional, am căutat să amenajăm o platformă de desfacere care să ofere o experiență plăcută cumpărătorilor și oportunități de promovare și de creștere pentru producătorii locali.

 

Se deschide primul centru de numărare și sortare a ambalajelor pentru băuturi

Miercuri, 11 Octombrie 2023 16:24

 

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), anunță deschiderea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea tuturor produselor ce vor fi parte din sistem. Toți producătorii din România de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra acum produsele lor SGR în platforma RetuRo.

Înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024; ulterior acestei date se va percepe taxa stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Încă un colos argeșean pierde lupta cu piața

Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:59

 

# Celebra tipografie TIPARG se pregătește să dispară oficial

Firma Tiparg care, acum câțiva ani, publica sute de titluri – inclusiv sute de mii de buletine de vot – se pregătește să devină istorie. Firma a fost născută și manageriată de Marcel Proca (foto), fost prefect al județului Argeș. Iată anunțul, publicat în ziarul Bursa, prin care se cere ”dizolvarea și lichidarea” firmei.

Administratorul unic al Tiparg S.A., persoană juridică română cu sediul în com Bradu, sat Geamăna, DN 65 B, jud. Argeş, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J03/487/1991, CUI RO129243 convoacă pentru data

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:21

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasă și volumul osos, pot fi evidențiate fracturile radiculare.

Profesorii vor primi primele de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:18

 

Cadrele didactice vor primi primele de carieră didactică de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie. Sumele de bani vor fi folosite numai pentru plata de cursuri de specialitate, achiziționarea de echipamente IT, precum și pentru achiziția de cărți de specialitate sau pentru plata cheltuielilor aferente unor nevoi didactice individuale specifice, în limita unui procent de 30% din valoarea nominală a acestora.

„În perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei sau prima de carieră profesională de 500 lei.

 

 

Doi primari PSD au dat lovitura!

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:14

 

# Contracte nerambursabile de peste 30 de milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, ministrul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au fost prezenți, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la semnarea contractelor de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Beneficiari sunt locuitorii comunelor Recea și Hârsești, primarii Iliuță Dorel Dragu și Ionel Moloiu semnând împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea contracte în valoare de peste 30 de milioane lei.

 

Fostul deputat de Argeş, Daciana Sârbu, face afaceri cu fosta soţie a lui Sebastian Ghiță

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:13

 

Fostul deputat PSD de Argeş, Daciana Sârbu, este foarte implicată în afaceri. Soţia lui Victor Ponta este asociată în cinci firme. Potrivit Comisarul.ro, într-unul dintre business-uri este parteneră cu Mădălina Ghiță, fosta soție a lui Sebastian Ghiță. Iniţial, în aceeaşi afacere, Daciana a fost asociată cu socrul lui Ghiţă.

Daciana Sârbu are mare succes cu afacerea sa de prăjituri, care a devenit brand în toată regula. Maramura Dulciuri SRL a fost înființată în anul 2014, iar cifrele vorbesc despre succes. În 2018, fostul parlamentar PSD de Argeş a mai deschis încă două societăți.

 

 

Pomicultura argeșeană, în atenția chinezilor

Marţi, 10 Octombrie 2023 11:37

 

La sfârșitul lunii septembrie, o delegație chineză a fost prezentă la Institutul Național de la Ștefănești și la cel de la Mărăcineni.

În perioada 25-28 septembrie 2023, la invitația Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", a avut loc vizita unei delegații a Academiei de Științe Agricole din provincia Jilin (JAAS), condusă de prof. Zhongsheng MU, în calitate de vicepreședinte.

Guvernul a plafonat, din nou, preţurile la poliţele RCA!

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:11

 

# 80.000 de şoferi riscau să rămână fără asigurare

Săptămâna trecută, Guvernul a prelungit cu trei luni durata de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023. Fără această măsură, în luna decembrie, 800.000 de şoferi ar fi rămas în situaţia de a plăti sume exagerat de mari pentru o nouă asigurare auto.

”Executivul a adoptat în şedinţa de joi, 5 octombrie 2023, actul normativ necesar prelungirii cu 3 luni, pânã la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asigurãtori la data de 28 februarie 2023.

 

 

Impozite mai mici pentru românii care donează sânge

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:10

 

La Parlament a fost depusă o propunere legislativă care prevede introducerea unui impozit mai mic pe proprietăţi pentru românii care donează sânge de cel puţin 3 ori pe an. Proiectul a fost depus la Senat, ca primă Cameră sesizată.

“Donarea de sânge se realizează atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului Bucureşti, cât şi în cadrul unităţilor mobile aparţinând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potenţialii donatori”, se explică pe site-ul Bugetul.ro.

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, realizat în proporţie de 30%. Tronsonul 3 – 80% gata!

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:08

 

Veşti bune! Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești este realizat în proporţie de 30%, după cum a anunţat DRDP Craiova. În plus, 80% din tronsonul 3 este gata, iar lucrările continuă.

“Procentul fizic al lucrărilor a depășit 30%.

În șantier se execută următoarele categorii de lucrări: terasamente, structuri, scurgeri și evacuare ape şi relocare utilități.

 

 

Aveți grijă la pierderile de apă!

Marţi, 10 Octombrie 2023 08:35

 

Pierderile de apă apărute pe rețelele interioare sunt suportate integral de către Utilizatori, întrucât facturarea se realizează în baza citirii indexului contorului de branșament, care este și punctul de delimitare dintre rețeaua publică și cea privată.

Verificarea, întreținerea și administrarea rețelelor interioare sunt atribuții care cad în sarcina utilizatorilor. Pentru a nu vă confrunta cu această situație neplăcută ce poate genera costuri serioase, recomandăm utilizatorilor să monitorizeze permanent rețelele de apă interioare, pentru a elimina riscurile generate de apariția unor eventuale pierderi de apă.

Pitești. Apă și canalizare în Colonia ACH

Luni, 09 Octombrie 2023 12:07

 

În colonia ACH au început, pe data de 2 octombrie 2023, și lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare!

Alimentarea cu apă se va face pe 1 kilometru.

Se vor monta, de asemenea, stația de pompare a apelor uzate și conductele de refulare de 800 de metri, de canalizare gravitațională de 350 de metri și apometrele individuale.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 850000 de lei, iar termenul de finalizare nu va depăși 6 luni.

Ulterior, strada va fi asfaltată!

 

 

Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea extind proiectul prin care au intrat pe piața rezidențială din București

Luni, 09 Octombrie 2023 12:02

 

Oamenii de afaceri Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, pregătesc extinderea cu circa 300 de apartamente a Macro Nord Residence, primul lor bloc cu locuințe de pe piața bucureșteană, aflat încă în construcție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor argeșeni.

Compania Macro SRL, împărțită de cei doi antreprenori, a început în 2021 construcția unui bloc cu 5 etaje și 54 de apartamente pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 38C, o investiție, calculată de Profit.ro, la circa 4,5 milioane de euro.

 

Selecția agenților economici pentru realizarea serviciilor aflate în administrarea SC Apă Canal 2000 SA Pitești

Duminică, 08 Octombrie 2023 07:10

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate și depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse. Astfel, în vederea eficientizării activității și îmbunătățirii relațiilor cu clienții săi, serviciile de proiectare pentru branșamente apă, racorduri canalizare menajeră și separării de rețele aflate în administrarea societății și extinderea de rețele de alimentare cu apă și canalizare vor putea fi întocmite și de alți agenți economici, în acest sens fiind demarată procedura de selecție și agreere a agenților economici.

 

 

Pagina 10 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea