Pitești. Doi specialiști vor veni, de la Milano, cu idei noi în peisagistica urbană

Marţi, 27 Februarie 2024 08:23

 

Reprezentanții Salpitflor Green SA participă, în aceste zile, la Milano, la cea de-a opta ediție a “My Plant & Garden”- International Green Expo, cea mai importantă expoziție internațională dedicată sectorului floricultură - peisagistică - grădină.

Alexandru și Valentin sunt cei mai tineri ingineri horticultori din cadrul Salpitflor Green SA și fac parte din delegație, organizatorul Italian Trade Agency apreciind că pregătirea și experiența lor, ca și clasarea societății, îi califică în programul de ospitalitate Top Buyer.

 

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă”

Marţi, 27 Februarie 2024 08:07

 

E lene mare în România şi mii de asistaţi sociali refuză locuri de muncă bine plătite. În construcţii sunt salarii bune, dar oamenii preferă să stea acasă pe ajutoarele de la stat. Argeşenii sunt la fel de dezinteresaţi să lucreze pe şantier.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, Cosmin Roșu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului că toți cei care doresc să lucreze la autostrada Sibiu-Pitești pot contacta direct instituția, cererea de forță de muncă fiind mare. Şi totuşi, oamenii nu se înghesuie.

 

 

Ministrul Muncii: “Guvernul va continua să plătească ajutoarele de încălzire”

Marţi, 27 Februarie 2024 07:32

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că Guvernul a aprobat menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024.

În acest sens, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

 

Românii pot ieși la pensie la 60 de ani, fără a fi penalizați. Trebuie să îndeplinească o singură condiție

Joi, 22 Februarie 2024 13:49

 

Sunt schimbări majore în ceea ce privește pensionarea odată cu introducerea noii legi a pensiilor. Noua lege a pensiilor urmează să intre în vigoare la 1 septembrie 2024, cu unele excepții însă, care se aplică deja de la 1 ianuarie. Această nouă lege conține, pe lângă două majorări ale veniturilor, creșterea vârstei de pensionare dar și bonusuri.

Mai mult decât atât, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem. Noua lege a pensiilor vine însă cu mai multe schimbări.

 

 

Aproximativ 62% dintre autoturismele din Argeș sunt mai vechi de 16 ani

Miercuri, 21 Februarie 2024 13:22

 

# A crescut și numărul mașinilor de lux

România a ajuns, la 31 decembrie 2023, la un număr de 10.333.293 vehicule, dintre care 8.106.570 sunt autoturisme, conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Pentru prima dată în istorie, în România sunt înregistrate peste opt milioane de autoturisme. Dintre acestea, 64,5% au o vechime de peste 16 ani, ceea ce înseamnă că autoturismele mai vechi continuă să dețină monopolul șoselelor. Situația este asemănătoare și în Argeș, județul uzinei Dacia, unde la sfârșitul anului trecut erau 337.231 vehicule, dintre care 256.963 sunt autoturisme.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE

Miercuri, 21 Februarie 2024 13:06

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

 

România, pe locul 2 în Uniunea Europeană la absorbţia de fonduri UE

Miercuri, 21 Februarie 2024 12:44

 

# Argeşul, campion pe regiunea Sud-Muntenia!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană din perspectiva valorii nominale a absorbției de fonduri europene. De asemenea, în decembrie 2023, Argeşul era pe primul loc din regiunea Sud-Muntenia ca accesare de fonduri UE, după cum spunea şeful CJ, Ion Mînzînă. La acest moment, România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%.

În prezent sunt transmise spre rambursare Comisiei Europene declarații de cheltuieli de încă circa 600 milioane euro, iar pentru luna martie estimăm transmiterea de declarații de cheltuieli de încă 600 milioane euro”, a scris, ministrul Câciu, pe Facebook.

 

 

Statul Român se împrumută de la cetățeni și oferă dobândă bună. Atenție: doar până pe 7 martie!

Miercuri, 21 Februarie 2024 12:19

 

# ANAF lansează o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat

Începând din data de 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

 

Încă un pas pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:52

 

Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: drum expres a1 – pitești – mioveni”. Licitația a fost adjudecată de Asocierea H.V.I.D Consulting Group S.R.L. (lider de asociere) si Via Design S.R.L. (asociat), subcontractanti: Gazmind S.R.L., Vehicule Speciale S.R.L., I Wave Solutions S.R.L., Vproiekt S.R.L., Inelco Mon Impex S.R.L., Muzeul Judetean Arges, Green Collective S.R.L., Geotesting C.I. S.R.L.

 

Leoni Bascov caută 165 de oameni pentru fabrica de cablaje auto

Marţi, 20 Februarie 2024 08:18

 

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Piteşti, parte a grupului german Leoni, are disponibile în prezent 165 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor (150), la fabrica de cablaje din localitatea Bascov (lângă Piteşti), judeţul Argeş, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Argeş.

Compania Leoni Wiring Systems Piteşti a realizat, în 2022, conform zf.ro, o cifră de afaceri de 555,1 mil. lei, un profit net de aproximativ 18,1 mil. lei, având un număr mediu de 2.536 angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad.

 

 

Lucrările de la Galeria de Artă vor fi gata la sfârșit de primăvară

Marţi, 20 Februarie 2024 08:08

 

Lucrările de restaurare și consolidare de la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” au ajuns la 95%. Se preconizează cărecepția lucrărilor va fi făcută în maximum trei luni. Până atunci continuă lucrările de restaurare a picturilor din cadrul instituției. „Un proiect care inițial avea o valoare de 15 milioane lei fără TVA însă, în urma descoperirilor suplimentare făcute, suprafața restaurării picturilor a crescut de cel puțin trei ori, ceea ce va conduce și la majorarea valorii contractului.

 

Stadiul lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești: s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelul de la Momaia

Luni, 19 Februarie 2024 14:01

 

Constructorul austriac PORR a reușit să foreze 500 de metri din tunelul care trece Dealul Momaia, pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș, din cadrul Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Tigveni-Curtea de Argeș a devenit primul tronson de autostradă din România, cu tunel, în zona de munte. Zilele trecute s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelurile „Daniela” și „Alina”, botezate după numele unor angajate ale companiei PORR care lucrează la primul tunel clasic de autostradă din România.

Tunelul săpat prin dealul Momaia, în apropiere de Curtea de Argeș, va avea aproximativ 1,3 kilometri și se execută cu tehnologie NATM (New Austrian Tunneling Method) de o echipă internațională de profesioniști.

 

 

ATENŢIE, şoferi! Vi se pregăteşte o nouă taxă!

Luni, 19 Februarie 2024 13:47

 

Apare taxa pe carbon, pe care o vor plăti şoferii care au mașini pe benzină sau motorină. Taxa este concepută pentru a penaliza emisiile de carbon și pentru a încuraja investițiile în tehnologii curate și în măsuri de eficiență energetică. FMI a sugerat Guvernului Ciolacu să introducă taxa pe carbon sau o acciză suplimentară.

“Introducerea unei taxe pe carbon, în sectorul transporturi, având în vedere că prețul carbon ETS 2023 este de 80 Euro/t, costurile pe care urmează să le scoată suplimentar din buzunar un român care folosește o mașină Dacia Logan sunt de cca. 800 lei/an, adică o creștere cu 12% față de costurile actuale cu combustibilul, considerând prețul acestuia 6,5 lei/l, respectiv costul total cu combustibilul urmează să ajungă la cca. 7.600 lei/an. Dar taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, pe care le apreciem de cca 10%”, arată asociațiaenergieinteligentă.ro.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Îngrijirea implanturilor dentare

Miercuri, 14 Februarie 2024 11:47

 

Mulți pacienți amână momentul în care trebuie să apeleze la un implant dentar datorită perioadei de vindecare după inserare implant.

Atât vindecarea, cât și îngrijirea nu sunt chiar complicate atât timp cât se respectă anumite reguli.

Incizia este adesea închisă cu ajutorul unei suturi care scade sângerarea. O cantitate mică de sângerare poate continua timp de 24 de ore. În acest caz se va păstra pachetul de tifon în loc și pacientul va continua să muște pentru a aplica o presiune fermă timp de aproximativ o oră.

 

 

Simona Bucura Oprescu, despre neimpozitarea familiilor cu salariu minim: „Facem o analiză”

Marţi, 13 Februarie 2024 09:05

 

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale , Simona Bucura Oprescu, a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce, în prezent, se face o analiză cu privire la neimpozitarea familiilor unde veniturile sunt un salariu sau două pe economie.

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult. În acest moment, aşa cum domnul premier ne-a trasat la Ministerul Muncii, facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluţia gata, vă vom anunţa”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu, conform Agerpres.

 

A fost desemnată firma care va realiza Studiul de Fezabilitate pentru cele două noduri rutiere de descărcare de pe Drumul Expres Craiova – Pitești

Luni, 12 Februarie 2024 18:58

 

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat numele firmei care a câştigat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii celor două noduri rutiere de descărcare de pe Drumul Expres Craiova – Pitești (Coloneşti, Olt şi Suseni, Argeş). Este vorba de firma SPECIALIST CONSULTING SRL care şi-a adjudecat contractul

În valoare de 1,25 milioane de lei (fără TVA), care va fi onorat pe o durată de 8 luni, din care 7 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

“Investiția (finanțată prin PT) este necesară ca urmare a construcției drumului expres Craiova - Pitești care generează valori de trafic suplimentare.

 

 

Uzinele Dacia de la Mioveni fac angajări

Luni, 12 Februarie 2024 14:01

 

Constructorul Automobile-Dacia are în prezent disponibile 138 de locuri de muncă la uzina din Mioveni, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru montatori subansambluri (57), maşinişti la maşini mobile pentru transporturi interioare (42), dar şi pentru sudori (39), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş.

Potrivit zf.ro, Automobile-Dacia a ajuns la un număr mediu de 12.195 de angajaţi în 2022, ultimul an pentru care există date publice, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Dacia a înmatriculat 46.124 de vehicule pe piaţa din România în 2023, în creştere cu 14,8% faţă de cele 40.179 comercializate în anul precedent, valoare aferentă unei cote de piaţă de 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi.


 

Șantier feroviar pe linia Pitești - București. Au loc lucrări de reînnoire a căii ferate

Luni, 12 Februarie 2024 13:50

 

S-a deschis primul șantier pentru lucrări de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călinești – Golești – Pitești. Lucrările sunt în valoare de 82,13 milioane lei, fără TVA, și sunt finanțate din fonduri nerambursabile PNRR.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova se desfășoară până pe 27 martie 2024 prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călinești – Golești – Pitești (21 km), cu lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între stațiile Călinești – Golești (FIRUL II) și pe două linii din stația CF Golești, între km 95+000-99+300.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata implanturilor dentare

Joi, 08 Februarie 2024 07:29

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabila optiune de inlocuire a dintilor lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

Păgubiții RCA cu asigurător în faliment vor putea cere despăgubiri de peste 500.000 de lei

Miercuri, 07 Februarie 2024 14:09

 

Miercurea trecută, Guvernul Ciolacu a adoptat actul normativ care aliniază România la normele UE, în privinţa măsurilor de care vor beneficia clienţii RCA, cu asiguratorul în faliment. Pe viitor, păgubiţii vor putea cere pe viitor despăgubiri de peste 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Măsura nu se va aplica decât în cazul viitoarelor falimente.

Potrivit Hotnews.ro, modificările vizează în principal următoarele aspecte:

 

 

Pagina 4 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea