Influența generalului Dumbravă, răsfrântă și asupra unei afaceri din Argeș!

 

# Aurel Săvulescu (foto), de la Vlăsia, se judecă de peste 10 ani cu două bănci care l-au falimentat. Una dintre ele avându-l pe Dumbravă ”consilier anticorupție” și pe Doru Trăilă ca avocat!

Este de notorietate scandalul izbucnit, în ultimele săptămâni, cu privire la influența traficată de câțiva oameni puternici din România, generalii (r) Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, dar și de avocatul Trăilă Doru Florel, toți trei fiind cercetați, sub control judiciar, pentru trafic de influență și spălare de bani. Care, potrivit DNA, încasau bani pentru aranjarea unor procese. La orice nivel, bineînțeles. De două din cele trei nume s-a lovit și un argeșean, căruia i-a intrat afacerea în faliment și era să îl și omoare, pentru că, în urma întâmplărilor nefericite prin care a trecut, i-a crăpat inima!

Scurt istoric al falimentării unei afaceri de succes

După un parcurs de succes ce se întindea cu 20 de ani în urmă, firma Vlăsia a decis, prin 2010, că e timpul să facă pasul spre marea industrie. Prin construirea, la Autostradă, în zona Rătești, a două fabrici mari, cu ajutorul surselor proprii de finanțare, al fondurilor europene nerambursabile și al unui împrumut bancar. Pentru că firmei îi mergea bine, era profitabilă, iar fabrica din Trivale devenise mică. SC Vlăsia SRL a contractat, din fondul european pentru agricultură și dezvoltare rurală - FEADR o finanțare nerambursabilă în valoare de 5.000.000 euro pentru realizarea celor două proiecte de investiții.

Cheltuirea sumelor alocate din bugetele UE necesare dezvoltării și punerii în funcțiune a celor două proiecte a avut maturitatea la 02.09.2014.

Bugetele necesare realizării proiectelor au totalizat 18.150.113 euro, din care: 9.105.643 euro pentru proiectul Fabrică de procesare carne si 9.044.470 euro pentru proiectul Fabrică de prelucrare făinoase.

În vederea completării bugetului necesar realizării proiectului Fabrică de procesare carne, primul pe care l-a început, pe lângă finanțarea nerambursabilă și sursele proprii, în valoare de 3.500.000 euro, a fost necesară o cofinanțare de 4.500.000 euro din credit bancar.

OTP BANK România - subsidiara românească a ofertat contractarea creditului de investiții de 4.500.000 euro pe baza aprobării OTP BANK UNGARIA - banca mamă. Conform Cererii comune, SC VLĂSIA SRL, împreună cu OTP BANK România au solicitat Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – CIFGA aprobarea garantării creditului de investiții de 4.500.000 euro în numele și contul Statului Român. S-a obținut garanția dorită pentru 80% din sumă.

După aprobare, s-a trecut la treabă. Aurel Săvulescu a cumpărat teren lângă Autostradă, în Rătești, s-a apucat de construirea unui drum care să ducă la fabrică, a început construirea acesteia. Doar că, probabil văzând primele semne ale crizei financiare care avea să se abată și asupra României, banca a modificat metoda și condițiile de finanțare, chiar după ce aceasta, finanțarea, devenise garantată de statul român, deși numai acest stat putea să o facă. Firma argeșeană a suplimentat efortul financiar propriu, cu bună credință, sperând la finalizarea investițiilor. Doar că banca a modificat unilateral condițiile contractului de creditare și a limitat, totodată, sumele ce puteau fi luate de firmă pentru a plăti facturile fabricii ridicate. Practicile celor două bănci au blocat bunul mers al afacerii, firma suferind, în final, pierderi catastrofale, pierderea fondurilor europene și intrarea în insolvență.

CLICK AICI pentru vizualizarea procesului-verbal

În ecuație apar, de partea OTP Bank, generalul Dumbravă și avocatul Doru Florel Trăilă

Au urmat (și încă nu s-au terminat!) peste 10 ani de procese, la diferite instanțe din țară. Pentru că patronul firmei Vlăsia și-a căutat dreptatea. Dintr-o firmă prosperă, cu un viitor luminos, cu bani în cont și contracte comerciale ferme, s-a ajuns la o firmă cu părțile sociale sechestrate și în procedură de executare silită prin vânzarea publică. Interesant, la o întâlnire stabilită pentru procedura de expertiză judiciară, convocată legal, OTP BANK România a adus, pe lângă alți 6 reprezentanți, și pe generalul SRI în rezervă - Dumitru Dumbravă (proaspăt pensionat din fruntea SRI).

Aceeași bancă l-a angajat, ca avocat, de Trăilă Doru Florel, cercetat, împreună cu Coldea și Dumbravă pentru trafic de influență și spălare de bani. Și, de acolo, lucrurile au început să șchioapete. Noi dezvăluiri bombă despre fostul general SRI Dumitru Dumbravă, unul dintre personajele cheie ale Statului Paralel, alături de generalul Florian Coldea și avocatul Trăilă au fost făcute recent, în emisiunea „Culisele statului paralel”, realizată la Realitatea Plus de Anca Alexandrescu. După dezvăluirile făcute în exclusivitate de omul de afaceri Cătălin Hideg, se zvonește că apar multe noi probe ce vizează implicarea în acțiuni similare împotriva altor oameni de afaceri români.

Dosarul ”Vlăsia” a ajuns, în ultimii ani, la București, apoi la Galați, apoi la Brașov. Cu numeroase nereguli constatate, cu prietenii și colaborări între magistrați și părți din dosar. Cu numeroase schimbări ale experților desemnați de instanță. La Tribunalul Comercial Argeș nu s-au admis probatoriile solicitate de administratorul firmei și alți creditori ai acesteia. S-a admis însă, pentru OTP BANK, reprezentată de gruparea Trăilă/Dumbravă, și pentru EXIMBANK cum că ar fi fost certe, lichide și exigibile, la 05.03.2013, creanțele acestora. Acum dosarul a ajuns, după multe peripeții, la Pitești, la Curtea de Apel Pitești. OTP BANK a formulat, deja, o cerere de strămutare. De ce? Nu știm…

Aurel Săvulescu, manager: ”Nu am crezut, vreodată, că există așa ceva. Știam că există manevre, știam că există intervenții în justiție. Însă, în ultimii ani, m-am simțit atacat de o caracatiță cu o mie de tentacule. Mi-au închis firma, m-au băgat în faliment, mi-am pierdut sănătatea. Toate acestea cu dreptatea în brațe, însă nu am fost de partea aceea unde se împing lucrurile, de o mână nevăzută, ca să iasă bine. Tot ce pot să sper este să am parte, acum, de un act de justiție corect și neinfluențat”.

Aurel Săvulescu a albit. Omul care, odată, trimitea pe teren zeci de autovehicule încărcate cu produse de patiserie, omul care câștiga licitații mari, inclusiv pe cele denumite ”lapte-corn”, omul cu bani în cont și cu speranțe de dezvoltare s-a trezit, dintr-odată, aruncat în zona tenebroasă a intereselor financiare și judecătorești oculte. Și-a pierdut anii, banii și sănătatea. Nu și speranța, după cum ne-a mărturisit. Deși i-a fost, și aceasta, temeinic zdruncinată. ”Cineva o să-mi facă dreptate, tot ce am făcut a fost cu bună credință. Cei vinovați să plătească!”, ne-a mai spus acesta.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea