La Pitești, copiii au plantat copaci în Lunca Argeșului
Luni, 18 Martie 2024 13:30
Săptămâna trecută, pe 12 martie, Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată, la Pitești, printr-o acțiune educativă de îngrijire și protejare a mediului, organizată în cadrul unui parteneriat între Garda de Mediu Argeș, Agenția de Protecție a Mediului, Primăria Municipiului Pitești, prin Salpitflor Green S.A., și Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești.
În cadrul acestei acțiuni comune, angajați ai societății Salpitflor și echipa Gărzii de Mediu, alături de 30 de elevi din clasele primare ale școlii nr. 10, au plantat, în Parcul „Lunca Argeșului”, 23 de arbori de frasin, mesteacăn sau platan.
Olimpică la română din Topoloveni - recenzie la un volum recent lansat, recenzie demnă de un critic cu vechime
Luni, 18 Martie 2024 13:28
# Romanul ”Stela”, al Simonei Goșu, văzut prin ochii unui adolescent cu preocupări literare
Citind romanul "Stela", al Simonei Goșu, am simțit că acesta provine dintr-o înțelegere profundă a galeriilor interioare ale ființei umane. Am remarcat, mai întâi, sensibilitatea în construirea personajului principal, unul tridimensional, aparent obișnuit, însă de o mare complexitate latentă, cu dorința crescândă, mistuitoare a unei transfigurări, cu voința de a urma firul propriului destin în care și-ar atinge adevăratul potențial. Mi s-a părut la fel de profundă și construirea universului exterior, în care Stela pătrunde și pe care încearcă să îl înțeleagă, deși aflată în freamătul continuu al doritei evoluții.
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI MARCATĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ
Luni, 18 Martie 2024 13:24
Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită, în întreaga lume, pe data de 21 martie. Declarată de UNESCO, începând cu anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii creativi în sfera poetică din întreaga lume contribuie la rafinarea cunoașterii și sensibilității universale, aceasta urmărește să susțină creația poetică și să promoveze poezia ca artă deschisă.
O piteșteancă a câștigat premiul I la GastroPan, la categoria „Piesă artistică”
Luni, 18 Martie 2024 11:18
# Raluca s-a folosit de 11 proverbe pentru a crea o lucrare dulce
Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti, și-a îmbogățit CV-ul cu încă un premiu important la secțiunea cofetărie. La a XV-a ediție a expoziției GastroPan, desfășurată între 14-16 martie la Brașov, piteșteanca a obținut premiul cel mare la categoria „Piesă artistică”. Lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci care au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc, tema din acest an a concursului.
Încă un piteștean centenar! Felicitări distinsei doamne Velișcu Rodica pentru împlinirea vârstei de 100 de ani!
Luni, 18 Martie 2024 11:08
Edilul Cristian Gentea, a oferit, pe 15 martie, în numele municipalității, diploma de „Piteștean centenar” și un premiu simbolic doamnei Velișcu Rodica, în semn de respect și apreciere a comunității piteștene, pentru împlinirea unui secol de viață.
Născută la Pitești, în prima zi a anului 1924, a absolvit Liceul Economic „Teiuleanu”, în anul 1947, iar pasiunea pentru matematică a dus-o mai departe, la Școala de Statistică. Cu responsabilitate și seriozitate, Rodica Velișcu a lucrat ca statistician medical la Spitalul Județean Argeș, contribuind la dezvoltarea sistemului medical din Pitești.
100 de ani de la nașterea pictoriței Aurelia Păunescu-repere biografice
Joi, 14 Martie 2024 19:37
”Cred că forța mea interioară își trage sevele din apetitul cu care publicul îmi savurează lucrările!”
La 15 martie 1924 s-a născut în comuna Mașloc din județul Timiș pictorița Aurelia Păunescu. Mediul intelectual deosebit de prielnic în care și-a petrecut adolescența, vizitele la galerii și discuțiile cu Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Ion Țuculescu, Lucian Grigorescu, Henry Catargi, i-au canalizat pașii către artele plastice. Este absolventă a Școlii Centrale și a Academiei de Arte Frumoase din București unde a studiat cu Jean Al. Steriadi, Nicolae Dărăscu, Corneliu Medrea, Eustațiu Stoenescu și G. Naum. După căsătoria cu inginerul hidroenergetic Nicolae Păunescu, și-a urmat soțul pe șantiere (Mangalia, București, Bicaz) de unde își alegea subiectele.
A început procesul în dosarul bărbatului mort în urma intervenției brutale a unui polițist
Joi, 14 Martie 2024 10:49
Pe 4 martie 2024 s-a desfășurat primul termen de judecată în dosarul în care un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a fost imobilizat violent de un polițist la Autogara Sud Pitești.
Tragedia s-a produs în urma unui banal incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona autogării. Unul dintre clienții localului, Alexandru Barbu, inginer pensionar, refuza să părăsească terasa, încercând să le explice persoanelor cum să stingă focul. Vorbea și gesticula fără a se înțelege foarte bine ce spune, el având un defect de vorbire, dar fiind și sub influența băuturilor alcoolice.
Campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești!
Joi, 14 Martie 2024 09:52
Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A., organizează, în luna martie, prima campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, de anul acesta, pentru locuitorii municipiului Pitești.
Campania se derulează începând de joi, 28 martie, ora 14:00, până vineri, 29 martie, ora 13:00.
Piteștenii pot depozita deșeurile voluminoase, precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în containerele special puse la dispoziție în următoarele puncte de colectare:
TITUS DUNKA - UN CAVALER AL LIBERTĂȚII
Miercuri, 13 Martie 2024 19:31
La 14 octombrie 1903, murea la Pitești, unde ajunsese administrator de spital, unul dintre cei mai aventuroși români trăitori în secolul 19, nimeni altul decât inginerul Titus Dunka, cel care, în momentele de răscruce ale europenilor acelui secol, vreme de douăzeci de ani, alergase fără să pregete, acolo unde libertatea și forțele progresiste erau amenințate, simțindu-se solidar cu acestea.
Și-a descris singur viața - memoriile fiindu-i găsite și studiate de Tiberiu Avramescu, memorii care nu pot să te ducă decât la admirația față de un cavaler rătăcitor pe drumurile libertății în momente cruciale din istoria Europei secolului al XIX-lea.
A fost adoptat proiectul legii privind prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă
Miercuri, 13 Martie 2024 15:27
Parlamentul a adoptat, săptămâna trecută, legea de ratificare a Convenției nr.190/2019 a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.
„Proiectul a fost inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Are o semnificație aparte acest vot dat înainte de 8 martie. Noua lege vine să protejeze angajații de abuzuri la locul de muncă, indiferent că sunt bărbați sau femei. Conceptele de „violență și hărțuire” au fost redefinite conform evoluțiilor tehnologice și acum acoperă, printre altele, abuzul fizic, abuzul verbal, hărțuirea, mobbingul, hărțuirea sexuală, amenințările și urmărirea/supravegherea.
Autostrada Pitești-Sibiu şi Drumul Expres Craiova- Piteşti se fac datorită lui Miuţescu! Să ţineţi minte!
Miercuri, 13 Martie 2024 13:30
Zilele trecute, deputatul Adrian Miuţescu i-a anunţat pe argeşeni că a contribuit personal la marile proiecte ale Argeşului, Autostrada Pitești-Sibiu şi Drumul Expres Craiova- Piteşti. Ştiţi cum vine asta? S-au întâlnit Miuţescu şi Orban la o tacla, au discutat diverse, dar proiectele astea mari sunt, de fapt, ale tuturor. Numai că, fiind campanie electorală, Adrian Miuţescu se mai laudă şi el, că, de făcut, n-a prea făcut mare lucru.
“Am avut ocazia, la o emisiune televizată, să vorbesc despre marile proiecte ale Argeșului, la care am contribuit personal și pentru care Guvernul Orban, la vremea respectivă, și-a arătat susținerea totală. Este vorba, în primul rând, despre autostrada Pitești-Sibiu, un drum european de maximă importanță pentru România, deblocat de Guvernul Orban.
RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ
Miercuri, 13 Martie 2024 13:27
ALINA GORGHIU
Dreptatea-i pariu`
Cu ceva sinistru,
Alina Gorghiu
Nu mai e ministru!
Canalizare și stație de epurare a apelor uzate la Băbana
Miercuri, 13 Martie 2024 13:27
Deși comună săracă, dacă ne luăm după încasări, iată că, la Băbana, lucrurile se mișcă bine. Pentru că peste 35 de milioane de lei vor veni aici, grație proiectelor finanțate din surse guvernamentale sau europene.
„Principalele investiții care se vor derula în această perioadă cu bani guvernamentali sau europeni vizează introducerea rețelei de canalizare și stație de epurare a apelor uzate în satul Groși, rețea de canalizare menajeră și racorduri în satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești, reabilitarea unor drumuri, reabilitarea energetică a clădirii primăriei, dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT, construirea unui centru de colectare a deșeurilor prin acord voluntar”, detaliază primarul Bebe Ivan pentru Viața Satului.
Anunț important pentru utilizatorii serviciului de transport local de persoane!
Miercuri, 13 Martie 2024 11:16
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, împreună cu Operatorul regional Publitrans 2000, vă aduc la cunoștință că, începând cu data de 18 martie, indicativele liniilor metropolitane vor fi modificate prin adăugarea literei “M”, facilitând astfel o identificare mai precisă în raport cu liniile urbane.De asemenea, linia M6B va fi operațională pe traseul Izvorani - Ștefănești blocuri.
Dosarul „Mită la Hidroelectrica”, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești
Miercuri, 13 Martie 2024 10:46
Toți inculpații din dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești, au scăpat de condamnări la Tribunalul Argeș după ce instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală. Dintre cei 11 inculpați, doar doi au fost achitați complet pentru acuzațiile aduse de procurori. Este vorba de Nicolae Emil Stăticescu Vasile și de Bogdan Alexandru Metehoiu.
Prima instanță a lăsat nesoluţionată, însă, acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. Hidroectrica S.A. În plus, s-a decis confiscarea prin echivalent, de la inculpatul Oprea Octavian Florian (decedat în anul 2023), a sumei de 164.505,99 lei, reprezentând
Spitalul de Pediatrie Pitești, complet renovat și modernizat
Miercuri, 13 Martie 2024 10:43
În anul în care împlinește 40 de ani de funcționare, Spitalul de Pediatrie Pitești este complet renovat și modernizat, fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă oră.
Spitalul de Pediatrie Pitești se află în administrarea Consiliului Județean Argeș, iar în ultimii ani, aici s-au făcut cele mai mari investiții din istoria acestei unități medicale, atât în ceea ce privește infrastructura cât și din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală.
Alina Gorghiu crede că îi face reclamă lui Radu Perianu. Mai bine îl lăsa în pace!
Miercuri, 13 Martie 2024 10:34
A început campania pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș. De la PSD va candida actualul ocupant al fotoliului, Ion Mînzînă, președintele partidului. De la PNL nu va candida președintele partidului, Alina Gorghiu, de teamă să nu se ardă, probabil. Politic vorbind, desigur. Așa că doamna Gorghiu a ales să îi facă reclamă lui Radu Perianu, actualul prefect, pe care l-a îmbrîncit, practic, la o candidatură pentru CJ.
Însă mai bine nu îi făcea acea reclamă, că pare contra-reclamă. Că ”Radu a luptat pentru Pădurea Trivale”, că ”PNL este singurul partid care a venit cu un proiect de dezvoltare pentru întreg județul” etc. Știți proiectul? Acela cu poduri multe peste Argeș, cu zone industriale în fiecare localitate.
Program prelungit pentru plata impozitelor la Bradu
Miercuri, 13 Martie 2024 10:16
În zilele de joi ale acestei luni, programul de lucru al biroului de taxe și impozite de la Bradu a fost modificat. Pentru a oferi posibilitatea, tuturor, de a beneficia de reducerea de 10%.
Dan Stroe, primarul localității: ”Stimați brădeni, pentru a veni in sprijinul dumeavoastră, pe perioada lunii martie am prelungit programul de lucru al biroului Taxe și Impozite.
Astfel, în toate zilele de joi respectiv 14, 21 și 28 martie 2024, casieriile biroului Taxe și Impozite vor avea program de lucru prelungit până la orele 18.00, pentru toti cetățenii comunei Bradu care doresc să beneficieze de reducerea de 10% pentru plata integrală, a taxelor și impozitelor locale.”
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Fațetele dentare
Miercuri, 13 Martie 2024 09:58
Fațetele dentare stau la baza unei proceduri de înfrumusețare dentară care implică aplicarea unor “proteze” subțiri din porțelan sau material compozit pe suprafața dinților. Aceste “proteze”sunt proiectate să acopere imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, fisurile, decolorările și denivelările, astfel încât să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai uniform.
Procedura de aplicare a fațetelor dentare începe prin pregătirea dinților existenți prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar de pe partea frontală a acestora. Această etapă este importantă pentru a asigura o aderență mai bună a fațetelor și pentru a obține un aspect natural.
Filantroape care au pus bazele Bibliotecii publice din Pitești
Miercuri, 13 Martie 2024 09:39
De-a lungul timpului, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș s-a dezvoltat constant, ajungând la un fond de peste 500.000 documente, numeroase evenimente cultural-educative organizate anual, o infrastructură IT modernă, servicii și proiecte dezvoltate pentru a corespunde nevoilor comunității locale.
Însă, puțini cunosc că înființarea unei biblioteci publice în Pitești se datorează voinței unei doamne din înalta societate a urbei, Paraschiva Ștefu (1814 -1869). Acesta, în anul 1869, a lăsat prin testament primăriei Pitești 200 de galbeni austrieci cu scopul de a se construi în localitate o bibliotecă publică ce să poarte numele soțului său, Ștefu Nicolae.
Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a spitalelor
Miercuri, 13 Martie 2024 09:21
Consiliul Județean Argeș demarează investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unor spitale aflate în subordine. Este vorba de următoarele proiecte:
- ”Digitalizarea Spitalului de Recuperare Brădet”
- ”Digitalizarea Spitalului de Boli Cronice Călinești”
- “Consolidarea investițiilor în sisteme informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Orășenesc REGELE CAROL I Costești”
Mai multe articole..
- Avocatul Alin Anton a promovat examentul de admitere în magistratură cu media 7,92
- Dorin Mărăşoiu: “Președintele PPE, Manfred Weber, spunea că a curs lapte cu miere în România. Mi-e silă!”
- Guvernul va plafona preţurile la energie şi gaze şi în iarna următoare!
- Pentru al șaptelea an consecutiv, Curtea de Apel Pitești - pe primul loc la nivel național în privința încărcăturii pe judecător
Pagina 77 din 559
«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»