Director la stat – primă de pensionare de 100.000 de euro
Joi, 23 Ianuarie 2025 09:32
Și ne văităm că nu mai sunt bani în România... Un director de la Romsilva a încasat ca primă de pensionare nu mai puțin de 100.000 de euro sau „10 salarii brute acordate în cuantum net”, potrivit contractului colectiv de muncă. Și nu este singurul. Mulți ca el au luat bani grei, legal. Pentru că nu s-a găsit nimeni din conducerea statului, să reclame această nesimțire.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat cum stă treaba în acest caz:
„În contractul colectiv de muncă s-a convenit ca la pensionare să primești 10 salarii brute, luate în cuantum net. Sunt persoane în Regia Națională a Pădurilor Romsilva care la pensionare, conform contractului colectiv de muncă legal discutat cu sindicatul, cu consiliul de administrație, cu conducerea executivă, dar în conformitate cu acel contract colectiv de muncă, persoana respectivă, la pensionare, a încasat 500.000 lei.
Atenție, șoferi! Lucrări în desfășurare, pe strada Dumbravei!
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 14:34
Strada Dumbravei din Pitești este închisă circulației, iar traficul rutier este deviat pe traseul: Strada Negru Vodă - Bulevardul Republicii - Strada General Constantin Cristescu.
Potrivit Primăriei Pitești, utilajele sunt deja la fața locului, iar lucrările de înlocuire a conductelor de apă și a celor 50 de branșamente aferente au demarat. Se lucrează, simultan, din ambele sensuri ale străzii Dumbravei, atât la conducta principală, cât și la branșamentele individuale, adâncimea săpăturilor necesare fiind de 2 metri.
Bolojan: ”Avem la Senat instituții scăpate de sub control”
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 13:56
Aproape 200 de angajați ai Senatului își vor pierde locurile de muncă, după cum a anunțat Ilie Bolojan. Mulți dintre salariați sunt plantați politic și multe instituții sunt scăpate de sub control.
„Una din competențele principale este controlul parlamentar și parlamentul cred că trebuie să-și întărească această autoritate. Avem foarte multe instituții în coordonare, care din punctul meu de vedere, o parte sunt scăpate de sub control.
5 tone de textile au fost colectate în Pitești!
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 13:40
Din 3 ianuarie și până marți, 21 ianuarie 2025, s-au colectat 5 tone de textile în containerele special amplasate în în Pitești.
Containerele unde piteștenii pot arunca textile sunt în următoarele locații:
* Tudor Vladimirescu, str. Gării (supermarket Profi);
* Prundu, Bd. Petrochimiștilor, Complex 1;
* Craiovei, str. Craiovei – Complex;
* Exercițiu, Complex Traian – CEC;
* Trivale, Bd. Libertății - Complex 2;
Ilie Bolojan, huiduit la Senat, după ce a anunțat concedieri!
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 13:32
Șeful Senatului Ilie Bolojan a fost huiduit de angajații Senatului, după anunțul potrivit căruia, unii dintre salariați vor fi concediați. Bolojan spune că administrația trebuie să fie performantă și că la Senat sunt prea mulți angajați.
„Sinecurile politice se vor încheia. Îmi pare rău. Asta e situația. Am discutat cu sindicatele. Accept orice discuție, dar dacă credeți că schimbați ceva în felul acesta, nu se va întâmpla. Respectul față de cetățeni trebuie să îl probăm nu prin huiduieli, ci prin ceea ce facem”, a spus Boloja, care a anunțat că angajații vor vor da concurs pentru posturile pe care le ocupă, iar cei mai pregătiți vor rămâne în funcții.
Ilie Bolojan, dezminte sondajele care-l dau pe Georgescu câștigător al prezidențialelor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 11:11
Șeful PNL, Ilie Bolojan, spune că nu sunt credibile sondajele de opinie care spun că suveranistul Călin Georgescu ar obține 38% la prezidențiale, dacă alegerile ar avea loc duminică.
„Datele pe care mi le-ați anunțat nu concordă cu realitatea. Până nu discutăm în interiorul PNL aceste analize, nu pot să fac comentarii publice. Este o chestiune de respect față de colegi și față de dvs., iar eu niciodată nu am fost de acord să arunc pe piață sondaje de opinie coafate, care sunt invalidate după aceea de realitate. Știți ce s-a întâmplat? Și în ceea ce privește sondajele de opinie, având în vedere malpraxisul sociologic practic de-a lungul ultimelor cicluri electorale, eu aș fi foarte rezervat să mă mai iau după astfel de anunțuri”, a spus Bolojan., potrivit Știripesurse.ro.
Programul de circulație a autobuzelor Publitrans, în data de 24 ianuarie 2025
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:41
În ziua de 24 ianuarie 2025, circulația autobuzelor, pe toate liniile de transport ale SC Publitrans 2000 SA, se va desfăşura după un program specific unei zile de sâmbătă.
Intervalele de circulaţie vor fi cuprinse între 8 şi 30 de minute.
Pentru detalii complete privind orarele, accesați:
Website-ul oficial: www.publitrans2000.ro, secțiunea „Hartă trasee și orare de circulație/Linii urbane/Linii metropolitane”;
Google Maps – pentru planificarea călătoriei., transmite Primăria Pitești.
Orban: ”CCR poate, logic, să interzică și candidatura lui Călin Georgescu“
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:34
Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat la B1Tv că CRR ar putea să-i interzică lui Călin Georgescu să candideze la președinția României, la fel cum a procedat în cazul Dianei Șoșoacă. La acest moment, Georgescu e primul în sondajele de opinie în ceea ce privește intenția de vot a electoratului pentru prezidențiale.
„CCR a anulat alegerile prezidențiale. Avea posibilitatea să anuleze fie turul 1, fie turul 2. Deși validase turul 1, a decis să îl anuleze ulterior. Decizia s-a bazat pe suspiciuni că Georgescu ar fi fost susținut prin mijloace frauduloase. O CCR care a interzis candidatura Dianei Șoșoacă și a anulat alegerile poate, logic, să interzică și candidatura lui Călin Georgescu“, a declarat Ludovic Orban la B1 Tv.
Piteștiul – gazda olimpiadei naționale de Limba și Literatura Română, clasele IX-XII
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Ministerul Educației a publicat lista calendarului olimpiadelor școlare care au loc în anul școlar 2024-2025. Menționăm faptul că etapa națională a olimpiadei la Limba și Literatura Română, clasele IX-XII va avea loc la Pitești în perioada 5-9 mai 2025.
# Limba și Literatura Română
1. Clasele V-VIII:
- Etapa locală: ianuarie-februarie 2025.
- Etapa județeană: 14 martie 2025.
- Etapa națională: 10-13 aprilie 2025 (Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea).
2. Clasele IX-XII:
- Etapa locală: ianuarie-februarie 2025.
- Etapa județeană: 14 martie 2025.
- Etapa națională: 5-9 mai 2025 (Pitești, jud. Argeș).
Spitalul Orășenesc Mioveni încă se luptă să recupereze suma de 344.000 lei de la doctorița Georgeta Drăgoi
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Medicul ginecolog Georgeta Drăgoi nu are, probabil, aşteptări financiare favorabile în 2025. Spitalul din Mioveni a acţionat-o în judecată pentru a recupera, de la aceasta, 344.000 lei. Dosarul a trecut de Tribunalul Argeș (care a dat câștig de cauză spitalului) fiind, acum, pe rolul Curții de Apel Pitești. Povestea este unde destul de lungă și de stufoasă, și include ani buni de procese, bani mulți, expertize și multe, multe instanțe, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție.
Pentru a înțelege întregul caz trebuie să ne întoarcem în urmă cu 11 ani! Data de 15 noiembrie 2012 trebuia să fie o zi de neuitat pentru o familie din Argeș, însă ea s-a transformat, din cauza medicului ginecolog Georgeta Drăgoi, într-un coșmar. Doctorița a fost acuzată și ulterior condamnată pentru moartea unui bebeluș. S-a constatat că aceasta a determinat direct, necondiționat și nemijlocit decesul nou născutului.
Stelian Tănase: ”Călin Georgescu foloseşte 100% retorica propagandei de la Kremlin. Se poartă ca o coadă de topor”
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Câmpulungeanul Călin Georgescu, cadru didactic la Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, rămâne o prezență controversată în spațiul public, iar ascensiunea sa fulminantă sperie și irită deopotrivă. Cu un discurs aparent naționalist, Georgescu e gata să se impună cu forța, în ciuda unui ton de bun samaritean.
Jurnalistul Stelian Tănase îl critică pe Georgescu într-un articol publicat pe Podul.ro.
”Un Călin Georgescu în plin delir mesianic îl avertizează pe Putin că România e pe cale să se amestece militar în războiul Rusiei contra Ucrainei folosindu-se de baza militară de la Kogălniceanu. Fostul candidat prezidenţial pretinde nici mai mult nici mai puțín că acolo se construiește subteran cea mai o mare bază NATO din Europa, de unde NATO va ataca Rusia.
Marius Manole, fostul primar de la Aninoasa, a pierdut, din pușcărie, cererea de revizuire a cauzei în care este condamnat
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
# Acesta este, în prezent, încarcerat de peste un an, în urma condamnării penale din dosar
Marius Manole nu a avut, în ultima perioadă, mari motive de bucurie. A fost condamnat la 4 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală și încarcerat. A continuat, între timp, să se judece cu ANI într-un dosar de incompatibilitate. Și aici a pierdut. Din închisoare, a încercat o revizuire a cauzei penale în care a fost condamnat. Tribunalul Argeș, la sfârșitul lui decembrie 2024, i-a respins cererea ca inadmisibilă. Mai rămâne, totuși, o cale de atac.
Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, a trecut prin multe situații contradictorii. Pe 13 decembrie 2023, Marius Manole a participat alături de alți 25 de edili din Argeș la evenimentul caritabil „Ignatul la Golești”, prin care, peste o tonă de carne de porc a ajuns la centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș.
Elena Lasconi îl atacă pe Ciolacu, după ce a decis limitarea votului în Diaspora
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o serie de măsuri care vor fi aplicate la prezidețialele din mai. Una dintre ele – mai puține ore de vot în Diaspora. După noile reguli, alegerile se vor încheia la ora 21.00 a României indiferent că locuiești în SUA sau în Noua Zeelandă.
Primărița de la Câmpulung, Elena Lasconi, care ar mai dori să intre în cursa pentru Cotroceni, dar nu prea o mai lasă partidul, l-a criticat pe premierul Marcel Ciolacu pentru lovitura dată Diasporei. Dacă tot nu-l iubesc românii de peste hotare pe Ciolacu, nici el nu-i prea are la inimă decât în discursurile electorale.
”Ce idee credeți că i-a mai venit lui Ciolacu cu privire la alegeri? A limitat timpul de votare pentru românii din diaspora. Urnele din străinătate se vor închide, duminică, la ora 21:00, ora României, „ca să nu mai existe influențări ale votului”.
Din ciclul: ”Suntem în pom și pomul în aer”. România s-a împrumutat din nou, cu o dobândă foarte mare
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Nu suntem pe craca noastră! Sau mai precis, mult iubiții conducători (a se citi, guvernanții) ne-au mai tras o țeapă. Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a anunțat că România s-a împrumutat de pe pieţele internaţionale cu dobânzi foarte mari. De ce? Pentru că România trăiește pe împrumut, altfel nu poate plăti, pensii, salarii, alocații.
Așa specialiști de top avem că nu s-a găsit niciunul să spună că nu asta e soluția. Dar lasă că ne-a explicat ministrul de Finanțe, Tanczos Barna, despre ce e vorba în propoziție:
”Astăzi (săptămâna trecută, n.red) s-a împrumutat Ministerul Finanţelor la o dobândă de 7,9%. Dobânzile sunt foarte mari tocmai din cauza acestei expuneri ridicate. În 2024, România s-a împrumutat pe pieţele internaţionale şi naţionale cu suma de 250 de miliarde de lei.
Scade numărul elevilor la clasa a IX-a!
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Săptămâna trecută, Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial noul ordin privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, cu impact asupra anului școlar 2025-2026. Va scădea numărul de elevi la clasa a IX-a, filiera teoretică, de la 26 la 24 de elevi. Noua măsură vine cu emoții atât pentru elevi, cât și pentru profesori, pentru că va influența modul în care vor fi structurate clasele, normele profesorilor în liceele teoretice, dar și admiterea la liceu.
Potrivit Edupedu.ro, mai puțini elevi în clasele de la specializările teoretice însemnă că numărul de clase rămâne același, dar concurența pentru liceele foarte căutate va crește. Practic, pentru 10 clase de a IX-a la un liceu, anul școlar trecut concurau elevii pe 260 de locuri, iar în vară vor concura pentru 240 de locuri. Deci înseamnă că 20 de elevi nu vor mai intra la acel liceu. În acest caz, elevii trebuie să fie atenți asupra modului în care își vor calcula opțiunile.
La finalul lui 2025 s-ar putea circula pe autostradă, de la Tigveni la București
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Vești bune de pe autostrada Sibiu-Pitești! Până la finalul acestui an s-ar putea circula pe autostradă, de la Tigveni la București, pe mai mult de 140 km, după cum a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. De asemenea, oficialul spune că primul tunel forat pe o autostradă din România este aproape gata. Este vorba de lucrarea din Dealul Momaia Argeș (tunelele Alina și Daniela).
”Primul tunel forat pe o autostradă din România este aproape finalizat!
Constructorul austriac este foarte bine mobilizat pe cei 9,86 km ai Secțiunii 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din Autostrada Sibiu-Pitești, unde se construiește inclusiv un tunel în lungime de peste 1.300 de metri.Săpăturile pentru galeria de pe sensul Sibiu-Pitești au ajuns la 1.193 metri și la 1.026 metri la galeria de pe sensul Pitești-Sibiu. Progresul fizic pe întregul șantier este de 60%.
A început înscrierea pentru admiterea la liceele militare
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Elevii de clasa a VIII-a care doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie pentru admiterea 2025 la cele 5 colegii militare naționale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Craiova și Constanța, specializare matematică-informatică. Data limită este 21 martie 2025.
Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară, după cum urmează:
Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 168 de locuri
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza – 168 de locuri
7% din PIB vor merge la investiții în 2025
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 10:01
Primul ministru Marcel Ciolacu a anunțat că până la finalul lunii ianuarie va fi gata bugetul pe 2025. Deși Guvernul se va arăta prudent în gestionarea banilor, 7 procente din Produsul Intern Brut va fi direcționat către investiții: autostrăzi, drumuri expres, spitale.
”Până la sfârşitul lunii o să trecem legea bugetului prin guvern şi o trimitem către Parlament, astfel încât în prima săptămână din sesiunea parlamentară din februarie legea să fie aprobată.
Bugetul pe 2025 va fi unul care să susțină atât firmele românești, cât și populația! Așa cum am promis la învestirea Guvernului, vrem să-i ajutăm pe cei cu pensii mici și medii, printr-un sprijin financiar țintit, acordat eșalonat.
Programul Serviciului de Stare Civilă în perioada 23-24 ianuarie 2025
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 09:52
Primăria Pitești anunță că programul de lucru cu publicul al Serviciului de Stare Civilă va fi următorul:
• Joi, 23 ianuarie 2025: 08:30 - 15:45.
• Vineri, 24 ianuarie 2025: zi liberă, conform prevederilor legale.
Vineri, 24 ianuarie 2025, se vor înregistra doar actele de deces, în intervalul 09:00 - 12:00., transmite municipalitatea.
Vă reamintim că vineri, 24 ianuarie, bugetarii au zi liberă.
Toni Greblă ar putea fi demis de la șefia AEP
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 09:46
Bate vânt de schimbare la Autoritatea Electorală Permanentă, vizat fiind chiar șeful Toni Greblă. Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a declarat că în perioada următoare Greblă și angajații vor răspunde pentru tot ce au făcut sau nu au făcut la AEP.
„Autoritatea Electorală Permanentă are foarte minusuri, dar ele sunt acumulate de foarte mulți ani, nu este o chestiune de ieri, de azi. Este un aparat supradimensionat, care între alegerile parlamentare, practic, nu justifică existența între anul electoral și următorul ciclu, iar fiecare om care ocupă un post răspunde de gesturile lui, de ceea ce a făcut sau nu a făcut. Și domnul Greblă trebuie să răspundă pentru aceste lucruri. Probabil că în perioada următoare”, a afirmat Ilie Bolojan la Euronews România.
Ministrul Educației, răspuns la întrebarea: ”Ce ne dorim să producă liceul?”
Miercuri, 22 Ianuarie 2025 09:27
Ministrul Educației, Daniel David, a acordat un interviu publicației Edupedu.ro. Întrebat ”Ce ne dorim să producă liceul?” ministrul a răspuns:
”Indiferent de filieră, fie că vorbesc de cea teoretică, cu cele două componente, real și umanist, sau mergi de filiera tehnologică sau de filiera vocațională, la sfârșit, după mine, absolventul trebuie să fie tot un bun specialist, dar specialist în sensul calificărilor despre care discutăm. La acel nivel, nivelul 3-4 pot să obții, de exemplu, pe filiera tehnologică. Acele calificări trebuie să-ți permită să pot să intri pe piața muncii la acel nivel, dacă îți dorești. Dar în același timp, pregătirea trebuie să fie suficient de bună ca aceia care doresc să își continue studiile să o poată face în învățământul superior, inclusiv în forme de învățământ dual, dacă în preuniversitar ai fost în zonă de învățământ dual. Deci asta sub aspectul a ceea ce înseamnă specialist.”
Mai multe articole..
Pagina 30 din 608
«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»